Wednesday, February 15, 2012

macam mana nak pakai maternity pad??

kawan2, aku ada satu kemusykilan...macam mana nak pakai maternity pad tuh??ira ada beli yang kotex loop maternity tuh...pastuh semalam tergerak hati nak bukak tgk macam mana bentuk dia...


pastu dok belek2...macam tak reti nak pakai la plak...ada orang kata kene ikat ngan tali pakai macam tali pinggang...tapi tali tuh mana nak dapat??

pastuh dia bukannye ada pelekat macam pad biasa...so nanti macam mana dia nak melekat kat panties kite??nanti kang asek bergerak2 jea macam ne??aku nih da lar jenis lasak, kang terbocor kat tepi2 tuh kene tilam plak...dah jadi satu hal nak kene bersihkan darah kat tilam plak...

ada sesape yang tau macam mana nak pakai???please help me...TQ

7 comments:

CikNaa said...

sy pn blur psl ni. baru je nak tanye M2M. tp ada org bgtau sy, guna maternity pad ni mse baru2 bersalin tu je. dlm seminggu pertama. lepas tu pakai pad biasa. lg elok yg tebal tu.selalu je dgr org ckp last tak pakai pn meternity pad ni. sbb xselesa..

Princess Cindellyna said...

saya masa lepas deliver dlu doktor pakaikan yg ada tali... sebab kat labor room lagi kan. tp tak selesa sebab asek bergerak2 je.. then lagi la darah terbocor2..

then i bought my own maternity pad yg pureen maternity pad warna biru tu. pakai macam time period biasa. senang skit nk gerak pun ok.

ReYNa said...

tu la.sy pon x tau mcm mana nk pkai.mak siap ajar lg tp tetap rasa mcm cepat bocor je.huhu.

aTy _faRed~ said...

saye pon tak reti nak pakai tali macam tu...mak saye kate..tak yah pakai tali dah..leceh..kene ikat2..beli jer jenis lekat..tapi beli panties yg besar sikit..jadi lekat kan kat panties tu..biler pakai kire tak ar ketat melekat kene kat jahitan kite tu...

amal said...

saya beli yg kotex maternity ni jugak tapi dia tulis adhesive kat depan. so sy assume dia ada pelekat mcm pad biasa hehe.. tak bukak tengok lagi macamana rupa sebenarnye. tak reti jugak nak guna yg pelik2 ni.. saya beli satu pack je yg maternity. pastu amik kotex maxi macam biasa je. assume darah tak banyak macam darah period je hihihi

P . J . A . A . M . I . R said...

mcm aku ckp, ko cr belt dia senang.. dia de cangkuk dpn belakang.. so, ko lh sangkutkn tali pad tu kt cangkuk belt tuh.. aku xjumpe belt aku, klo aku jumpe aku mms pic..

chepah said...

waktu lpas bsalin doctr bg pamper org tua tu pakai,mmg xselesa tp kompem xbocor,kn darah byk awal2 time tuh... pas tuh org pkai kotex overnite yg extra long tuh..selesa n senang nk pakai,dh kering sikit pakai pantyliner je,yg pentinf selesa,xbocor n bersih...
p/s:kena rajin tuko supaya luka ok n xdijgkiti kuman