Tuesday, December 14, 2010

review : hantaran

ok, hari nih kite review balik bab hantaran

hah, ingat lagi tak entry DIY hantaran yang lepas??
tak ingat??jom click sini


bertungkus lumus nak siapkan hantaran, sampaikan ira demam muntah2 sebab gastrik tak makan..terlampau kusyuk buat hantaran..amik ko, terus dapat penyakit

act, hantaran tuh ira tak sempat nak siapkan sepenuhnya, so ada beberapa bakul ira mintak tolong ngah ira setelkan..nasib baik dia ada..so dia tiru je lar design yang ira dah buat tuh..


sireh junjung...
yang nih memang ira surrender...tak reti buat..so ibu hantar je kat kedai..dia amik upah RM50..ira hantar je bakul yang dah siap, pastuh dia gubahkan..

masa hantar bakul tuh, bolew plak owner kedai tuh tanya sape yang buat hiasan hantaran nih..memula ingat dia nak komen lar, takut gak tak cantek kan..

pastuh cakap lar buat sendiri, tetibe dia tanya ira dah keje lom..ira kata lar dah, pastuh dia tanya, ira nak tak keje part time ngan dia..

ehh, macam pelik plak, apehal plak nak suh keje part time ngan dia kan??

owwhhh, rupe2nye dia suke hiasan hantaran ira tuh..katanya cantek..waahhh..bangga kejap..
siap dia offer lagi keje ngan dia..sebab dia kata dia banyak tempahan, so tak menang tangan nak siapkan..

tapi ira kata tak mo lar..ira pun tak de masa, lagikan nak buat hantaran..setakat buat sendiri punye lew lar..


kasut nih kite letak je dalam bakul


cokelat nih ira buat sendiri tau..hah, kalau ada sesapa nak tempah, bolew lar tgk blog cokelat ira kat sini


bahulu ikan nih kawan ibu yang sponsor


songkok n sejadah, last minit beli..


kain nikah..utih abah yang gubahkan kain tuh..dalam kain tuh letak bunga ros n bunga melur, bagi wangi..tapi dalam gambar nih tak letak lagi..


buah nih ngah sponsor..tapi utih ibu yang gubah


cupcakes yang sangat sedap...cantik plak tuh..kalau ada sesapa nak tempah bolew bagitau ira..sebab yang buat nih tak de blog..kawan makcik ira..
alang ibu yang sponsor cupcakes nih


nih semua hantaran yang ada..ehh..ehh..nape ada 6 dulang je??hmmm, tertinggal dulang kain nikah..apesal tah tak de dalam gambar..

owhh, kain alas dulang tuh ada 7 set untuk 7 dulang..kalau ada sesape nak sewa bagitau ehh..harga bolew nego..harga ira beli untuk 7 set tuh = rm 65

3 comments:

iDa said...

cantik la hantaran u ta...nice...

btw i da award utk u, nanti dtg collect k dear.. =D

Dia.Honey said...

serba merah tu

Dia.Honey said...

serba merah tu