Thursday, August 26, 2010

kompius



nak tanya pendapat lar sikit??


kalau ada setengah photografer tuh kan, dia tulis


akad nikah + sanding = same day
+ rm xxx = 2nd day



so ape maksud 2nd day tuh? samada 2nd day will be at bride house or groom house?tengah kompius memikir nih...


*** bagi ira lar, ira rasa 2nd day tuh kat umah lelaki lar kan??masa majlis bertandang??
betul ke erk??korang rasa macam ne??


11 comments:

Seri Mas Nurwani said...

hi ira,

rasanya + rmxxx utk 2nd day tu kalau majlis akad nikah & sanding tak buat untuk hari yang sama. my fotographer charge camtu

-seri

~CiK NadiRa~ said...

bukan..

2nd day tu kalau ira nikah lain hari..contoh mcm iran sanding hari sabtu tp nikah jumaat malam..hihi..camtu laa..

mcm ckp kat diri sendiri lak..hiih

ZARA said...

agaknya kot... sbb macam mine, ada dua reception, nikah+sanding then 2nd reception the next day so kena lah tambah RMxxx tu... tapi my bertandang next week nya so tambah lg RMxxx.

kot. agaknya.. hehe

luvira said...

ira agak kompius sekarang sebabnya, photografer ira cakap, 2nd day maksudnye kat umah ira gak..sedangkan umah ira nikah and sanding will be the same day...

so dia nak another charge masa majlis bertandang...maksudnya another pakej..bukan yang additional 2nd day tuh..

so dalam pertimbangan nak amik ke tak nak photografer tuh, sebab tetibe dah jadi mahal lar plak if kene tambah another pakej..kan??

Nora a.k.a Aira said...

hem bincang baik2 dengan photographer tu ek ira, ada masa lagi kan cuba rujuk2 sumber lain

~CiK NadiRa~ said...

yup!..biasanya pakej photo kahwin untuk satu blah je dear..

nak wat tandang kena ambil pkaej lain..

mysarah said...

klo tak silap i, dekat rumah bride. 2nd day means kita buat nikah n sanding hari lain2. klo ira buat nikah sekali dengan sanding, means dia charge sekali jer la.

utk majlis bertandang memang normally akan charge lain

ZARA said...

i think macam yang seri and nadira cakap kot!!

eika said...

hai ira.. kter rasa 2nd day tu let say u nikah rini, sanding sok~ so kene tambah sket.. kalau same day tak payah.. kalau bertandang slalu stated akad nikah+sanding+bertandang.. i rasa la

luvira said...

owh..tq all..

baru ira paham..so maksudnye yang additional 2nd day tuh untuk nikah n sanding hari lain-lain..ok..ok..paham

maknenye, ira kene bincang balik ngan photografer ira, sebab ada sedikit misunderstanding..hehehe ;)

Cik Puan ieza said...

dear ira,

aah betul tuh..dulu saye nikah sabtu nsanding ahad, so tuh dah kire second day...sebab tuh mahal skit...
untung la kalau boleh buat on the same day jek boleh jimat byk....

so memang ira kene discuss n nego blk dgn photographer tuh...kalo xdpt diskaun try mintak free gift byk2 skit hihi =)