Tuesday, October 5, 2010

spa serinity

entry nih di buat khas untuk nora a.k.a aira ;)
sebab nora yang suggest tempat nih kat ira..
TQ nora



ok, baru ada masa nak g spa nih,
since kata nak g dari 2 minggu lepas..huhuhu..



ok, jom kite review sikit tentang spa nih


*


*


*


*


*



isnin (4 oct 2010)



ira call spa, bincang2 sikit pasal facial yang ira nak buat tuh,
so dia bgtau ira,


kalau normal rate : rm125 (without massage)
10 session rate : rm100/session (with massage)


so secara otomatik tanpa berfikir panjang, ira terus cakap, ira nak amik untuk 10 session terus sebab ira kire-kire, 10 session sempat lar kira nak recover balik muka ira nih b4 wedding day..


lagi pun nanti ira jimat rm250, n lagi best, siap ada massage masa kite tgh pakai mask, kalau normal rate, masa kite pakai mask, dia akan tinggalkan kite, so no massage ;)



ok, kompem appoinment date : 3 ptg


tapi disebabkan menunggu en driver abis kerja, terlewat sikit sampai spa, ditambah-tambah plak ngan sesat tah ke mana2..so ira sampai jam 3.30 ptg





ok, sampai je, ira disambut mesra oleh ELYA..elya memang sangat baik dan banyak cakap n banyak ... ape2 je lar..memang best lar elya entertain ira..tak de yang kurang..layanan memang tip top..5 bintang untuk elya ;)






kat pintu masuk spa, dah ada kolam ikan yang sangat comel..tetibe je teruja tengok ikan2 tuh..hahaha. pastuh siap tanya, kura-kura nih hidup ke mati, sebab ira tengok tak bergerak2 pun..


elya said : mati lar..


owh..patut lar tak gerak2..hahaha..ape lar ira nih






ok, nih jalan nak g bilik facial...romantik je rasa..dengan bunyi muzik yang mendamaikan..


ok, memula elya suh letak beg n barang2 berharga dalam loker..kene bukak semua barang2 kemas ok..tak bolew pakai tau..pastuh simpan seme barang2..jangan lupe kunci plak tau


lepas tuh, elya suh bukak pakaian, n kene berkemban je..malunye..tapi tak pe lar, pompuan je kot..so ape nak malu sangat kan..


hah, skang dah lew start treatment,


memula macam biasa lar, cuci2 muka dulu..pastuh kene stim..wah, selalunye stim panas ok, tetibe kali nih stim sejuk..nasib baik tak bersin2 kat situ..tapi sangat best berbanding stim panas..huhu..teruja sebab b4 nih facial seme stim panas..



after stim, bermulalah sesi yang paling 'kejam'..yea. elya sangat 'KEJAM'..dia korek2 segala jerawat, blackhead n whitehead yang ira 'bela' selama nih..menangis woo..sakit gile..memang azab tul lar rasa...bile setiap kali nak g facial je, mesti fikir, bile lar sesi nih nak berakhir..huhu...



pas abis je tuh, tah ape tah dia buat lagi..pakai mesin tuh, mesin nih..segala jenis mesin yang ada, pastuh pakai mask..n sesi paling best..ada massage..bestnye..suke2..rasa relax je..


ok, pastuh dah siap..bestkan??sedar tak sedar rupe2nye dah 2 jam kat situ..huhu...rasa macam cepat je plak masa berlalu..


nway, TQ elya sebab layan ira baik sangat ;)




so bagi sesapa yang berminat nak g SPA SERINITY, jangan teragak2..terus je angkat fon, book appoinment..kompem tak rugi...tak tipu nih..


ok, kalau korang-korang seme ada spa or tempat facial yang lagi best, boleh lar berkongsi kat sini ;)




opppsss...spa serinity in utusan online
click sini

2 comments:

elle's laaa~ said...

best nye ..... :)

anaztasias einz said...

hiiiiiiiiii dear. tengs mention my old name. i'm back ! hehe

dear, blog nora aira dah xguna dah. link dengan blog baru ni ek

http://norapurplebridez.blogspot.com/

keep in touch dan selamat berspa !