Tuesday, August 10, 2010

bandung (last day)

mari kite continue cerita yang dah basi berkulat nih

bandung - last day - 23 julai 2010

pagi2 dah bangun..dah tak sabar nak balik malaysia, terbayang2 nasi lemak..errmm..sedapnye, kat bandung tak de lar plak..kalau ada pun mesti tak sama macam malaysia punye ;)


pagi nih kami berdua memilih untuk pakai baju yang sama lagi ;)
cantik tak??

baju nih beli kat rumah mode (outlet kris dayanti)
rp 89 000 = rm 32.04
EVISU tuh..jangan memain..ok???



bergambar kenangan kat depan pintu masuk hotel..huhuhu


oppsss..sebelum balik, WAJIB singgah untuk membeli kek di KARTIKA SARI

kata supir kat sini, kek KARTIKA SARI amat femes di bandung..tapi disebabkan aku pun tak bape suke kek lapis, maka hanya alang seorang sahaja yang membeli kek lapis indonesia

alamak, tak amik gambar lar plak kek tuh
tapi harga standart kek lapis yang ada kat situ
rp 150 000 = rm54

mahal kan??hehehe..tapi sedap ;)


pastuh, masa nak kuar dari kedai kek, ada lar plak orang jual pen, siap lew ukir nama lagi,
so aku pun beli lar 2 3 batang untuk bagi kat kawan2 di MALAYSIA

murah je kot
1 batang = rp 3333 = rm1.20

pastuh aku tunjuk kat jelan, katanya dia nak jugak, tapi nak pen mahal sikit sebab untuk sign cek

so dia punye :
1 batang = rp 20 000 = rm 7.20

tak mahal mana pun..huhuh..tapi pen dia sedap pakai..;)


ok lar, masa untuk balik..huhuhu..owh ada satu rahsia nak cerita,

masa timbang berat beg, hanya berat beg ira je yang melepasi had iaitu 15.6kg (dia ignore je 0.6kg tuh)

yang alang n jelan hampir 20 kg..so nak tak nak..kitaorang terpakse membayar tax dengan harga yang sangat mahal...ye sangat amat MAHAL

1kg = rp 45 000 = rm 16.20

keseluruhan lebihan bagasi = 10 kg, ini bermakne ;
rp 450 000 = rm 162

mahal kan???huhuhu..disebabkan barang2 alang yang banyak terlebey had, so dia dengan rela hati mengeluarkan duit dia untuk membayar harga lebihan bagasi itu

cian alang, tu lar...orang suh pos je tak mau..



owh, masa dalam kapal terbang, aku betul2 lapar tahap gaban, so sempat lar beli NASI KUNING MENADO..huhuhu..bunyi yang amat kelakar..

harga nasi nih rm9..bolew lar nak buat alas perut..


ok, akhirnye ira selamat tiba di MALAYSIA

berakhir lar kisah di indonesia ;)

1 comment:

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Brownies KARTIKA SARI & AMANDA

Pre order dibuka sekarang.

Pick-up point area: Putrajaya, Nilai, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 17th nov 14

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

WhatsApp/sms dazlina +60192633431