Wednesday, January 27, 2010

pakcik pam minyak

penuh ye pakcik!!!


hahaha..semalam aku berjaya mendera jelan untuk mengisi minyak aku..malas arr pagi2 dah lar kuar lambat, pastuh jem lagi..pastuh nak kene singgah isi minyak plak


so malam tadi, aku pun pakse gak jelan g teman aku isi minyak..(weh, tapi gune duit aku tau)


tapikan, jauh tuh g isi minyak, sampai ke highway MRR2..hahaha,dengan alasan bolew berdating skali..maklumlar jarang2 jumpe kan..;(




~konon2 macho arr, huh..~







hah tengok, siap bagi upah lagi..jelan kan hantu choc..pantang nampak choc dalam beg aku, kompem tak sampai sesaat, dah selamat dalam perut dia..

felt fabric


kat mana aku lew carik felt fabric??


tolong..


aku dah giler nak felt fabric...
anyone yang tau kat mana tempatnye,


tolong lar inform me..
plzz...plzzz...


TQ

Tuesday, January 26, 2010

i need ...

buat masa skang..aku teringin sangat nak beli kamera..aku tak nak pun kamera yang canggih2 n besar gabak mcm dslr tuh..aku cume nak yang biasa tapi berkualiti and kecik supaya aku senang letak kamera aku dalam handbag...aku selalu merengek kat jelan nak BELI kamera dia tuh, bukannye nak AMIK, tapi dia tak bagi..dia kata aku beli kamera lain..



hmm..kalau ikutkan hati, aku nak yg jenis jelan tuh..aku suke kualiti gamba dia..tapi dia kata kalau aku nak gune, pinjam je..aku tak mo, aku nak aku punye sendiri..hisshhh..bile lar aku nak g beli nih???






~kamera jelan yang sedia ada~






agak2 kalau aku beli kamera nih ok tak??


Saturday, January 23, 2010

happy birthday sweetheart

happy bithday my dear little sweetheart

MOHAMED DANISY a.k.a ANAK GAJAH



disebabkan birthday danisy jatuh pada hari orang semua tengah kekeringan 'kertas-kertas' yang bernilai dan berharga..maka, tahun nih kite pospone buat bezday party yea...



HARAP BERSABAR!!!!



malam tuh, asal tepon berbunyi je mesti nak cakap ngan dia..sampai dia pun ter syok sendiri bercakap telefon...


cube tgk nih, bile aku tak nampak je, haih, tangan tuh laju je ambik tepon tuh..yang best tuh, dia suke tepon tuh jea..tepon aku yang nokia putih tuh dia tak nak, yang blackberry pun dia buat tak pandang je..


bagus gak..ko amik tepon murah je..baling pun tak rosak..memang dia ingat tepon tuh hak milik dia kot..kalau hilang je, cari lar dalam poket dia..gerenti ada punye...;)


sementara melayan dia atas katil, dah lepak2..teringat plak kamera ada dalam beg..cepat-cepat amik kamera


dan


berposing lar KAMI = a'ar n danisy

















tengok tuh, telefon tak nak lepas dari tanga..biar lar bz berposing...;)


hadiah tunggu hujung bulan ye sayang...



HARAP MAKLUM KESULITAN AMAT DIKESALI

Thursday, January 21, 2010

midun jr

hari nih g tengok baby aryan..daripada minggu lepas lagi nak g, tapi asyik tak sempat je..nih dah tak sabar2 nak cubit2..nak cium2..nak gigit2 baby aryan...


anyway, congratz to kak fara n midun for ur new born baby..setelah 5 tahun menunggu, akhirnya keluar jugak aryan..hehehe..;)


jom kite layan gambar ;)


~sementara menunggu, mari bersms bersama JELAN~


~mas, apesal tayar ko kempis?tak g pam ke????~


~ cepat-cepat..sempat lagi tuh bergamba ngan mas~


~midun jr..muhammad aryan hamidun~


~hehehe, eira memang gedik~


~alalalala...comelnye aryan~


~alalala..comey nya eira..hehehehe~


~b4 balik, masukkan dia dalam katil dia..tido diam2 ye..~


~last but not least..eira with aryan toy~



p/s : nak lar toys tuh..mana nak cari ye??

