Friday, October 20, 2017

SINUS atau RESDUNG

SINUS




Bagi anda yang ada sinus yg agak teruk, boleh try ikhtiar gune beberapa jenis eo ni

EO basic
RC
PEPERMINT
THIEVES

tambahan
EUCALYPTUS RADIATA
RAVEN
DIFFUSER

Macam mana cara nak gune??
Make sure awak ada 3 jenis EO basic
- rc
- Pepermint
- Thieves
Untuk dewasa boleh sapu neat sahaja
Tak perlu diluted
Tapi if jenis kulit sensitif so diluted lah...takut nanti kan kulit jadi merah2

Sapu 1 drop RC
sapu kat point sinus
Kalau tau cara vitaflex lagi bagus

Cara yang sama ulang layer by layer gune EO thieves & pepermint

Kemudian sapu THIEVES pada tapak kaki

Buat malam sebelum tidur
Kalau boleh konsisten sepanjang 3 bulan

If ada masa lapang boleh buat steaming
Senang je caranya
1 drop pepermint dalam air panas
Then hidu wap pepermint tu
Kaedah ni paling husband ira suke
If hidung tgh sumbat buat cara ni mesti lega
Rasa mcm letup2 je dalam hidung tu pastu hingus dah boleh mengalir

Kesan yang awak akan nampak ada 2 bergantung pada antibodi badan seseorang...samada kesan positive or negative

Bagi yang positive
✅ ada orang yg jenis bersin pagi2 tu, insyaallah akan mula berkurang bersin2
✅ ada jenis muka mengenyam gatal2 akan jadi elok
✅ ada juga yg sebelum ni deria bau dia mcm totally out, dia akan mula berfungsi semula insyaallah

Ada juga yang jenis antibodi tak kuat
So dia berlawan ngan penyakit dalam badan
Badan akan tunjukkan reaksi seperti
✅ akan mula batuk2 n nmpk semakin teruk...act ni healing proses sbb eo tengah nk melawan all the bakteria
✅ akan rasa badan lemah n start xsihat...sama mcm kat atas, its healing proses

Mcm pengalaman sendiri
Ira jadi yg makin teruk...yes sangat teruk batuk2 but im keep on oiling...alhamdulillah lepas dah strugle dlm tempoh sakit tu, ok lega n kembali sihat alhamdulillah sampai skang...kalau x before ni mmg mcm kerap sakit, because semua penyakit dok berkumpul dalam badan xboleh nak keluar

So ikut badan masing2...
Kalau rasa yakin apa yg awak buat tu teruskan
If rasa takut then stop (but im not recomend for this action 😂)

tambahan ini sebahgai BONUS if awake ada 2 jenis eo ni
If ada EO RAVEN diffuse waktu siang
If ada EO EUCALYPTUS RADIATA diffuse waktu malam

Selalu orang sinus ni dia akan berdengkur time tidur
Sebab saluran pernafasan tu tersumbat
Insyaallah try cara ni sebelum tidur maybe boleh reduce masalah dengkur

So sesiapa ada sinus boleh cube kaedah ni
Insyaallah slow2 masalah sinus akan berkurangan

Ada eo tapi tak reti nak guna?meh whatsapp ira, ira add awak dalam group support...xkisah awak ahli dari group lain or awak pengguna eo yang baru2 nak belajar 😘 ... Sharing is loving 🌹

Tak tau mana nak beli botol kaca or barangan DIY?jom follow ig @naturalby_alysa
Untuk pembelian YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL boleh terus follow ig : @ylbydolceryna ✌️

Love,
Eira Zainal
019-5205540

No comments: