Tuesday, October 19, 2010

DIY : hantaran 2


ingat lagi tak entry yang lepas??


hahaha...ira dah cari2 barang2 yang best untuk mencantikkan semula hantaran ira tuh..


ini lar hasilnya..ok, jangan komen banyak2..nanti ira kecik hati...hahaha..




owh, lupe nak bagitau bajet untuk hantaran nih bape..

butterfly : rm1/pc
bunga merah = rm4 / tangkai
bunga bulat2 = rm4 / tangkai
renda putih = rm3 /meter
kertas alas putih = rm1/pc
bunga rozek = rm6/pc
bakul = rm8/pc
riben putih = rm4.20 / gelung

so nilai satu hantaran nih lebih kurang
rm33.00 sahaja


sebenarnya ira kurang berkenan dengan bakul nih, tapi disebabkan ibu tercinta dah berkenan sangat-sangat ngan bakul nih, so ikutkan aje lar..nanti karang terkecik hati plak..susah plak nanti kan..

huhuh..sebab tu lar, masa nak DIY hantaran nih, rasa macam nak menangis..sebabnya jenuh pikir cara terbaik untuk menghasilkan hantaran yang cantik..sebab selalunya, ira akan buat hantaran yang simple, tapi menarik..yang nih macam crowded sangat lar..

tapi tak pe lar..asalkan ibunda tercinta berkenan sudahnya,
kite nih sebagai anak kene lar ikutkan aje

hehehe..ok, bye ;)

5 comments:

Kasut Pink said...

Ok, da jd da. Cantik (ikhlas tau). Kdg2 jenuh jugak nak puaskan hati org lain wlupon kite ade kehendak kite sendirik kan..

Rilla said...

Cantek ape, ni bakal perantin wat sendiri tau. Eira penuhkan hasrat Mak, that's a good thing to do - putting others ahead :D

cik syahira said...

assalamualaikum ira,

saya link kamu k. happy preparing yer ^___^

luvira said...

Kasut Pink : cantik ke??TQ..hehehe..memang susah nak puaskan hati orang lain lebey2 lagi hati mak..

Rilla : mesti buat yang terbaek untuk mak ;) sebab tuh kene ikutkan aje, walaupun dalam hati kata tak nak..lagipun ira paham, sebab ira anak first, so dia mesti excited terlebey kan..heheh

cik syahira : TQ ;)

Lala said...

dear, amik award na. hehe