Tuesday, December 22, 2009

kanak-kanak riang




date : 18122009

venue : langkawi

Monday, December 21, 2009

reen..meh tgk nih!!!

adeh..disebabkan reen dah tag aku..so dengan senang hatinye aku pun buat lar ape yang disuruh..here we go ;)




You currently using..






1) eyeshadow..?
silky girl, cosway, avon(tapi dah pecah sebab danisy main)






2) lipstick..?
maybelline (tapi jarang pakai, dah berzaman tak terabis)





3) eye-bag buster..?
tak pakai




4) lip-liner..?
pun tak pakai





5) eye-liner..?
Liquid (elianto) and Pencil Eye Liner (silky girl)






6) moisturizer..?
sri mawar





7) compact powder..?
Miyami (cosway)





8) loose powder..?
nope




9) blusher..?
Elianto





10) foundation..?
sri mawar





11) lip gloss..?
lipice sheer colour, silky girl




12 ) facial cleanser..?
sri mawar





13) nail color..?
tak de..aku gune inai je..hahaha





14) mascara..?
Maybelline ~tapi dah abis, sampai skang tak beli2





15) lipbalm..?
silky girl, maybelline




16) shampoo..?
sunsilk





17) conditioner..?
sunsilk





18) shoes..?
vincci, croc and primavera (brand lain tak de saiz 3)





19) handbag..?
Carlo rino , sembonia (pinjam cik ain punye)





20) sunnies..?
macam tak pakai je..kadang2 cilok je sesape punye..




21) perfume..?
channel, one drop perfume(senang bawak), The Body Shop & ralph lauren







22) laptop / pc..?
DELL





23) MP3/MP4
mcm tak de je..dengar kat hp aku tuh je lar...






ermmm....reen punye pasal aku terpakse punggah seme make up aku..haih..dah nak kene kemas...act aku ada amik segala gambar barang mekap nih..tapi kan..tak lew nak upload plak..tah ape prob daa..nanti lar kalau terajin, aku try to upload again..;)






*****update again....gambar lain malas nak snap..so ape yang ada je lar..ada gak aku link je, sebab post2 lepas dah ada gamba tuh...;)

Tuesday, December 15, 2009

johor - singapore for wirda wedding

ermm...macam malas je nak tulis panjang2 tentang entry kali nih..ntah nape tah..maybe tak de mood kot..act entry nih dah berzaman dok dalam edit post..cume tak publish je..tgh pk, nak tulis ape..sebenarnye macam banyak je nak citer..tapi perasaan malas tuh menguasai diri..


at last..ni je lar..




~selamat pengantin baru to wirda & khai~








~ayunee yang gedik~







waaa....ayunee pandai nak curik aku punye choc..last2, ayunee makan abis choc tuh..hampeh punye budak!!!








masa nih pengantin tengah sibuk bergambar..aku plak main ngan ayunee n kak ita...

Thursday, December 10, 2009

4 jan 2010

semalam, satu hari aku cuti..
kononnye melayan orang sakit lar, teman g klinik..



huh, tgk tuh.
klinik kesihatan selayang baru
gile penuh..tak sanggup aku tengok..




nak duduk pun tak de tempat.
nasib baik jelan sekejap je.
tak de lar sengsara sangat




huh, tapi yang best nye
seme doktor n nurse kat klinik tuh kenal jelan


sebabnya pasal dia sorang ari tuh klinik kecoh..seme kata hah, ni lar budak yang xcdnt patah gigi tuh kan..haih..klakar je..malu pun ada..


patut pun seme kenal, mana tak nye, jelan kata, masa dia g sana..terus g emengency, pastuh dengan muka selamber tunjuk gigi yang dia jumpe tuh..sampai 4 orang dr kene pk macam ne nak buat..last2 dr kata lew tanam balik gg asal tuh..huh..nasib bek lew tanam balik..kalau tak, pakai gigi palsu lar jawabnye..


nih plak untuk rujukan kawan2 sekalian..mana lar tau, kot2 ada yang berkenan ke nak g repair2 gigi tuh ;)




pastuh..next appoinment plak...
04 JAN 2010


waaa....sama plak ngan appoinment date aku..
dah tuh, macam ne??


nak tak nak, on that day, kitaorang kene separate lar.
waa..sedey..mana penah aku g spital sengsorang..
selalunye jelan yang teman...
















after dah setel seme..
time to eat ;)








pastuh, singgah basuh kete japp..
jelan kata kete dia dah kotor..

aku ngan muke selenga..ikut je lar..






p/s : ada sesape yang lew teman aku g hosp on 04 jan??