Wednesday, January 20, 2010

Khairun Craft Giveaway contest!!!




first time eira join contest..hehehe..harap2 menang sebab eira really-really want that car sign..keep praying...keep praying ~~~ ;)


jom lar reramai kite join contest nih... Dianjurkan khas oleh KhairunCraft..




so ini syarat-syarat yang perlu di buat...senang je ;)


1) Jadi follower saya. <dah follow>


2) Link kan blog saya dalam blog list korang. <dah link, cube tgk kat tepi tuh>




3) Buat satu post dalam blog korang tentang giveaway ni..jangan lupa letak pic atas tu sekali..then, letak link http://khairuncraft.blogspot.com/2009/12/first-giveway-khairunkraf.html kat post tu ye. <ermm, done>


4) Copy pic kat atas tu, dan letak jugak kat side bar blog korang..biasa orang guna html kan..ni kira korang add image la kat ruang "Add a Gadjet" yg edit layout tu..pastu link image tu dengan link ni http://khairuncraft.blogspot.com/2009/12/first-giveway-khairunkraf.html5) <ok..done too>


5)Tinggalkan comment kat post ni, link yang korang dah buat post pasal giveaway ni < dah jugak, cube cek ada tak?>



-sekali dengan word yang nak letak kat car signage tu (MAX 3 WORDS, tapi jangan panjang sangat tau..nanti jadik kecik plak tulisannya)

-request warna sekali ye (colour available : pink, yellow, orange, red, purple)

EG:SUKEMAKAN nak join giveaway!
Word : Baby on Board
Warna : Pink


6) Saya akan update dari masa ke masa orait!..Pemenang saya akan undi ok!





now...keep waiting...hope can win this contest.. :)

tolong bolew?

sesape yang tau mcm ne nak buat STICKY NOTE??
bolew tak inform me..plz..
TQ

Tuesday, January 19, 2010

mama gajah vs anak gajah

hishh..aku rasa skang nih asyik citer pasal budak kecik nih je..apesal plak nih..nih blog aku ker?blog danisy??ok stop..ni entry last untuk 'anak gajah' yang comel n nakal n bijak n pandai nih...no more entry about him...(nanti2 lar plak, biar korang seme rindu kat anak gajah, baru aku letak balik entry dia)hehehe...



so semalam, balik keje sempat lar melayan budak nih..tapi masa CINTA BALQIS, dia duk sebelah pun aku buat2 tak nampak je..kusyuk tul tgk episod last..hehehe..yeay!!akhirnye MARISA dapat balik EMRAN...suke..suke...


masa makan malam, ni lew kerenah terbaru dia...jom kite tengok...

oppsss...yang nih plak, 'mama gajah' (sorry ye cik ain, nina yang panggil mama gajah)..nina curik2 amik masa tengah meeting..pastuh lew plak nak tido2..hisshhh...bangun..bangun....BANGUNNNNN!!!

haih..sama je anak n mama...suke sangat main botol..ape nak jadi nih??

Monday, January 18, 2010

date with my little sweetheart ;)

hmm..hari minggu yang meletihkan..seharian melayan budak kecik nih...hah, ari nih hari berjalan2..so g amik NO-U kat umah, pastuh baru g jejalan..lalalala...ok, ni lew hasil nya...








masa kat cermin nih, sibuk nak main ciku cak ngan aku..siap lew main angkat2 kening plak tuh..ada je tau benda yang dia nak buat...geram je tengok kerenah dia







nih apesal muka masam je??ada benda tak puas hati ke??







tengok tuh, terlalu letih..main je kejenye, masuk je kete, terus tido, sampai orang kacau pun dah tak sedar







nih apesal muka toya jer???iskk..isk..







yang nih plak video masa dalam kete..otw nak g jalan..tapi, terbalik lar plak, nih seme salah NO-U..dialar salah amik..hisshhh..dah teleng pale nak tengok
hah, masa nih dia tengah lepas gian nak nyanyi lagi AKU RINDU SAYANG KAMU..tuh kononnye2 tengah main gitar lew tuh.. ;)




**** suara latar yang tak baper sedap tuh, milik no-u



Sunday, January 17, 2010

design concrete



kenape kite kene blaja??





suasana dalam kelas design...opppsss...silap2..bukan kelas design, tapi kelas SPACE..tak sama ngan kelas FULL TIME..kami amat enjoy di dalam kelas, tengok, sempat bergambar lagi..mulut sentiasa mengunyah walaupun kami berada di depan sekali..


sorry prof..kalau tak buat mcm nih, nanti kami mengantuk ;)

Saturday, January 16, 2010

bangun!!!!

cian si kecik nih kene kacau lagi..sorry cayang!!!

