Friday, April 30, 2010

outing with him

datang keje pagi2..terus ngadap lappy, untuk menghabiskan kerja yang membukit..dengan tekunnye menyiapkan kerja sebab nak balik awal untuk keluar berenjoy dan bershopping dengan 2 lelaki...huhuhu...akhirnye, berjaya memboloskan diri dari opis pastuh terus amik si kecik nih..


masuk je dalam kete, terus lene..memang masa dia tido pun..nasib baik dia tak lene lagi sebelum keluar tuh...pastuh g amik jelan kat umah..terus gerak g ikea...maklumlar, ari jumaat kan..takut sangkut jem arr..tuh yang kelam kabut tuh...


ok..memula sampai je ikea, terus ke ikano dulu..jalan2 g masuk crocs..tetibe ada lar plak yang berkenan..nasib baik $$$ baru masuk..huhuhu..so bolew arr bershopping..


ape lagi..danisy dapat sepasang..aku sepasang..jelan 2 pasang (huh, melebey2, kalau tak nak sampai 3, nasib baik $$$ kurang mencukupi) pastuh teringat kat si comel ayunie, so belikan lar dia sepasang...banyak tuh memborong kat crocs..huhuhu...melabur kat crocs je dah bape banyak tah..untung crocs ari tuh..


pastuh jalan2 lagi, ada lar plak baju nih, alar cantik lar plak..tapi mahal lar plak..tapi bile belek2 ada less arr 50%..so apelagi, amek lew sepasang..oppsss, tapi bukan untuk aku yea, untuk si kechik danisy..memang ari nih berjalan nak perabis duit kat dia jea...


pastuh baru lar g shopping kat ikea plak..cop..cop..gambar kat bawah nih bukan dengan playground ye..nih kat dalam ikea..sibuk lar dia..nak taman..nak taman..so bawak lar dia nek skali gelongsor tuh...




hah, duk diam2 dalam troli tuh..kalau letak dia kat bawah nih, cepat je dia berlari..so jalan terbaek, duk je kat troli..sonang sikit nak menjaga..tak de lar sibuk nak mengejar je kejenye..




dah abis beli barang2 umah...ape lagi, dah lapar arr..jom makan..eh..eh..danisy nih, orang bagi susu dia blew main tolak2 jea..tak mau ye..nak makan macam kitaorang gak..sudahnye separuh aku punye meals + separuh jelan punye meals selamat masuk dalam perut dia..sebab tuh dia je yang membesar, aku jugak yang semakin mengecil..tak adil tul...





malam tuh, sebelum balik umah, sempat lar g tgk ayunie kejap..sebab nak g anto kasut barunye itu...tuh, tgk chulan, seronok tul melayan ayunie yea..ok ayunie..kasut tuh jaga baik2 ye..nanti dah tak lew pakai, pulang balik kat auntie ira..ira nak bagi baby auntie plak..hehehe...



oklar..balik je umah, terus boommmm atas katil

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Wednesday, April 28, 2010

~25~

2 3 hari lepas umur aku dah meningkat..ke angkat 25 tahun
cepat je rasanya masa berlalu..pejam celik pejam celik dah 25 tahun aku kat bumi ALLAH nih


my baby cayang hunny bunny give me a lovely cake yang ditempah khas kat hotel grand millenium..TQ darlink..really appreciate...muuahhhh...love u so muchh!!!


then hari sabtu lepas, g date ngan hubby tercinta ke mid valley..bershopping sakan..hehehe..n hubby bunny bunchie lovely belikan hand bag yang amat cantik..walalala..bukan ape, act sebab beg tuh kaler putih aku plak memang super duper suke giler seme benda2 yang kaler putih nih...;)











haih...semoga sentiasa dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki dan dipercepatkan jodoh..aminn...

mini zoo


~si danisy~


erk..sejak bilew lar plak danisy bertukar dari gajah ke rabbit ehh???







~si sopina~


gedik betul sekor nih...hisshhh..geram tul!!!




yang belah kiri nih plak hawa...mana si adam ehh..tah ke mana lar dia g..yang kanan nih plak tak de nama, sebab dia anak tiri..so aku tak bg nama..dia abah punye..so abah lar yang kene bagi nama...;)





yang si cantik nih, aminah...owh, dah bertelur dah skang..masa beli tuh, dia baru mengawan ngan si abu..alih2 dah bertelur..tapi tak reti nak mengeram..last2 hawa lar jugak yang tolong eramkan..so skang nih hawa ada 3 biji telur yang nak ditetaskan..hehehe..tak sabar rasanya nak tgk baby2 merpati nih...;)


alar, tak sempat nak amik gamba si irfan (anak itik yang tak bape comel tapi kelakar)...aku selalu tanya ibu, dia nih ugly duckling yang macam citer katun tuh ke??



ibu kata ye kot..sebab dia hitam mcm ugly duck..muke dia kelakar lar..suke tgk masa dia mandi..so sweet..ok, nanti kalau sempat2, bile2 masa masa dia mandi manda kat kolam tuh, aku amik gamba ye bagi korang seme tengok..k daa!!!