Sunday, December 6, 2009

wedding ziela & emi

Hah, lagi sorang, kawan sekolah aku kahwin




ZIELA & EMI










kawan baik masa sekolah rendah dulu..

siap bolew buat nama gabung2..




nurul + aisyah + fauzilawati


NUR SHAHILA




haih~~

kawan yang selalu main lompat2 atas katil

main kejar masa kat sekolah




kawan sama2 menangis masa jatuh

sama2 gelak masa main




skang dah selamat jadi isteri orang



CONGRATZ!!!




tetibe terfikir..bile turn aku nih??

lalalalala~~~wink..wink... ;)

( dah mula nak menggatal)






ketibaan pengantin..cantiknye dia..disebabkan ila putih..bile dia pakai baju orange striking..memang nampak lagi berseri lar..masa nih tetibe terasa nak tanya, kat mana dia mekap..sebabnya, nampak sweet sangat...;)






nih kami beramai-ramai amik gambar ngan pengantin baru ;)




~makan time~







~ayu, nana,eira,salwa,wan noridah,hana,najwa,wan nuryani,sherina~




ok, meh kite citer sikit2 pasal kawan2 lama nak??





*AYU*


aku tak baper rapat sangat ngan dia..tapi sekelas arr masa darjah 6 dulu..disebabkan sekelas, nak tak nak kitaorang mesti rapat macam adik beradik..disebabkan kelas aku tuh, dikatakan kelas yang sombong..hahaha..tak mo bercampur ngan kelas lain..mcm kelakar je bile pk2...kecik2 lagi dah sombong..




ye lar kan..ape tak nye, kitaorang dulu, hanya bergaul ngan kelas kitaorang je, sebabnya, cikgu kami hanya ada 1..iaitu CIKGU RAHIMAH..dialah cikgu BM, dialah cikgu MATH, dialah cikgu SAINS..pendek citer, dialah guru kami..hanya dia..kenape yerk jadi macam tuh..tak tau lar plak..haih~~~



*NANA*


bolew dikategori macam BEST FRIEND FOREVER..banyak rahsia aku dia simpan..seronoknye bile terkenang zaman kecik2..balik sekolah mesti singgah umah dia dulu..hari sabtu je, mesti nak g main umah dia..pastuh yang lagi best, kalau cuti sekolah, aku mesti g umah dia, bawak adik aku yg kecik tuh, dengan pampes, botol susu segala bagai..dah macam mak orang dah..hahaha..disebabkan nak gak g lepak2 umah dia, masa mak aku tak de kat umah, aku terpakse lar bawak adik aku yang bongsu tuh..masa tuh dia dalam setahun lebey kot..haih, teibe terpikir, aku kecik2 dah jadi baby sitter...




pastuh, masa sekolah menengah, nana pindah sek men agama kuala kubu baru..so tinggal lar aku kat selayang g sekolah st mary..tapi, jangan memain, aku ngan dia still contact...caranya dengan berutus surat..dulu kan mana de sms nih..surat jelah..bolew dikatakan tiap2 bulan, mesti tunggu surat dari dia..aaaaaarrrrr...biar betul aku macam tuh..klakarnya bile pk2 balik..hehehe ;)


tapikan nana, sampai skang, nurul still musykil, nape nana kurus sangat??dah macam nurul je..haih~~




*SALWA*


dulu orang2nye kecik2 je..comel2..hah, dia nih pun aku selalu gak g umah dia..buat pe yer?maybe g main lar kot..tak baper ingat lar plak..tapi yang pastinye dan aku kompem ingat sampai bile2..dia memang suke sangat melukis..seme lukisan dia cantik2..



*WAN NORIDAH*


hah, dia nih pun aku selalu gak g umah dia..aik..aku semakin pelik..apesal aku nih suke g umah orang hah??dah tak de keje ke hah??banyak gak kenangan ngan wan, masa sekolah dulu, selalu makan bawah pokok masa rehat..bestnye..;)



*HANA*


hana..sama2 kecik macam aku..sama2 kecoh macam aku gak..hehehe..aku ngan dia memang geng dari dulu sampai skang..hana nih pun antara kawan2 yang amat baik lar ngan aku masa sekolah rendah dulu..bestnye kalau dapat gather2 macam nih..;)


oppsss..umah hana pun aku selalu g gak..adei..memang aku nih tak lekat kat umah kot masa kecik2 dulu...


