Wednesday, October 28, 2009

Monday, October 26, 2009

tertekan!!

semakin teruk..dan teruk lagi!!!!!!


pagi tadi aku bangun tido, badan aku rasa tak sedap..sakit2 abis seme urat2 saraf...terus pk tak mo g keje..nanti sama je, aku g keje, dengan air cond yang sejuk tuh..lagi melarat..so cik ain ketuk pintu bilik pun buat tak tau je...


kul 9 lebey, aku bangun tido..kuatkan jugak diri untuk ke klinik..dah tak tahan nih..stok ubat dah abis...haih..kalau diikutkan, memang dah tak larat nak drive, tapi nak buat mcm ne kan..terpakse!!!



aku jumpe doctor...tapi ape yang doctor bolew cakap,
"saya akan bagi awak ubat antibiotik yang lagi kuat"



aku dah jemu makan ubat...tapi still tak elok!!!!




?????????????????????????

Friday, October 23, 2009

al fatihah...

Setiap yang pergi pasti akan kembali..


Salam takziah buat keluarga ZULIA, ex classmate aku masa kat POLI KULIM dulu..Zulia meninggal dunia pagi tadi kerana kemalangan. Macam tak percaya je ape yang berlaku, tapi inilah lumrah hidup..semua benda yang hidup pasti akan mati..semua benda yang baru pasti akan jadi lama..semua benda yang cantik pasti akan jadi hodoh..begitu jugalah kita, manusia biasa, hamba yang hina di sisi ALLAH SWT..


Semoga arwah ZULIA bersemadi dengan tenang dan aman dan ditempatkan di antara golongan orang-orang yang beriman..


Teringat kisah2 lama, antara aku dan dia..ZULIA salah seorang kawan yang amat pemalu, pendiam..susah sangat nak dengar dia bersuara, tapi kalau kite kenal rapat ngan dia, pasti ada je benda yang boleh di bualkan..comel sangat orangnya..tapi umurnya tak panjang.. dia dijemput pulang dahulu daripada kita..insyallah, suatu hari nanti kita akan berjumpa di sana.


AL FATIHAH buat arwah ZULIA






p/s: heppy bezday to my little sweetheart..MOHD ADAM ASYRAFF

Monday, October 19, 2009

demam

aku demam ari nih, sebab semalam berpanas..
memang saje je cari penyakit!!!!!!

Sunday, October 18, 2009

happy birthday sweetheart

hari ni dalam sejarah, aku drive seorang diri ke MELAKA semata2 untuk si dia...ALHAMDULILLAH, aku selamat sampai melaka, langsung tak sesat, terus je jumpe dia kat trek melaka, sebelah exit ayer keroh tuh..



anyway..todey its his BIRTHDAY..tu lew pasalnya aku sanggup korbankan masa, korbankan diri, korbankan duit untuk jumpe dia kat sana sebab dia ada race kat melaka..



korang mesti tertanya2kan nape aku tak g je ngan dia???



hah, sebabnya, pagi tuh aku ada kelas, so kene lar g kelas dulu..aku kan pelajar cemerlang, mana lew ponteng klas...hahhaha...lebih kurang kul 11 aku abis klas, aku terus cabut lar g melaka..



hah, first time jugak nih, aku tengok race motor..hehehe..macam klaka pun ada..macam tak caya je aku kat trek race...hisshhh..jelan nih pun satu, tahun lepas kata kalau dah dapat jadi CHAMPION, dah tak mau race..tapi nih nak race jugak..ok lar baby, suke u lar..i pun tak susah hati sangat kalau race kat trek..ciri2 keselamatan diutamakan...



hmm...aku sampai2 je, jelan tengah bz, sebab motor dia buat hal plak...kesian plak tgk dia..masa qualify time, dia sempat race, dapat nombor 2, pastuh tetibe motor dia jammed..adeh...





hah..ni lew keadaan motor dia..dah tak dapat diselamatkan lagi..so buat bahan tontonan je lar..sudahnye, masa final tak lew nak race..cian gak aku tengok dia..tapi nak buat mcm ne, dah tak de rezeki, motor nak rosak plak kan...



tak pe, lengkali lew cube lagi...aik???ada lengkali ke??ok lar, from now, aku rasa aku tak kisah dah kot dia nak g race..aku support je dari blakang..dah memang tuh minat dia kan..nak buat mcm ne..kene lar terime seadanya..



