Tuesday, March 20, 2012

1st month check up

assalamualaikum semua...pejam celik pejam celik, pastu celik tak bolew nak pejam sebab alysa TAK SUKE tido malam...sekejap je masa berlalu...dah sebulan dah anak mama nih...

so ari nih kene g cucuk...yeayyy...malam tadi, macam biasa alysa tak mau tido...dia bulatkan mata dia yang sepet tuh sampai kul 7 pagi tadi...pastuh pandai plak tuh, bile mama baru jea nak pejam mata, dia pon start enjin nak menangis...kalau kite dok ngadap jea dia tak de plak nak nangis...adoiii, pening la kepala mama alysa oiii, dah tak larat nak kene berjaga malam jea nih...bile anak mama ni nak pandai bezakan siang n malam???

tgk mata dia tuh...bulat jea...


pagi tadi, dalam pada mengantuk tuh, siap2 lar jugak g klinik...tgk budak kecik nih...kul 8 pagi baru nak tido...pastuh kejutkan dia tak mo bangun2...last2 bukak kan jea baju dia, bawak g mandi...baru la celik mata...dah siap2 comel2 tido balik...sampai lar kat klinik pon lelap jea...


tgk tuh, mata tak mo bukak2...bising macam mana pon tetap lelap gak...masa nak cucuk jea nangis kejap pastuh tido balik sampai lar skang, bangun sebab nak mintak susu jea...adoyaii...nampak gayanya malam nih tak tido lagi lar mama...

oklar, hasil check up hari ni
umur : 29 hari
berat : 3.9kg
tinggi : 55cm

ok, nanti kite jumpe lagi...opppsss, ira nak wish congratz buat teman2 blogger yang dah bersalin...hihihi...suke tgk kawan2 lain pon dah jadi ibu...pas nih bolew la kongsi tips2 pasal anak2 plak ;)



p/s : nak mintak cadangan, agak2 nak bagi ape yea kat husband sempena first anniversary kami tak lama lagi??any suggestion??TQ in advance :)


1 comment:

P . J . A . A . M . I . R said...

hehe.. insyirah tetap membesar bagaikan juara.. semalam checkup.. kitorg siap maen teka2 berat insyirah.. ayahnye teka 4.3kg.. aku teka 4.4kg.. skali timbang 4.7kg.. haha...