Tuesday, December 22, 2009

kanak-kanak riang




date : 18122009

venue : langkawi

Monday, December 21, 2009

reen..meh tgk nih!!!

adeh..disebabkan reen dah tag aku..so dengan senang hatinye aku pun buat lar ape yang disuruh..here we go ;)




You currently using..






1) eyeshadow..?
silky girl, cosway, avon(tapi dah pecah sebab danisy main)






2) lipstick..?
maybelline (tapi jarang pakai, dah berzaman tak terabis)





3) eye-bag buster..?
tak pakai




4) lip-liner..?
pun tak pakai





5) eye-liner..?
Liquid (elianto) and Pencil Eye Liner (silky girl)






6) moisturizer..?
sri mawar





7) compact powder..?
Miyami (cosway)





8) loose powder..?
nope




9) blusher..?
Elianto





10) foundation..?
sri mawar





11) lip gloss..?
lipice sheer colour, silky girl




12 ) facial cleanser..?
sri mawar





13) nail color..?
tak de..aku gune inai je..hahaha





14) mascara..?
Maybelline ~tapi dah abis, sampai skang tak beli2





15) lipbalm..?
silky girl, maybelline




16) shampoo..?
sunsilk





17) conditioner..?
sunsilk





18) shoes..?
vincci, croc and primavera (brand lain tak de saiz 3)





19) handbag..?
Carlo rino , sembonia (pinjam cik ain punye)





20) sunnies..?
macam tak pakai je..kadang2 cilok je sesape punye..




21) perfume..?
channel, one drop perfume(senang bawak), The Body Shop & ralph lauren







22) laptop / pc..?
DELL





23) MP3/MP4
mcm tak de je..dengar kat hp aku tuh je lar...






ermmm....reen punye pasal aku terpakse punggah seme make up aku..haih..dah nak kene kemas...act aku ada amik segala gambar barang mekap nih..tapi kan..tak lew nak upload plak..tah ape prob daa..nanti lar kalau terajin, aku try to upload again..;)






*****update again....gambar lain malas nak snap..so ape yang ada je lar..ada gak aku link je, sebab post2 lepas dah ada gamba tuh...;)

Tuesday, December 15, 2009

johor - singapore for wirda wedding

ermm...macam malas je nak tulis panjang2 tentang entry kali nih..ntah nape tah..maybe tak de mood kot..act entry nih dah berzaman dok dalam edit post..cume tak publish je..tgh pk, nak tulis ape..sebenarnye macam banyak je nak citer..tapi perasaan malas tuh menguasai diri..


at last..ni je lar..




~selamat pengantin baru to wirda & khai~








~ayunee yang gedik~







waaa....ayunee pandai nak curik aku punye choc..last2, ayunee makan abis choc tuh..hampeh punye budak!!!








masa nih pengantin tengah sibuk bergambar..aku plak main ngan ayunee n kak ita...

Thursday, December 10, 2009

4 jan 2010

semalam, satu hari aku cuti..
kononnye melayan orang sakit lar, teman g klinik..



huh, tgk tuh.
klinik kesihatan selayang baru
gile penuh..tak sanggup aku tengok..




nak duduk pun tak de tempat.
nasib baik jelan sekejap je.
tak de lar sengsara sangat




huh, tapi yang best nye
seme doktor n nurse kat klinik tuh kenal jelan


sebabnya pasal dia sorang ari tuh klinik kecoh..seme kata hah, ni lar budak yang xcdnt patah gigi tuh kan..haih..klakar je..malu pun ada..


patut pun seme kenal, mana tak nye, jelan kata, masa dia g sana..terus g emengency, pastuh dengan muka selamber tunjuk gigi yang dia jumpe tuh..sampai 4 orang dr kene pk macam ne nak buat..last2 dr kata lew tanam balik gg asal tuh..huh..nasib bek lew tanam balik..kalau tak, pakai gigi palsu lar jawabnye..


nih plak untuk rujukan kawan2 sekalian..mana lar tau, kot2 ada yang berkenan ke nak g repair2 gigi tuh ;)




pastuh..next appoinment plak...
04 JAN 2010


waaa....sama plak ngan appoinment date aku..
dah tuh, macam ne??


nak tak nak, on that day, kitaorang kene separate lar.
waa..sedey..mana penah aku g spital sengsorang..
selalunye jelan yang teman...
















after dah setel seme..
time to eat ;)








pastuh, singgah basuh kete japp..
jelan kata kete dia dah kotor..

aku ngan muke selenga..ikut je lar..






p/s : ada sesape yang lew teman aku g hosp on 04 jan??

