Tuesday, August 17, 2010

budak sekolah nak kawen!!!



rupe-rupenye sangat susah untuk kawen dikala masih belajar..bak kata hubby darling, susah tul nak kawen ngan budak sekolah nih...


memang sangat susah ok, kesusahan pertama, untuk mencari tarikh yang sesuai...tarikh ini tak bolew, tarikh itu tak bolew, semua terkene masa tengah kelas...pospon sikit..tak bolew lagi..pospon lagi, last2 aku kawen di tengah2 minggu test dan dihujung bulan final exam..yea, silap2 ari bulan, aku bersanding ari sabtu, ari ahad tuh aku kene g kelas sebab ada test..waaa...sedeynye..nak pospon lagi dah tak lew..semakin jauh dari tarikh sebenar... ;(


kesusahan kedua yang dirasai, susah sangat nak mencari dan membeli barang2 kawen..memang masa amat suntuk..isnin-jumaat kerja..sabtu - ahad belajar..so aku hanya ada masa pada waktu malam..tapi selalunye kedai dah tutup pada waktu malam...owwhhh..tidak..oleh itu, kadang2 aku kene mencuri waktu rehat diwaktu kerja or ponteng je mana2 kelas yang mana2 rasa tak berapa nak penting tuh..huhhuu...


kesusahan ketiga..nak cari plak masa untuk honeymoon..disebabkan aku kawen ditengah2 final exam, maka aku tak lew terus honeymoon..memang amat sedey..aku hanya berhoneymoon dengan buku2 yang tebal2 dan hanya akan membuatkan aku mengantuk..owwwwhhh..tidak!!!!!
so kite kedepankan sikit tarikh untuk honeymoon, so masa yang amat sesuai untuk honeymoon maybe bulan 6, TAPI....buatnya masa tuh aku dah terpregnent (huhhuu, mintak2 lar cepat2 pregnent)...alar, mana lew nek kapal terbang...sedeynye..macam ne nih???so kesimpulan yang bolew dibuat, maybe honeymoon tempat2 yang dekat2 yang bolew pegi ngan kete je nanti...harapan untuk berhoneymoon di luar negara hanya tinggal kenangan lew...so kene pospon honeymoon masa first anniversary je lar nanti (tu pun kalau dapat)..sedey tahap gaban dah nih...


setakat nih cukuplar 3 je kot....jangan ditambah lagi lar kesusahan tuh...sedey memang sedey, tapi nak kawen punye pasal, maka terpakse lar mengharungi susah payah itu semua..


5 comments:

@ty_farEd said...

tak per..kesusahan tu sementare jer.. nanti dah lepas belajar.. lepas kawen.. senang taw..!! besh..!!! so..chaiyuk ek.. :)

P . J . A . A . M . I . R said...

ko budak sekolah y nak kawen...
aku plak org y nak kawen ngan budak skola...
nampaknye senasib jugak le kite...
hehe..

mysarah said...

eh kawan i pown ada sorang macam u. sambung blaja jugak. mana nak urus masa utk assignment lagi, kelas lagi, test lagi. tapi naseb baik die kawen lepas final exam. tapi memang kelam kabut la i tgk sebab die sume wat last minit. so kesimpulannya, jgn wat preparation last minute! :)

luvira said...

huhuh..tu lar pasal, nak kawennye lambat lagi, tapi buat preparation macam nak kawen sekarang..sebab takut semua tak sempat nak buat..nanti haru biru jadinye..

Nora a.k.a Aira said...

pasti ada hikmahnya dear.. k chayok2 !!