oklar..kesimpulan yang dapat di buat..memang best bile kite dapat jumpe kawan2 lama..to all my best friend masa sekolah2 , nanti kite jumpe lagi ye kat next wedding..hahaha..masa kenduri kawen je lar kalau nak jumpe kawan2 lama pun ;)







p/s : kawan2 lain, aku memang tak bape rapat..setakat kenal2 macam tuh je..;)

Friday, December 4, 2009

bz ke??





rasa mcm lama tul tak update blog kan??hehehe..sorry..agak bz dengan kerja-kerja yang melibatkan choc..mula2 meniaga kan..so agak bz lar sikit..mencari customer2..pastuh melayan kehendak customer..tapi seronok, sebab aku buat kerja yang aku memang minat..sambil2 tuh buat keje, sambil2 mulut nih makan choc..hehehe ;)












ok lar..ni sedikit tatapan untuk peminat anak gajah yang dah tak baper gemuk..





Sunday, November 29, 2009

hari raya korban

assalamualaikum


first of all..selamat hari raya aidiladha..;)


sambutan raya haji tahun nih amat bermakna bagi aku, sebab aku dah selamat 1 bahagian daripada 7 bahagian..insyaallah, pasnih tiap2 aku akan buat untuk habiskan lagi 6 bahagian ;)


pengalaman korban yang amat seronok sebab selalunye aku hanya tengok lembu kene sembelih dari jauh je, tapi kali nih, aku kene dekat ngan lembu tuh, sebabnye masa darah mengalir tuh, kite kene niat korban..so nak tak nak, aku terpaksa lar duk area2 lembu tuh kene sembelih..


~ini lar lembu tuh..kurus je kan, macam aku..hahaha~


hehehe..pastuh, aku tak tau lar plak kite kene pegang tali lembu tuh sebelum lembu tuh kene sembelih..aku tak sure samada ini adat atau memang wajib, tapi yang pastinya, aku n orang2 yang korban tuh disuruh untuk pegang tali lembu tuh..;)


nak dijadikan cerita, masa aku nak pegang tali lembu tuh, lembu tuh asyik nak datang kat aku je..haih, bape kali aku lari, tak jadi nak pegang..takut woo..mane lar tau kot2 dia nak mengamuk ke kat situ kan..tak pasal2 nanti..tak mo lar jadi mangsa ;(


ok, pas seme orang dah akad jual beli lembu, pastuh aku pun dah dapat pegang tali lembu, ada sorang pakcik nih ajar niat korban..katanya, niat sewaktu darah lembu mengalir..so dengan lafaz bismillah, lembu tuh pun selamat lar disembelih..tapi nyawa dia susah kot 'bercerai' dari badan..bape kali dia cube bangun..takutnye..walaupun dah disembelih..tetibe aku terbayang kalaular manusia...haih..tak mo lar..takut !!!!!!



ok lar, abis citer pasal korban, meh kite layan video


p/s : happy bezday to my BEST FREN : siti hajar mohd yusof and nurul hayati nordin...oppsss...tak lupe juga, buat sepupuku : intan nasyuha mohd azmi..may ALLAH alwayz bless u all...

Thursday, November 26, 2009

hospital lagi!!!




bermula sekali lagi rutin aku ke hospital selayang untuk medical check up
haih..sambung rutin tahun lepas


asal hujung tahun je
hospital selayang jadi rumah kedua aku


TAK SUKE!!!!





ni lar dia
suasana kat hospital ;(






nasib baik ada noyu, so dapatlar dia teman aku g hospital..;(

TQ

Tuesday, November 24, 2009

ayunee




ayunee

mata besar

rambut nipis



asyik senyum je

hisshhh

menyampah





~ayunee n makcu...hahaha..mak cu ke? lalalala~




Monday, November 23, 2009

me n novel ;)

hah, lepas main bowling tuh, aku sempat ke MINERVA jln TAR

macam biasa lar, kalau dah ke minerva, aku takkan keluar kedai dengan tangan kosong

paling2 tidak pun, ada sebuah novel kat tangan aku

dan hasilnye ~~~~



TIDAK semua cinta itu berbalas. Inilah yang terjadi kepada Eddie.Akibat cintanya ditolak oleh Nazirah, sepupunya, dia nekad membawa diri ke London. Hatinya perlu dirawat. Kelukaan Eddie mendapat simpati daripada Nadhiya, adik Nazirah.Melalui kiriman e-mel dan YM, Nadhiya sentiasa meyakinkan Eddie bahawa cinta akan datang lagi. Namun, hati Eddie belum terbuka untuk mencari pengganti.


