Thursday, December 16, 2010

review : pakaian n aksesori

ok, hari nih jom kite review sikit pasal ape yang ada di badan ira semasa hari bertunang hari tuh..


baju kurung moden
tudung
veil
rantai
crown spider
bunga tangan


ok, memula kite citer pasal rantai n crown spider atas kepala ira tuh..aksesori tuh seme ira pinjam..ira pinjam tau, bukan sewa dari BFF - pja..
hehehe, memula ingat nak sewa kat mak andam, tapi tak jadi sebab rasa tak berbaloi je..agak mahal lar gak..ira rasa harga sewa sama ngan harga beli, baik ira beli je, kurang2 barang tuh jadi ira punye terus..
TAPI, nak dijadikan citer, ira dapat tau, pja ada barang2 yang dikehendaki..apelagi, dengan muka tak malunye, kata nak pinjam..
TQ pja..;)


pastuh bunga tanga..bunga tangan nih, ira DIY je sendiri..ramai yang kata cantik, hahaha, ira mula nak perasan, tapi betullar, ramai tanya mana ira tempah bunga tangan tuh..alar, ira beli je bunga tuh kat romantika..satu tangkai tuh ada 11 kuntum = rm15

pastuh, ira balut ngan kain merah, ikat reben sikit..senang gilew..tak payah pikir2 dah..huhu..rasanya bunga nih gak kot jadi bunga tangan ira masa nikah nanti..tak de lew membazir sangat..cantek pe..


godek2 gambar, tak de lar plak gambar baju yang betul2 nampak dari atas ke bawah..so amik je lar gamba nih..ira n ibu n FMIL

baju plak, macam ira citer ari tuh, ira tempah kat kuantan...ada gak yang menanya, ira tempah kat mana..ada yang memuji cantek..yea, ira sangat puas hati ngan baju ira tuh..

kedai tuh kat tingkat 1, terminal makmur, kuantan...nama kedai dia, GERAI FASHION WANITA SRI TANJUNG
masa nih, dia amik upah RM90..bagi ira, ok lar..tak mahal n tak murah..


veil n tudung plak..close up sikit gamba veil n tudung tuh..
tudung tuh cu murni yang jahit sulam..lawanya..jahitan sangat kemas..memang puas hati lar, ermmm, cume kaler bunga tuh tak bape timbul, tapi sebab dia letak batu lip lap lip lap, terus jadi cantik

veil plak ira beli je kat BRIGHT SAIL..rm50 je..so kalau ada sesape nak sewa, cakap je lar..kaler krim..harga bolew nego ;)


hah, baju lelaki plak, kitaorang hantar tempah kat greenwood je..beli kain jenis shantung, pastuh tempah jahit baju..sepasang rm60 ;)
songkok yang dia pakai tuh, amik songkok hantaran..beli kat wisma yakeen..rm60 gak..sama harga ngan tempah baju..huhu

10 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

kamu cantik sgt ira...

Fiza Aziz said...

yekew bunge tangan tu kak ira buat sendiri??..cantik giler..saya ingat akk beli..heheh
mmng kreatif la kak ira nie..lagi satu yang paling saya suke pomander ball tu..cantik sungguh..
nanty kalo saya kwen, leh mintak kak ira buat kan yer...hehehehe

Reen Tart Nenas said...

ira, suka tudung tu! suka sgt! chantek!

cik syahira said...

assalamualaikum ira.

tempah baju kamu RM90 ye. sangat berbaloi-baloi. saya tempah pun around that figure juga. sangat jimat belanja.

now mahu cari idea utk diy pelamin pula. wish me all the best!

Cik Nurul said...

hai...nice blog.. jom exchanged link.
http://nurulazrol.blogspot.com

luvira said...

kasut pink : cantek ke??alala..tetibe dah terperasaan lar plak ira nih..hihi..TQ

fiza : a'ah. DIY je..murah n jimat belanje..pomander ball??bolew je kalau nak suruh buat..nanti bgtau je ye..no prob ;)

reen : ira pun suke tudung tuh..cantek sangat

cik syahira : salam dear..memang jimat belanja..biar jimat n puas hati..
DIY pelamin??bagus, jimat lagi..gud luck k ;)

cik nurul : hye..ok, nanti ira g lawat blog u ok ;)

atheera + athira said...

cantiknya syz.
:)

S.U.R.I.A. said...

ira...tmpah bju melayu kat grenwood??manyak murah..plz inboox skali di inbox!!

nadia amilin said...

tudung tu beli kat mane ea?

luvira said...

nadia : tudung tuh aunty ira yang jahitkan :)