Wednesday, October 20, 2010

DIY : hantaran 3

salam kawan2 semua..


rasa macam laju je masa berlari..pejam celik pejam celik, dah nak dekat dah hari tuh..so sekarang nih, musim DIY..sebab tuh banyak sangat entry DIY..

ok, kali nih, jom kite belajar cara-cara nak buat hantaran lagi ;)

owh yea, kalau korang nak tau, patutnya hantaran nih, digunakan untuk pihak lelaki bagi kat perempuan..

theme : purple


mula2 kite potong semua jenis renda2 yang hendak di guna..
ukur lilit bakul nih lebih kurang 2 meter

1 meter renda lebar = rm 3
1 meter renda kecik = rm 2.50
1 gelung manik = rm 20.90



pastuh asingkan bunga2 yang nak guna

bunga pink purple : rm4.90
bunga hitam : rm7.90
bunga purple : rm 6.90


ok, memula kita gam kan semua jenis renda yang ada...

kemudian, mula menghias bakul anda sesuka hati korang,
asalkan korang kreatif..

kemudian, jadi lar macam kat bawah nih..


senang je kan??


lupe plak, bakul tuh, ira beli rm12.90/pc


so nilai satu hantaran nih lebih kurang
rm48.60 sahaja

8 comments:

iedayah said...

lg puas ati DIY kn dear..jimat pn jimat b DIY ni..

luvira said...

memang jimat, ira tengok kat kedai2 yang jual hantaran dah siap tuh, sebijik sama macam ira buat nih, tapi harga dia, jauh beza...cume kalau nak DIY nih kene rajin lar..hehehe

suriadzul said...

cabtik apa eira deco..kalu yg cam gitu, da siap..mau 30-50 nk beli...wat sndiri lg berbaloi2...gud luck dear

cik syahira said...

assalamualaikum ira,

saya link kamu k. buat hantaran ni seronok. nak kena banyak sabar dan pandai survey.

ada juga yang offer harga murah tapi kena la tengok kualiti barang yang disediakan.

saya suka pergi kedai hantaran dan cari idea disana. buat lakaran mana yang berkenan. kemudian survey harga.

mix and matches pun seronok juga. time-time ni la nak kembangkan bakat yang terpendam. hihi..

~ mizzAmy ~ said...

wah... menariksnya. banyak entri d.i.y nie. salam kenal dear. linked urs. ;)

Reen Tart Nenas said...

bestnyer DIY. saye pemalas, so tempah aje...

CikSyafa said...

salam tuan rumah...hehe tumpang lalu..
cik ira kita ni sgt kratif laa...byk awk DIY.huhu sungguh menarik! Syafa link awk ye

luvira said...

suriadzul ; memang berbaloi pun..jimat duit..hehe

cik syahira : tq for link me ;)
ira pun suke mix n match..pergi survey banyak kedai, n amik idea2 yang menarik..balik umah, deco sendirik ;)

~ mizzAmy ~ : salam kenal juga ;)

Reen Tart Nenas : kadang2 sebenarnya bukan malas, tapi tak de masa kan???

CikSyafa : ishh, tak de lar kreatif mana pun..tapi bolew lar sikit2 ;)