Seiring waktu berlalu... cinta Eddie semakin memekar. Dengan semangat baru, Eddie pulang bersama cinta untuk Nadhiya. Malangnya, kalimat keramat itu tidak terucap dari bibirnya, apatah lagi Nadhiya melayannya seperti seorang abang. Eddie jadi panasaran. Akibatnya, mereka sering bertelingkah tanpa sebab. Nadhiya memendam rasa...


lelaki itu seperti memusuhinya. Semuanya harus dirungkaikan. Eddie perlu berterus terang tentang perasaan sebenarnya. Dan Nadhiya pula mesti menyedari bahawa cinta baru Eddie adalah untuk dirinya!

















Novel keenam NOOR SURAYA membawa anda menemani Nuha menaiki Ekspres Langkawi ke utara. Perjalanan kereta api pada malam dingin penghujung tahun 2005 telah menemukan Nuha Tajul Ariffin dengan Alang Rebus Tak Empuk. Nuha memang tidak menyukai lelaki berambut Afro itu sejak mula! Titik! Alang juga tidak menyenangi Nuha yang garang mengalahkan anak gergasi itu sejak awal. Titik! Padahal hidup ini rupa-rupanya tidak pernah ada ‘titik’ sebelum tiba waktunya. Hidup adalah suatu perjalanan waktu!













PENGALAMAN mengajar erti kedewasaan. Begitulah ibarat hidup Qasdina, tonggak harapan keluarganya. Dalam meniti usia remaja, dia bagaimanapun tidak dapat menolak hakikat yang dia juga punya cita-cita untuk digapai. Namun, demi adik-adik yang masih bersekolah dan ayah yang dibebani hutang, impian itu terpaksa dilupakan buat sementara waktu. Dia sebaliknya kini punya misi yang tersendiri! Memburu lelaki kaya!


ZARIEL - Lelaki pertama yang berjaya mencuri perhatian. Kacak, mewah dan romantis! Itu ciri-ciri kesempurnaan yang perlu ada pada lelaki idamannya. Tetapi Zariel tidak seperti yang disangkakan. Lelaki itu terlalu ego sehingga menjengkelkan hati nuraninya.


IQRAM - Kehadiran lelaki ini kerap kali mengganggu emosi. Qasdina jadi rimas sendiri! Tiada langsung kriteria lelaki pujaannya, namun peribadi Iqram yang penuh rahsia dan kesederhanaan sifatnya berjaya meruntun hati si gadis.


Ternyata, cinta itu terlalu indah. Namun, dia juga sedar hanya kejayaan menggapai cita-cita bakal melengkapkan kehidupannya. Jadi, mampukah dia mengorbankan impiannya demi cinta? Ikutkan hati, dia ingin memiliki kedua-duanya sekali! Dan dia tahu yang dia berhak kerana kebahagiaan itu adalah milik setiap insan. Cuma yang pasti, ketentuan ILAHI tetap membatasi segala.

happy sunday

assalamualaikum



hujung minggu nih memang agak sibuk..
sabtu (21 nov) sibuk 'mengerjakan' cokelat
seharian mencari barang2 untuk cokelat..



pagi2 lagi dah ke puchong, untuk beli kotak cokelat yang comel2
pastuh petang plak ke semua house, jln TAR untuk beli ribbon yang cantik2
pastuh g area gombak, cari bunga2 kecik untuk hiasan kotak cokelat
malam plak, g wangsa maju anta tempahan cokelat
penatnye !!!!!!



hah, ahad plak ( 22 nov)
pagi2 dah bangun, hias kotak cokelat
hah, untuk tgk hasil hiasan aku tuh, lew la tgk kat sini ;)


pastuh, tengah hari plak,
dah penat 'bekerja'


adik2 mengajak g main bowling
ape lagi..


BOWLING time
semuanya di taja oleh abah tersayang..
hehehe...


main 2 game sorang..
huh..adik ika n ayu bersungguh2 main
sebab abah kata, sape dapat kalahkan along
dapat rm 10


hahaha..
nasib lew, sorang pun tak dapat
sebab nye
ALONG MENANG!!!!


ok, picture time ;)



along n ayu





abah n adik




iqa n along




'along macam nak terbang'




peace!!!

Thursday, November 19, 2009

structure


hah




result structure plak




killer paper




ramai gak student yang dapat B and C and D



maklumlar..subjek killer kan
but me




taraaaa



aku memang extra super dupper suka...
ALHAMDULILLAH

Wednesday, November 18, 2009

need oxygen



cerita hari ini








aku selsema








hidung tersumbat








telinga pun hampir pekak








kepala pulak pening








sebab kekurangan oksigen









sedey!!!!