Sunday, December 6, 2009

wedding ziela & emi

Hah, lagi sorang, kawan sekolah aku kahwin




ZIELA & EMI










kawan baik masa sekolah rendah dulu..

siap bolew buat nama gabung2..




nurul + aisyah + fauzilawati


NUR SHAHILA




haih~~

kawan yang selalu main lompat2 atas katil

main kejar masa kat sekolah




kawan sama2 menangis masa jatuh

sama2 gelak masa main




skang dah selamat jadi isteri orang



CONGRATZ!!!




tetibe terfikir..bile turn aku nih??

lalalalala~~~wink..wink... ;)

( dah mula nak menggatal)






ketibaan pengantin..cantiknye dia..disebabkan ila putih..bile dia pakai baju orange striking..memang nampak lagi berseri lar..masa nih tetibe terasa nak tanya, kat mana dia mekap..sebabnya, nampak sweet sangat...;)






nih kami beramai-ramai amik gambar ngan pengantin baru ;)




~makan time~







~ayu, nana,eira,salwa,wan noridah,hana,najwa,wan nuryani,sherina~




ok, meh kite citer sikit2 pasal kawan2 lama nak??





*AYU*


aku tak baper rapat sangat ngan dia..tapi sekelas arr masa darjah 6 dulu..disebabkan sekelas, nak tak nak kitaorang mesti rapat macam adik beradik..disebabkan kelas aku tuh, dikatakan kelas yang sombong..hahaha..tak mo bercampur ngan kelas lain..mcm kelakar je bile pk2...kecik2 lagi dah sombong..




ye lar kan..ape tak nye, kitaorang dulu, hanya bergaul ngan kelas kitaorang je, sebabnya, cikgu kami hanya ada 1..iaitu CIKGU RAHIMAH..dialah cikgu BM, dialah cikgu MATH, dialah cikgu SAINS..pendek citer, dialah guru kami..hanya dia..kenape yerk jadi macam tuh..tak tau lar plak..haih~~~



*NANA*


bolew dikategori macam BEST FRIEND FOREVER..banyak rahsia aku dia simpan..seronoknye bile terkenang zaman kecik2..balik sekolah mesti singgah umah dia dulu..hari sabtu je, mesti nak g main umah dia..pastuh yang lagi best, kalau cuti sekolah, aku mesti g umah dia, bawak adik aku yg kecik tuh, dengan pampes, botol susu segala bagai..dah macam mak orang dah..hahaha..disebabkan nak gak g lepak2 umah dia, masa mak aku tak de kat umah, aku terpakse lar bawak adik aku yang bongsu tuh..masa tuh dia dalam setahun lebey kot..haih, teibe terpikir, aku kecik2 dah jadi baby sitter...




pastuh, masa sekolah menengah, nana pindah sek men agama kuala kubu baru..so tinggal lar aku kat selayang g sekolah st mary..tapi, jangan memain, aku ngan dia still contact...caranya dengan berutus surat..dulu kan mana de sms nih..surat jelah..bolew dikatakan tiap2 bulan, mesti tunggu surat dari dia..aaaaaarrrrr...biar betul aku macam tuh..klakarnya bile pk2 balik..hehehe ;)


tapikan nana, sampai skang, nurul still musykil, nape nana kurus sangat??dah macam nurul je..haih~~




*SALWA*


dulu orang2nye kecik2 je..comel2..hah, dia nih pun aku selalu gak g umah dia..buat pe yer?maybe g main lar kot..tak baper ingat lar plak..tapi yang pastinye dan aku kompem ingat sampai bile2..dia memang suke sangat melukis..seme lukisan dia cantik2..



*WAN NORIDAH*


hah, dia nih pun aku selalu gak g umah dia..aik..aku semakin pelik..apesal aku nih suke g umah orang hah??dah tak de keje ke hah??banyak gak kenangan ngan wan, masa sekolah dulu, selalu makan bawah pokok masa rehat..bestnye..;)



*HANA*


hana..sama2 kecik macam aku..sama2 kecoh macam aku gak..hehehe..aku ngan dia memang geng dari dulu sampai skang..hana nih pun antara kawan2 yang amat baik lar ngan aku masa sekolah rendah dulu..bestnye kalau dapat gather2 macam nih..;)


oppsss..umah hana pun aku selalu g gak..adei..memang aku nih tak lekat kat umah kot masa kecik2 dulu...


oklar..kesimpulan yang dapat di buat..memang best bile kite dapat jumpe kawan2 lama..to all my best friend masa sekolah2 , nanti kite jumpe lagi ye kat next wedding..hahaha..masa kenduri kawen je lar kalau nak jumpe kawan2 lama pun ;)







p/s : kawan2 lain, aku memang tak bape rapat..setakat kenal2 macam tuh je..;)

Friday, December 4, 2009

bz ke??





rasa mcm lama tul tak update blog kan??hehehe..sorry..agak bz dengan kerja-kerja yang melibatkan choc..mula2 meniaga kan..so agak bz lar sikit..mencari customer2..pastuh melayan kehendak customer..tapi seronok, sebab aku buat kerja yang aku memang minat..sambil2 tuh buat keje, sambil2 mulut nih makan choc..hehehe ;)












ok lar..ni sedikit tatapan untuk peminat anak gajah yang dah tak baper gemuk..