Wednesday, April 21, 2010

selamat tinggal






















minggu lepas balik kuantan..maybe last kot balik umah tuh..barang2 seme dah angkut keluar...tinggal dalam bilik ibu jea..ye lar, ibu kan sesorang duk kat sana lagi..


cian plak kat dia..tak dapat tukar2 lagi..tapi insyallah, kalau ada rezeki dapat lar tukar kot bulan 6 nanti..doakan yea...


disebabkan aku tak de lar banyak sangat kenangan kat umah nih, so tak de lar aku nak membebel banyak..


k bye ;)


aku di opis

hari ini aku sudah ke ofis..sampai je opis, ada satu bungkusan atas meja..tulis kat situ

IRA CUMEL

bile bukak tgk..




taraa...ada gula 3 bijik, biskut ape tah 1, pastuh ada sume jelly tuh..owh, tetibe teringat, aku kan dah lama tinggalkan opis..ari tuh masa tournement futsal, aku tak dapat join, tapi dapat lar plak serpihan2 hadian dari hamper yang dimenang olew kumpulan merah..








erkk..menang ke???silap2, dapat hadiah saguhati yang ke-empat..hahaha..tempat ke emapat a.k.a last..oppsss,sorry geng..ari tuh tak dapat nak tunjukkan skil lar sebab sibuk study untuk final exam tuh..sorry yer ;)


hah, pastuh, ada plak kuih tart nenas kegemaranku..owhh..kalau nak tau satu rahsia, ini adalah 1 1nye kuih tart yang selamat masuk kedalam perutku..memula aku tak mo, tapi bile nak try sekali..fuhhh...sedap..meleh air liur...


wah, aku dah tolong promote nih alin, nanti kene kasik diskaun sikit hah!!!nak tau ape kelebihannya sampai kuih tart nih masuk dalam perut aku??hah, aku rasa kuih tart nih macam kuih semperit...huh, ada ke hah??tart=semperit??





mula lar eira nak mengarut nih..tapi betul lar kawan2..aku rasa macam tuh...kalau tak caya sudah...huh...!!!!



lepas tuh lagi, bukak email...wow, ada 45 email sepanjang beberapa hari aku bercuti..bile banyak email, bermakna kata, banyak lar jugak keje yang nak kene setelkan...alar, nih yang tak suke nih..ingat nak happy2 sebab baru abis final exam, alih2 kene buat banyak keje yang tertangguh plak...bosan...



oppsss...tapikan, ari nih bos tak de..so agak hoorey lar jugak, kalau tak, asyik kene panggil je

tetibe je dengar suara sumbang


IRA!!!!


tak pun



KECHIK!!!


hahhaaha..tapi sesumbang suara itu pun, aku suke bekerja ngan dia...;)
wah, nampak sangat bodek bos..hahaha



hah, siapa dia??owwhhh, bos kesayangan aku lar..tapi kan, agak leceh lar jugak kerja ngan dia..sebab masa aku nak amik exam pun lew nak tepon lagi..marah tul tau...!!!


ehhh..tetibe aku terpelik, apesal lar ari nih banyak sangat aku menekan-nekan keyboard nih..hahaha, maybe agak teruja sebab dah lama aku tak menekan-nekan keyboard ini...owh, ada banyak lagi cerita sebenarnya..tapi tunggu lar nanti..kalau ada masa yang terluang...
ok, bye (^_^)

rumah untuk dijual??

minta bantuan




minta tolong




minta help




minta please....






hah, aku sedang mencari rumah untuk dijual area




GOMBAK




dan




SELAYANG




yang berharga 300k kebawah...tapi lagi murah lagi bagus ;)






kalau ada sila bgtau ye..TQ ;)





p/s : rumeh teres 2 tingkat ye..bukan rumah tinggi2 yang ada lif tuh...

pos laju lembab

eeeeeeeeeeeee.....agak bengang ngan pos laju..dah lar semalam aku dah suh pick up barang..tapi tak datang..



pastuh ari nih call tak dapat-dapat dari pagi...enggage je memanjang..call HQ pos laju pun, dia suh call no yang enggage tuh..



dah lar barang banyak gilew nak pos..urgent plak tuh..nih yang buat aku hilang sabar nih!!!!

