Tuesday, October 26, 2010

bahasa??

salam semua,


owh, ape ada dengan bahasa??
orang kata, bahasa jiwa bangsa


bahasa melambangkan keperibadian sesorang itu?
so ape maksud bahasa bagi kamu semua??


ok, entry nih dibuat sebab, bagi ira n jelan..kami menggunakan bahasa yang agak kasar pada pendengaran orang ramai..


olew sebab itu, kami berdua, cuba untuk memuaskan hati orang ramai, dengan cube menukarkan kata ganti nama yang lebih sopan dan sedap didengar


sebelum nih, ira memang selalu menggunakan aku dan kau..i dan u..n kalau nak romantik2 sikit sayang n baby..


tapi setelah ramai orang menegur kami supaya menggunakan kata ganti nama yang sesuai, maka kami...telah menubuhkan satu tabung denda bagi sesapa antara kami yang menggunakan AKU atau ENGKAU


ok, baru sehari, tapi tabung dah hampir separuh...warrgghhh...macam ne nak ubah nih??dah terbiasa kot..dari dulu lagi.. dah 4 tahun. tetibe nak tukar plak...susahnya...


mungkin orang dengar kata ganti nama tuh agak kasar, TAPI sebenarnya bagi KAMI, ianya agak mesra dan manja...


tapi ape pun, kami berusaha untuk menukar ke arah kebaikan..doakan kami berjaya ye!!!


so korang semua plak macam ne??ada tak yang macam ira jugak??


susah gak kan kalau kite berkawan dulu baru bercinta...huhuh

7 comments:

Kasut Pink said...

Kami pona de tabung denda sbb kami pon jenis kasar kalau bergurau & slalu maki memaki mcm bongok, mengong, waklu... So, sape yg kuar perkataan yg tak sepatutnye kena denda 50 sen..

Reen Tart Nenas said...

saye dulu pun berkawan dulu br bercinta. tp nyer herm, pas couple tu terus je jadi B Syg :) automatic kot :p

luvira said...

wah..rupe2nye ada gak yang macam ira..ada tabung denda..hehehe...

kadang2 ibu ira pun kompius..tengah cakap ngan sape nih, ngan kawan ke ngan hubby darling..kasar sangat kot..huhuh

Rilla said...

Rilla rasa comel je korang panggil Aku Kau.

Rilla ngan bf panggil Kanda Dinda. Sila muntah, tapi kitorang dah terbiasa, hahaha

luvira said...

wah..jarang2 dengar panggil kanda dinda..nak cakap ngan dia, try kanda dinda plak lar..hehehe...

Mia-Ina said...

iera...klu kak mia dr mula kenal dulu 'saya' & 'awak'...tapi mmg dah niatkan lps kahwin br nak sebut 'abang' @ 'sayang'..biar halal dulu & sah, br ada umph....

luvira said...

mia : tu lar kan..nanti pas kawen lar baru tukar..hehehe..