Sunday, August 1, 2010

kerja kawen, kompleks kraf

assalamualaikum..tetibe jadi baik lew plak ari nih, siap bagi salam..bagus..teruskan amalan baik itu..;)


owh, sebagai bride 2 be, haruslah aku pergi ke pameran kerja kawen, kompleks kraf tuh..tujuan utama ke sana untuk mencari2 idea yang agak2 boleh di cilok nanti untuk majlis ira nanti..huhuhu..



so, ari rabu lepas (28 julai 2010), jelan amik aku masa balik kerja..terus menuju ke kompleks kraf..haih, pegi masa balik kerja, dah kene menyandang beg yang agak berat di bahu..sialp tul lar..tapi kalau tak g masa balik kerja, mana ada masa lain dah nak g..so terpakse lar mengangkut beg lappy tuh ke hulu ke hilir..tapi at last jelan gak yang bawak..;)

sebenarnya nak g sana sebab nak tengok fesyen baju pengantin yang menarik..so terus fokus pada pakaian pengantin sahaja, sebab nya yang lain dah setel..

doorgift - setel
pelamin & make up - hampir setel (nak g booking date)
photografer - hampir setel (nak g booking date)
catering - dah bincang secara lisan..tapi tak booking betul2 lagi

kain semua dah siap di beli, tinggal nak tempah je..tuh yang mencari fesyen n tailor yang cantik n murah..n jalan2 punye jalan sampai ke akhirnye, tetibe nampak baju nih untuk lelaki..jelan pun kata ok, dia berkenan, so amik lar gambar, nanti senang nak tunjuk kat tailor..aku jugak yang tak jumpe2 gak fesyen yang sesuai..haih, susah gak kan??



hah, pastuh tertengok kat hana yorie punye blog,baju nih macam ada kene mengena je ngan dia..huhuhu..tapi tak tanya dia lagi..sebab dia ada cerita2 gak kat blog dia tuh..;)



owh, jalan2 lagi, pastuh ada bunga kraf yang comel..murah je, rm4 satu..kalau tak silap lar..so hubby darling bagi lar satu..hahaha..


haih, bile seme benda dah start buat nih, tetibe jelan kata nak cepatkan tarikh kawen..gile ke ape, mana lew, tarikh dewan seme dah booking..nak cepat2 plak..adui, ngan aku pun belum 100% bersedia lagi..sabar ye sayang..lagi beberapa bulan je lagi..;)


balik je dari kompleks kraf, terus g jumpe ayuni, bawak g main kat taman jap..tetibe terindu plak budak kecik tuh




ok lar, nanti kite update lagi citer lain ye ;)

3 comments:

hana yoriee said...

hihi..nama saya disebut2 disini..nak tnye pasal baju lelaki tu ke? owhh..yg tu pihak R&D Kraftangan yg buat tau..yg tu bukan hasil kerja tgn mama..tapi u nak tanye ape yea? mana tau leh tlg.. =)

luvira said...

hehehe..ingat nak tempah baju macam tuh..agak2 bape ye kos tempah?

hana yoriee said...

alamak..yg ni hana tak sure..balik kena tnye kat org2 R&D dulu..huhu..