kat bawah nih plak, abg dzul..hah, dia nih rider gak..terlalu penat, sampai tetido atas moto..isk..isk..abg dzul punye citer lagi best..moto tak de sampai lar ke final..masa lap ke 7, tetibe motor dia tak lew jalan..haih..sedey lar..seme motor mogok kot ari nih..or sebab aku datang, bawak malang..haih..tak lar..aku datang juz nak bg support je..





gamba kat bawah nih tak dapat dikesan siapa rider dia..aku tak kenal pun..aku pakai snap je gamba..;)





hah, nih plak, jelan n ira yg tengah berpanas kat tepi trek untuk tgk abg dzul race separuh jalan..hai lar!!!!!!








ok, time to go back home..jom balik setelah seharian aku kat sini, dengan berpanas nye..so masukkan motor dalam 'KOTAK HITAM' bergerak..hahahha...






masa balik, jelan drive kete sebab aku kepenatan..tapi sampai RnR seremban je






lepas tuh, dia selamat tido, n aku plak yg kene drive..hampas tul!!






so, now time to celebrate his birthday @ pizza hut..ermm..bestnye..




jelan tuh muka dah kepenatan melayan aku..ade je macam2 aku nak..itu lar, ini lar...so baby, birthday present u tahun nih, i tak beli pape pun..kira i g melaka n blanje u makan tuh as birthday present lar yer cayang!!!





love u so much darling!!!!!!!!!


Wednesday, October 14, 2009

2 minggu

selasa
.
.
rabu
.
.
khamis
.
.
jumaat
.
.
sabtu
.
.

ahad
.
.

isnin
.
.

selasa
.
.

rabu
.
.

khamis
.
.

jumaat
.
.

sabtu
.
.

ahad
.
.

isnin
.
.

selasa
.
.

RABU!!!!!!


yes...
akhirnye dapat gak aku jumpe buah hati kesayangan jantung aku nih..
si JELAN yang sengal
hahaha ;)


bestnye
lama tul tak jumpe..
macam lar jauh sangat
padahal
aku kat KEPONG
dia kat GOMBAK


tapi disebabkan masa tidak mengizinkan
so kitaorang terpaksa 'berpisah' lar kejap


haih, masa jumpe tuh,
dia tengok aku atas bawah


dia cakap
"naper i tengok u nih makin kurus?"



aku balas
"2 minggu u tak bagi i makan, sebab tuh kurus"


oleh sebab itu, dia kata ape je aku nak makan, mintak je..
at last, aku nak makan
KENNY ROGERS ROASTER
dah lama tak makan



~kenny rogers roaster~




~mari kite makan bersama-sama~



~jelan yang sengal~




lepas dah siap makan seme, aku pun g tengok citer PAPADOM..not so bad..tapi sorry to say, sebab aku tak bape minat lawak2 bodoh yang tah hape2, so aku rasa agak boring n mengantuk..tapi jalan cerita dia ok lar...;)



dah abis tengok wayang,aku lepak jap kat the street sambil makan aiskrim mc d..hmmm...bestnye, dah lama tak date lelama macam nih..sesekali jumpe macam nih pun best..hahaha...




~eira yang gedik~






~the street @ the curve~



ok..time 2 sleep..
buibye




p/s : aku nek DNA dengan kelajuan 137km/jam..nak tercabut helmet aku..haih!!!

Tuesday, October 13, 2009

datin wanabe house!!!

hari nih DATIN MARINA buat open house..
tapi untuk ladies je..


so balik je keje seme dah berkumpul kat parling lot..
KECUALi
cik yat..haih, dia je sorang yang tak de





~sementara menunggu cik yat, mari bergamba~




bile seme dah ada,
baru lar gerak...


tapi biasalar kan, jalan kat KL nih tak lew lambat sikit..nanti jem..haih, dan skang, kitaorang seme dah sangkut di tengah2 KUALA LUMPUR





~haih..cik yat lar nih lambat, jalan dah jem, so apelagi..gamba time!!~



hah, nih dah sampai kat umah kak mar...seme duk kerumun meja dah..