5 dah abis, tinggal 4 lagi







alhamdulillah, berakhir dah semester 5..another 4 semester..huh, macam lama nye lagi baru nak abis degree...lalala...teruskan usaha nadhira!!!
chaiyok!! chaiyok!!

danisy again

hah,sesape yg tak reti nak amik wudhuk, sila tgk video dibawah..cara-cara mengambil air sembahyang ;)

Tuesday, April 13, 2010

salah

ada benda yang aku buat salah ari nih..salah besar yang teramat..so aku jadi risau, takut..seme benda jadi tak kene..ya ALLAH, adakah ini balasanmu kepadaku???



betul lar ape orang kata, beringat dulu sebelum kene..mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ini..semoga aku insaf dan terus bertaubat..



"ya ALLAH ya TUHANKU, ampunkan lar segala dosa yang aku pernah lakukan..moga ini lar yang terakhir dan aku berjanji pada diri aku sendiri, aku TAK NAK, aku TAK KAN buat lagi...tetapkanlar hatiku ya ALLAH, kuatkan IMANKU ya ALLAH, bantular aku untuk mencari KETENANGAN dan KEREDHAAN dariMU..."

-aku betul-betul rasa diri terhina disisiMU ya ALLAH-




p/s : ...
sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah...hah, amik kau, TUHAN bagi ko cash je kat dunia..padan muke ko nadhira...

Wednesday, April 7, 2010

maaf

ucapan maaf secara terbuka juz untuk bos tersayang..en budiman mohd zohdi, sebab akhir2 nih, aku tak berapa komitmen terhadap kerja..maybe terlalu bz sebab nak final xm..



disebabkan aku tidak mempunyai cuti yang banyak, so aku selalu mintak datang lambat or balik cepat untuk final exam...



to my boss...TQ sebab sudi memahami diri ini ;)

Tuesday, April 6, 2010

bile mud study nak muncul nih??plzz...datang lar cepat..

Monday, April 5, 2010

final xm

9hb - geoteknik


12hb - design


15hb - tekno


19hb - hidro



wish me luck!!!

telatah si kecil

terlalu sibuk sampai tak sempat nak update blog..tapi bolew lar sambil2 buat keje tuh, mengupload video nih..so kepada semua peminat si kecil, bolew lar melepaskan rindu dengan melihat gelagat dorang nih...;)

Thursday, April 1, 2010

me n u

lamanya tak ketak ketuk kat keyboard lappy untuk meluahkan rasa...banyak perkara yang dah berlaku sejak kebelakangan nih..n the most important thing, semuanya yang happy - happy ;)

ari nih 1 april 2010..lagi beberapa hari,usia akan genap 25tahun..owhh..aku semakin menginjak usia..n kalau ikutkan, masa nih ibu dah dapat sorang anak (aku lew tuh)...tapi aku, still macam anak-anak kecik..masih berperangai mcm budak2..kalau ikutkan rasa hati, memang aku nak kawen...semua perempuan normal nak kawen lar..tapi...hisshhh, banyak sebab yang menghalang aku lar..

1) tak pandai masak, even nak buat air pun tak pandai..sometimes aku rasa mak jelan tak bape suker kat aku sebab aku tak pandai nak uruskan makan minum anak dia...(sebabnye, jelan yang selalu uruskan makan minum aku,masakkan untuk aku, kalau aku letih balik keje, dia yang buatkan air untuk aku ;))

2) aku tak punye banyak masa untuk uruskan keluarga sendiri...even diri sendiri pun terkejar2 masa, lagikan nanti dah kawin ada laki n anak..tak tau lar macam ne..24jam sehari macam tak cukup je untuk aku...

3) sometimes aku rasa mcm belum bersedia...hahaha, belum bersedia dari segi mental or fizikal...macam2 lar..tapi sebenarnya hati nih dah tak sabar2 nak kawen..bak kata kak fida (bos kesayangan aku) masa dia kawen dulu pun macam tuh, seme tak tau, bile dah kawen nanti reti lar nak buat keje2 rumah tuh..;)

4) sebab utama : jelan tak masuk meminang lagi, macam ne nak kawen..haih!!!!


aik, nih dah lari dari topik asal..bile masa plak aku nak buat entry pasal kawen nih..haih, dah tersalah simpang plak...patah balik, kembali ke jalan yang lurus ;)

hah, sebenarnye nak cakap, tahun nih, bulan tiga bukan bulan untuk bersedih..ye larkan, tiap2 tahun yang lepas2, bulan 3 je mesti aku gaduh besar ngan jelan..tapi bulan nih, semuanya indah2 belaka..hope akan berkekalan lar ye macam nih..

act skang jelan dah banyak sangat berubah..sejak2 dia excident baru2 nih..maybe ada hikmah di sebalik kejadian..syukur alhamdulillah...;)

owhh..ok lar..ada keje plak nak buat..k bye..muaxx