Friday, January 15, 2010

stuck in jammed!!

haih, dah lar ari jumaat..kul 430 lagi memang dah kompem2 start jem..pastuh masa aku dah siap2 nak balik, dah angkat bag dah pun, alih2 mr selva nak tanya pasal KPI plak..hisshhh..tak suke tul..tapi tak pe..sabar lagi..



pastuh, cepat2 nak balik, tengok lif lambat plak, lagipun kalau tunggu gak kompem2 punye penuh kan..so aku pun kelam kabut turun tangga..


tapi



masa aku nak g kat kete, kat parking lot atas, tetibe plak teringat kete duk kat parking lot bawah..aisehh..macam ne lew lupe plak nih..lalala..so kene turun balik..



dah masuk dalam kete, aku pk, nak lalu jalan mana, sebab jem yang teramat sangat..tetibe tengah berpikir2..baru aku teringat..cokelat yang aku nak anta kat customer tertinggal kat atas plak...



haih



nak tak nak, aku terpakse matikan enjin kete, pastuh berlari2 plak amik cokelat kat atas...



hmmm...pastuh, now..i'm stuck in jammed..arrgghhhhh




~tgk nih, kat dalam office pun dah jem, sebabnye luar opis dah tak lew gerak, so kami kat dalam nih tersangkut~





~ni plak kat jalan raja chulan..antara opis aku n BSKL~


happynyer!!!

i'm so happy..
hehehe..berat dah bertambah sikit..lalalala


mesti korang seme terkejut kan tgk berat aku??
lalalala...

yelar..

sejak aku sakit,

banyak lar jugak turun
sampai mencecah 36kg je


wargghhh...masa tuh sedey nye setiap kali timbang berat..


n now..i'm happy with this ;)









'si kecik' syok sendiri

hah..semalam aku ada amik video anak gajah tuh tengah main botol..



..so bagi peminat anak gajah, bolew lew tgk video nih yea..;)


~kopiah~

mood pagi ini sangat baik..walaupun pagi-pagi lagi bos dah bagi kerja...hehehe...sejak akhir-akhir nih aku semakin suke bekerja berbanding dulu sebab..aku dah tukar BOSS..wah..BOSS sekarang amat baik...memang best lar kerja ngan dia..ape saje yang aku tak tau, tanya je, mesti dia ajar punye..hmm...kalau u all nak tau, my boss is EN BUDIMAN MOHD ZOHDI..hah..mesti ada yang kenal dia..sebab dia nih ketua pemuda umno..huhuhu..orang politik nih..haih!!!



hah, pastuh di tambah plak, dapat kopiah dari kak midah (kopiah dari mekah)..hehehe, patutnya lelaki je yang dapat, tapi seperti biasa, aku kan tergedik2..nak jugak kopiah tuh, sebab teringatkan adik lelaki aku tu lew..so nak jugak..so bile dah dapat, aku pakai lar dulu..alamak..tak muat lar..nih macam untuk kanak2 je..tapi tak pe, tak kira, aku tetap nak jugak pakai...



hah, cube tengok gamba nih, ok tak kopiah tuh~~~













p/s : selendang yang aku pakai tuh hasil dari kutipan derma kawan2..terima kasih kepada yang menyumbang (fiq,kak midah, en krol, abg zaki n cik ain)

Thursday, January 14, 2010

berwajah baru ;)

hehehe...tgk..blog dah berwajah baru..comel tak??

tahun baru..azam baru..

Diam tak diam..sedar tak sedar...pejam celik pejam celik..dah masuk tahun 2010...masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat datang tahun 2010 ...to all reader, wish u HAPPY NEW YEAR ;)


2010, bermakne pertambahan umur akan berlaku..tahun nih aku akan memasuki umur 25, hmmm..macam tak percaya je..