~kak fida yang comey~


~ermm...sedapnye~



~kak nor n cik ain~




haih, aku memula sampai tuh, aku hepi sesangat lar..bergembira makan dan bermain2...hahaha..alih2, JELAN tetibe msg aku pastuh, agaknye mood dia agak tak baik, so ngan aku skali terkene tempias dia..



so, aku pun jadi tak de mud dah nak hepi2..muka toya je...benci tul lar!!kul 8.30 malam aku gerak balik umah...dah tak de mud kan, apelagi, balik je lar!!!!



Monday, October 12, 2009

pendeta

Sepanjang hidupku telah dihabiskan
segala masa dan usaha kerana kamu
Sepanjang jalanan ku telah luahkan
segala kata dan kenangan bersama kamu

Engkau siapa?
dipentas samaran sang Pendeta
asyik berpura

Kau sebenarnya
sekuntum debunga Wisteria
indah nan jelita
namun racun yang berbisa

Aku keliru sejuta lagu
kerna kekasihku
Ia bukanlah namamu

Aku mengaku belakangi mu
di alah jiwaku disinggahsana Pendeta itu

Setinggi anganku dia diciptakan
sayang fikirlah oh apakah
pengertianku

Setinggi rinduku dibawa bayangan
sayang kemana fenomena ketulusanmu

aku nak lagu nih...
ada sesapa yang tau macam ne nak download lagu nih???
tolong lar!!!!!

open house

minggu nih minggu second last class untuk semester nih..so macam biasa, bila dah minggu2 akhir nih, so macam2 assignment and test lew nak kene submit..sabtu aku ada kelas kontrak..banyak nye nak kene setelkan..dengan drawing tak dapat lagi..adeh!!tapi sib baik last minit azie cakap dia ada 1 drawing lebey..so aku masuk klas kontrak ari sabtu tuh dengan muka lega!!


dah dapat drawing, satu hal lagi..nak kene buat BQ untuk ground beam..tak sukene..kenapa lar aku kene blaja nih seme..tapi nak tak nak kene gak buat kan??kalau tak nanti tak grad lar plak kan....;)



pastuh masa nak balik, dia tambah lagi assigmnet, buat BQ untuk tetulang n formwork plak..disebabkan aku malas nak bebankan otak aku malam tuh, so aku stay kat klas buat sampai setel seme assigmnet..sudahnye dekat kul 8 lar gak aku sampai umah..masa sampai tuh..dok pk sempat ke nak study untuk test highway and kontrak esok nih...



haih..tah apesal lar plak, mud nak study tuh tak datang2..so pas mandi, aku ngaco mummy mas study..aku selak2 buku n main2 atas katil..lalu tido...hahaha..teruk tul aku..padahal dah berkali2 mas pesan, JANGAN TIDO!!tapi...mud stud tak datang2 gak..so maknenye, esok aku study dengan otak kosong...;)



~mari kite mencari mud study~




tara!!!!!
dah hari ahad..hehehe..kalut nih bangun pagi..TAKUT sebab malam tadi tak study..macam ner nih..so kesimpulannya..aku TERPAKSE redha je lar...
sampai2 je klas..budak2 seme dah bersedia untuk test..masing2 dah pilih tempat strategik..aku ngan mummy dah lambat..mana tak nye, sebelum kuar umah tadi sempat lagi sental nasi sepinggan..lapar weh..so terpakse lar aku duk betul2 depan lecturer tuh...


dengan bangganye..aku menjawab soalan dengan penuh dah aku amat yakin dan pasti..semua aku jawab tuh 45% salah..hehehe..aku banyak konfius..patutnye kene darab, aku bahagi..macam tuh lar..semenye careless mistakes..maklumlar, mana nak ingat kan..seme ilmu aku, yang blaja dalam kelas..mana nak ingat seme..tuh yang jadi banyak kompius2 tuh..tapi tak pe..aku berserah je lew!!!!



pas je abis klas kontrak..budak2 kelas nih buat open class sempena hari raya + deepavali = DEEPARAYA..seronok lew masa nih..tak tau bala yang bakal menanti masa highway nanti..haih..
macam ne nih??


