Pages

27 September 2018

99 WONDERLAND PARK

Assalamualaikum
bersiaran kembali kite dengan tempat berjalan yang lain pulak

hahahaha
september adalah bulan berjalan2 kemana sahaja
gituuu

bawak anak2 bersuka ria
sebabnya mereka bakal ditinggalkan october n november nanti :P



so destinasi kite kali ni
SELAYANG


ok meh tengok bayaran masuk dia
serius sangat murah and sangat berbaloi dengan facilities yang disediakan
DEWASA RM10
KANAK2 RM5
murah kan??kire harga mampu milik lah

ataupon korang bolehbtengok website dia kat link ni


Park ni bukak start dari 9pagi ke 11 malam
setiap hari kecuali isnin dan selasa
Ira nasihatkan, korang masuk dalam kul 6 petang sampai lah kemalam
sebab dapat tengok pemandangan siang and malam serentak :)


ira pernah datang sini dalam bulan may kot
tapi masa tu macam xbape best sangat...hahaha
sekarang, banyak gile activity menarik...insyaallah memang akan datang lagi
bawak sedara mara pulak...hahaha, sebabnya best

so kitaorang pon meneruskan perjalanan...
destinasi pertama, ke DINOSAUR PARK...sesuka hati ko je bagi nama dinosoaur park...
sebab dia ada 3 ekor dinosaur kat sini
budak2 ni excited sebab minggu lepas tengok dinasour, minggu ni dapat tengok lagi...huhuu



kebetulan pulak 
weekend baru ni, ada pulak lantern event...so dapat tengok lantern, dapat jugak tengok orang lepaskan wishing lotus ni...
cantik bunga ni, bile letak kat air dia akan kelip2 berlampu
anak2 i kata magic flower :)


pastu jalan2 lagi
ada pulak boleh letak2 mangga ni...eh comel lak rasa...sorang boleh pilih nak apa.
afryna pilih HEALTH...yeayyy

kunci tu boleh beli kat booth ada jual
aku beli yang kecik je rm15
yang beso sikit rm20


ni muka dia sedih...sebabnya makanan untuk swan abis...haa, padan muka aih, masa bagi makan kat ikan abis ko curahkan semuanya...skang ni swan dah xdapat nak bagi...

dia kata swan tu lapar...pandai pulak dia...
tapinya makanan dah abis...kene jalan ke depan lagi untuk beli yang lain



ni tempat paling best kot untuk anak2 i
kebetulan pulak masa ni xramai orang, dia tulis sekali naik 10 min free je pon
anak aku berminit2...kah kah kah
sebabnya xde orang...



sambil tunggu anak korang main kete, korang boleh gak membeli belah dalam ni
dah macam pasar malam wei
serius best...macam2 makanan ada...so xyah nak kalut sangat lah xtau nak makan kat mana
makanan dia pon not bad
harga pon biasalah, tak mahal sangat, tak murah sangat


ok, dah maghrib
singgah dulu kat surau dia
surau sangat bersih, alah, tak amik gamba sebab masa kat surau ni aku suh laki pegangkan bag...
dia tunggu kat luar...

surau ni ada kat bahagian depan sekali...kat area masuk tu...
tapi nak kata depan sangat tu tak lah
cumenye kategori depan2 lah jugak
haih macam ne nak kabo tah...hahaha...korang g nanti korang paham lah ape aku nak kabo ke korang seme... :)


lepas dah solat
sambung balik jalan
hahaha...kali ni kite ke tempat animals pulak
tempat yang budak2 suke


memula
kite g kat tempat RUSA & BURUNG UNTA
hahaha...dorang ni seme kelaparan agaknye
berebut2 nak makan...kikiki

korang boleh beli makanan binatang ni kat area situ gak
rm5 je sebekas
banyak gak makanan dia
and paling aku suke sebab bersih



sementara papa tengah menghabiskan duit membeli makanan binatang tu
budak2 ni sibuk lah nak amik gambar dengan binatang2 berlampu ni
tapi seriuslah
aku rasa tak puas masuk sini...hahaha 


ok, papa dah beli 2 bekas
makan lah korang puas2
aqyl siap berebut carrot ngan rusa...adoilah...maklomlah, aqyl si hantu carrot
kah kah kah


nampak tu
bersungguh beratur amik turn nak makan
bagus rusa ni semua


seperti biasa
THIEVES HAND PURIFIER wajib lah ada
and wajib lah pakai...setiap masa...dorang pon pandai, setiap kali pas abis bagi makan binatang, seme laju je hulur tangan masing2

ok, lepas tu jalan2
pegi dekat bahagian itik burung ayam segala bagai lah

makanan itik ayam burung ni boleh beli kat situ gak
rm3/pack
rm10 dapat 4pack

so lagi jimat beli 4 terus oiii
seronok tang bagi makan ni
semua berebut2





pemandangan malam kat situ
lawa kan

sejuk mata memandang
korang kalau stress pon elok pergi
hahaha


disebabkan masuk sini
terus mama ko tau korang ni lahir tahun apa
hahaha, bagus betul...rasanya tadika2 boleh buat suggestion untuk melawat kawasan ni lah
sangat bagus untuk budak2 tadika

aqyl tahun monyet
afryna pulak tahun kuda 


alysa tak puas hati sebab dia tahun naga
katanya naga tak hensem
hahaha

mama n papa tahun lembu
sape sama tahun dengan saya???


ok, sebelum balik
sempat nai BUGGY FREE
keliling satu tasik
korang boleh amik buggy ni kat BIRD ISLAND
ada beberapa pickup and drop off point
pilih lah mana2 yang korang nak



sementara nak tunggu buggy sampai
sempatlah kami g tengok rabbit n racoon yang comel ni
jinak betul dia
geram pulak aku



alysa and animals
memang dia suke

seme bende dia nak pegang weiiiii 


kitaorang xnaik cruise ni
sebab masa tu ujan dah start turun
so memang terus nak balik

bayaran untuk cruise ni rm10/dewasa
kanak2 FREE aje

laki kata
nanti kene repeat balik
hahahah

bunga api pon xsempat tengok
sebab kitaorang rushing nak ke pd pulakkkk

kompem aku kene repeat lagi ni


tapiii
dengar2 cerita

lagi banyak bende2 menarik dorang akan tambah nanti

wowwww
tak sabar rasanya nak g lagi
yang sedia ada ni pon dah seronok
lagikan nanti nak tambah macam2 lagi

ok, nanti ira review lagi tempat jalan2 yang menarik ok


sebelum undur kata
sesapa berminat ngan produk YOUNG LIVING
boleh lah roger ira terus
hahaha...boleh sembang2 santai gitu :)


last but not least
our family potrait :P






♥ happiness is mine ♥ © . Designed by MaisarahSidi.com