rasanya baru semalam aku jatuh bangun, berlari2 main kejar kat depan umah ngan kak husna, kak shima, kak leha, kak nor, kak ecah dan ayin...petang2 je, mesti kakak2 tuh bawak aku g main kat taman, pastuh main kat depan umah..sometimes main kawen2..n of course aku lar yang jadi pengantin nye..hehehe..kelakarnye bile2 pk2 balik...n satu kejadian yang aku tak lew lupe sampai skang, ada pulak adegan main cium2 pas kawen..haih malunye...ape nak jadi nih..selalunye pengantin lelaki nih namanya boboy, tah mana lar dia skang..aku dah tak jumpe dia sejak aku pindah umah darjah 2 dulu..hmmm..pastuh penah skali aku tengah main2 kat taman permainan ngan kawan2 jiran2 umah nih, alih2 lew plak gaduh ngan geng2 anak cina mana tah..bolew plak main baling2 batu..aku plak yang paling kecik masa tuh, agak2 dalam umur 4 tahun kot..so kakak2 yang ada berusaha la untuk memastikan aku selamat, pastuh ramai2 lari balik..hehehe...dulu masa kecik2 bebas je nak g mana2..mana ada kes2 culik nih..budak2 kecik selamat je bermain...zaman dah berubah...


rasanya baru semalam jugak aku menangis-nangis tak nak pergi sekolah, walaupun berkali2 dipujuk..haih, kenape lar perangai aku teruk sangat yer masa kecik2 dulu??tak mau g sekolah...asal bangun pagi je menangis..pastuh alang akan kayuh basikal, anta g sekolah..penah beberapa kali kene kejar anjing liar tepi2 jalan..alang pun kayuh laju2, n of course aku akan menangis..pastuh sampai je kat sekolah, menangis lagi, cikgu plak kene dukung, main gelongsor dulu, bila aku dah leka main, n tak menangis, barular alang balik rumah senyap2...n bolew plak aku blaja tanpa menangis..haih, pelik tul..masa pg2 je mesti buat hal..keadaan macam tuh bukan untuk sehari dua..tapi sepanjang tahun aku ke tadika..every day, bile nak g sekolah je menangis...buruknye perangai NURUL NADHIRA ZAINAL


rasanya baru semalam gak aku masuk sekolah rendah..SEKOLAH KEBANGSAAN SELAYANG JAYA..masa kat sekolah nih, aku dah tak menangis..hehehe..maybe dah pandai berfikir kot...n bolew bezakan mana baik n buruk...teringat waktu rehat..masing2 bawak bekal, makan tepi pokok ngan aisyah n zila..how sweet...seronoknye time tuh..pastuh bile dah abis makan, main rebut2 tiang..kadang2 main kejar2..penah skali aku jatuh, sampai skang parut tuh ada..berdarah2 kaki aku..tapi tak cakap kat cikgu sebab takut kene marah..so tahan je lar sakit tuh...penah gak aku tengah men kejar2, pastuh tau2 je kening aku berdarah..hehehe, sebabnye, masa lari tuh tak pandang orang, tengah lari2 aku lalu kat tempat orang tengah alih batu bata, pastuh nasib aku tak baik, aku terkene batu bata tuh..dah berdarah2..kali nih cikgu tau, sebab dah tak lew nak elak..banyak sangat darahnya..terus anta aku balik umah..sampai skang parut ada kat kening kanan aku...seronoknye zaman kanak2..


hisshhh...cukup2..tetibe lew terimbas kembali plak zaman kecik2...skang aku nih dah besar..patutnye dah lew kawen dah..tapi...waaaaaaaa...sedey lar..tak mo citer pasal kawen..nanti meleleh air mata...


so aku akan pastikan, azam tahun baru nih akan terlaksana ;)
1. Solat 5 waktu...memang aku jahil sebab ada je tertinggal..ape nak jadi nih..solat tuh kan wajib..harap aku lew berubah..amin...
2. Belajar bersungguh2..haih, pointer kene naik nih..tak lew kekal macam tuh je..chaiyok2


Itu je lar..kalau banyak2 pun bukan bolew buat pun...hope azam tahun nih menjadi...;)

Ok lar, so aku kongsi sikit malam tahun baru aku ari tuh..enjoy ;)















Saturday, January 9, 2010

busy or lazy??

masih mengintai masa untuk mengupdate blog aku yang dah lama ditinggalkan nih...
sorry!!!!
need more time n space..please!!!!!!!!!!!

Tuesday, January 5, 2010

ayunee



hehehe..suke sangat tengok gambar nih..nampak sweet je si kecik nih ;)




kite zoom lagi dekat




zoom dekat lagi...

tengok tuh, lena tul tido



hah, setelah dikacau2 dan diusik2..last2 bangun..

hehehe...


sory ayunee ;)