Pages

27 August 2019

move to Los Angeles

yuuhuuu
akhirnye
setelah 12 jam perjalanan dalam kapal terbang

aqyl??
so far so good
sebelum naik kapal mama dah siap2 sapu TRANQUIL kan
so dia masuk je kapal memang terus lena
lega mama

so far dia tido lama gak
kirenye umpama tido malam sebab lampu kapal seme pon tutup

dia bangun makan sikit
pastu sambung tido balik

kami sampai LOS ANGELES lebih kurang jam 10.10pagi (11july2019)
sampai tu, memang sesak gile kat area nak keluar tu

nasib baik lah jugak
aku dah ada pengalaman tahun lepas kat sini
so sampai je terus g kat mesin untuk kite masukkan visa kite tu
pastu update visa
dia akan keluar macam resit

kami berempat ok setel xde problem
tapinye laki aku plak dia pangkah
dah terpaksa berbaris tempat yang kene g kaunter lain pulakkk


panjang gile wei
tengok lah sendiri gamba tu
masa ni memang tak sempat lah nak amik gamba banyak2
sebab ramai orang and sibuk nak uruskan anak2 ape seme
sesapa yang xde problem - boleh je terus ke kaunter cop pasport and keluar
masa kat sini kalau dia tanya pape soalan, ko jawab straight forward je
jangan terlalu ramah dan jangan teragak2




soalan biasa dia tanya
pergi sana buat apa
dengan siapa
berapa hari
pergi mana
so jawab je sepatah2, tak yah nak meleret



Aqyl dan NINGXIA RED memang tak dapat dipisahkan
so jangan pelik masa aku g US, abis sekotak NXR Sachet yg 30sachet tu + 1 botol NXR 750ml tu



dah selesai semuanya
akhirnye lepas tanpa banyak cerita

welcome to holywood
terima kasih Young Living

kalau tak kompem aku tak pernah mimpi pon akan jejak kaki ke US ni weiii


masa ni budak2 macam lemau
ye lah bape jam dalam flight
pastu kene menunggu semuanya setel
baru boleh gerak naik bas

sedar tak sedar
sejam jugak lah menunggu semua setel

ada jugak yang kene tahan kerana sebijik pisang pon ada
nasib lah wei

so jangan macam2 ok masa kat kaunter visa tu


dah setel semua
terus naik bas

and bergerak ke restoran untuk lunch
serius masa g lunch
aku xde amik sekeping gamba pon

hahaha
punye lah lapo
sampai ko lupe kan nak amik gamba

makanan YL memang cari makanan halal
alhamdulillah sebab YL peka bab2 macam ni

so kami pergi makan kat restauran indian muslim food
sedapppp

kari kambing diaaa
perggghhhh



dah siap makan
tengok jam pon dah kul 2 lebih lah
terus bergerak ke BEVERLY HILSS

ni tempat retis2 hollywood lah tinggal
ramai gak orang berenti nak amik gamba kat sini

tapi kami tak de lah jumpe plak mana2 retis omputih kat sini
hahaha


lepas dah abis bergambar
terus menuju ke HOLLYWOOD Town

Ada HRC kat sini
so boleh shopping barang2 kiriman orang and boleh jalan2 tengok apa yang menarik lah



macam biasa
tudung aku kompem dari cloverush
dan baju aku dari jiran rumah jual baju tak payah gosok...hahaha



so jalan2 jelah area sini dan bergambo
nak membeli idok lew banyak sangat fulussss
so mari lah kite enjoy je pemandangan dia





Alysa nak beli nama dia ni
ni seketoi 10usd
tak payah lah nak
jangan membazir

nah amik gamba je buat kenangan
pastu letak balik
huhuhu







ok dah setel jalan2 sini
kul 6 kami bergerak menuju ke DISNEYLAND HOTEL

dari town ke disneyland ni amik masa sejam lebih lah jugak
plus minus jem lagi

so nanti kite sambung pulak kat entry berikutnya


_______________________________________________________________________


untuk sebarang pembelian YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL
boleh lah hubungi ira di talian
0195205540
ataupon
boleh layari instagram : @bydolceryna
♥ happiness is mine ♥ © . Designed by MaisarahSidi.com