~mari kite makan~

~mummy maz yang amat comey..hishh, tak nampak macam orang dah anak 1~



~masa nih tengah cakap tepon ngan aja..tapi sempat lagi tergedik2 nak amik gambar!!~




~mummy memang suke buat muka~




~me n eimah~

~kawan2 kelas yang best~




dah siap makan seme..kitaorang pun kene bertempur sekali lagi..tapi kali nih subjek higway plak..oleh kerana semenye macam aku gak..hampeh kelapa n tak ready..so kitaorang beramai2 buat muka kesian untuk buat open book test..n lecturer dengan baik hatinya cakap..
"OK!!"


ape lagi..seme pun seronok lar..TAPI!!bile dapat je soalan???
HAH..ape soalan nih?????menakutkan..tengok sampai 11 page..ada 6 soklan..gile ke ape..masa 1 jam 15 minit..mana sempat...TOLONG!!!!! so jawab lew mana yang sempat je kan..nak buat macam ne..bile tanya lec apesal soalan susah??dia jawab, tuh belum soalan final...adeh!!!lagi pening bile pk pasal final...



dah setel klas tuh, aku pun terus balik umah lew..dah penat kan..dari kul 830 pg sampai 630 ptg..adeh!!letihnye..sampai2 je umah..aku terus terbaring..baru nak malas2kan diri, tetibe ibu dah ketuk pintu ajak kuar makan..so aku terus siap2 lar...
elok je aku siap pakai tudung..alih2 cu datang umah plak..bawak tok mek..so tak jadi lew makan luar..ibu g beli je bawak balik..aku pun sempat lew main ngan si kecik nih..hmm..bile lew nak ada anak sendiri nih...tak sabarnye!!!!!
ok lew..abis lew kisah pada hujung minggu...bye!!!!!!!


~afiq nih sekali tengok macam muka adam~





~mari meniarap bersama2~




~ciku!!!cak!!!~







p/s : sorry lew sebab tak sempat nak g open house umah CIKJA(tun hussein onn), AIN(bukit jalil) n EQA(ampang)..bz lar..banyak sangat test...;)

Wednesday, October 7, 2009

5544???

~~ini lew keadaan kete aku..hmm, masa nih jelan yang menunggu kete..aku mana de masa nak setelkan hal kete kan..so jelan lew jadi mangsa..TQ cyg!!~~



huh..
another story about 5544



tapi 5544 buat hal minggu lepas
after minggu raya tuh...



haih, kompressor air cond plak rosak
duit lagi...

so dah alang2 g repair kompressor
terus lar service minyak itam skali

abis lew dekat 6++ gak
tu yang agak sengkek sikit aku bulan nih


mana nak pk raya lagi,
mana nak pk 5544 lagi kan...



pasnih
hope 5544 tak buat hal lagi

cukup2 lew tuh kan...

Tuesday, October 6, 2009

training ;(

hari nih ada training yang amat bosan kat opis...haih...tolong..mengantuknye..tapi tak pe...disebabkan lecturer yang ngajo tuh buat tak kisah je kat kitaorang..so aku buat lar aktiviti sendiri..haih...


hah, ini adalah antara aktiviti yang menarik aku buat masa training tuh..iaitu syok sendiri amik gambar sambil2 tuh gosip2 ngan wanie n cik ain..sambil2 tuh, main msg ngan jelan..

adeh..esok ada satu ari lagi..bosannye...;(





Monday, October 5, 2009

warna warni aidilfitri






hehehe...tara!!!
tahun nih aku tak de sangat nak cerita pasal raya..sebabnya mud raya tuh dah abis kan..ari nih dah syawal yang ke berapa tah..barulah aku tergedik2 nak upload gamba raya..hehehe...

lagipun..tahun nih tahun agak sengkek
macam2 lar plak nak kene pakai duit..haih..letih..so mud beraya tuh kurang..
oklar..ape2..enjoy the day..

love u all ;)

ibu

R.I.N.D.U

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh tanpa dirimu
Karena hati telah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
Tanpamu sepinya merantai hati

Bayangmu seakan akan
Seperti nyanyian dalam hatiku yang memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang ku hela kau selalu ada
Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang

Tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang memanggil rindu padamu
Seperti udara yang ku hela kau selalu ada,
selalu ada dan selalu ada
Yang selalu ada dan selalu ada



p/s: missing someone..i miss him so muchh!!!

Friday, October 2, 2009

update!!



lamanya tak update blog kan
bukannya bz ape pun..
cume sedikit penat
ditambah plak, internet kat umah cik ain ade problem sikit
so tak de lew aktiviti mengupdate blog...


ok larr...
skang pun tak mo citer panjang..
nanti bilew dah ada mood nak menulis..
aku update lar..


bye ;)





p/s: selamat hari raya..maaf zahir dan batin.. ;)