Wednesday, August 18, 2010

please help me

sesapa tau tempat untuk tempah baju nikah n baju sanding yang murah tapi cantik..huhuhu..nak bajet je lar ira nih kan...


please..any idea???

6 comments:

Lala said...

hai luvira,

lala rase maybe boleh tgk B2B yang laen.

dan tgk budget jugak lah. macam sab, dia amik kat rizman ruzaini, kena prepare ribuan jugak.

kalau taknak pereka yang mahal, elok survey kat butik2, dan make sure tgk baju2 dorg, jahitan semua lah.

p/s: lala pun tengah mencari tukang jahit, yang pandai dan murah. hehe

Sya Sakura said...

kalau tanye org, mesti dpt jawapan mcm2 sbb sume org bajet lain2.. ade org maybe baju dh lebih kurang harga pelamin dewan pon dia rs dh ok, tp ade org yg ratus2 pon dh rs mahal..

So it depends on u, bape byk awk willing to spend on baju.. tp in my opinion, awk blh try survey2 butik or tailor tanye rough quotation dia bape.. pastu awk tgk2 collection diorg, ok x jahitan/beading dia buat tu.. pastu try hantar kain biase je dulu, nk test sedap ke x baju dia jahit tu.. :)

Tapi adik sy bg tips yg sy pon x terfikir: dia ckp kalau xmo tailor charge mahal, jgn ckp nk upah for baju kahwin, tp ckp tu baju dinner ofis ke.. heheh..

Rilla said...

Ha'ah, kalau cakap baju nikah, kalau tailor tu nak amik kesempatan, dia akan quote harga mahal sikit la. Kalau tak silap kat Taman Melawati ada satu butik, "Ready to Stitch", orang cakap murah. Tapi ai tak pernah buat baju kat sana. DIY pun murah, ahaha

whoda said...

cuba try kat kawan akk dia ada buka butik..dia pnh jaoin fashion show...grad from lim kok wing....cari dlm fb akak nama dia nojie..klu dia tanye sape nih...ckp kwn kak huda skoll smart dulu 5A

luvira said...

tq to all..maybe ira akan try g cari kat medan mara..ada gak membe2 kata kat situ banyak tempat tempah baju pengantin..

to sya sakura : hehehe..tq for the tips..a'ah kan..tak pernah terpikir pun nak cakap tuh baju dinner..

Squarecut Ring said...

Dear, try contact Najib Salman. He's new in the industry but he's good. I buat my dresses kat dia jugak. And he quoted me a really2 good and affordable price..(without the materials la kan...semua designer pun mcm tu). ^_^ Tapi belum pergi fitting lagi. U try search kat facebook nama dia. ^_^ k.