Monday, November 29, 2010

fitting baju

assalamualaikum...

taraa...ini cerita basi gak..hahaha...
ira g ukur baju nih on 14 nov ari tuh

jauh kot anta tempah baju nikah
kat kuantan sana..

hah, kalau ada sesapa yang area kuantan tuh
 yang nak tempah baju, tak kire lar baju kawen ke, tunang ke, baju kurung biasa ke, 
ira suggest lar sangat2 g kat kedai aunty nih..
kedai dia kat atas terminal bas tuh..

mesti korang pelik kan??
kenapa lar jauh sangat ira g tempah baju,
padahal kat KL berlambak2 kedai tempah baju

hisshhh, ini kerana, ira amat suka ngan jahitan aunty nih
sangat kemas n sangat selesa

baju tunang ira pun dia yang jahitkan, 
ira juz bagi kain je, pastuh cakap ngan dia, nak buat pakai masa bertunang..
tak cakap pun nak fesyen ape, 
cume cakap nak yang simple n cantik
dan penyudahnye
wahh, sangat lar lawa..ira sangat berkenan sangat sangat sangat

baju kurung moden biasa je,
tapi nice..

nanti bile dah selesai majlis tunang, ira review sikit baju baju ok???



dah, dah..sambung balik citer
ira g kuantan memang semata2 nak hantar baju..
tapi malangnya, kedai nih tutup ari ahad..

hampir2 menangis, tapi
aunty yang baik hati nih, sanggup datang kedai sekejap untuk ukur baju ira..
nasib baik ira ada no tepon dia..
kalau tak, sia2 je pegi kuantan..huhu


ermm, ira buat baju kurung fesyen ape tah..
ira pun tak tau sangat, 
so harap2nya, aunty tuh dapat buat baju ira tuh cantik2..
hah, mengenai harga plak,
ermmm...ira dah survey area kl,
kebanyakkan kedai yang ira g, semuanya nak harga rm350 ke atas sebabnya dorang kate baju ira banyak sangat manik2, so agak leceh nak buat..
tapi, kat aunty nih, ira dapat rm250 je...bile mintak tawar2..plus ngan buat2 muka kesian sebab datang jauh2 dari KL, dia pun bagi lar harga rm200..TQ aunty ;)


hah, tgk tuh, ibu pun sibuk gak nak anta baju..
hah, ira bukan hantar 1 baju je tau..
tapi ada 10 pasang baju...hahaha..banyak kan??
tapi bukan baju ira sorang je, baju ibu n baju adik sekali..
semuanya memang kumpulkan kain sebab rasa berbaloi sikit bila hanta sekali banyak..tak de lar rasa sia2 sangat g kuantan kan??

ok lar..
bagi yang tak tau nak tempah baju kawen kat ne tuh,
hah, ape lagi..g lar serang aunty nih..;)

7 comments:

iedayah said...

jauhnye u wat baju dear..murah r if myr 200 if beads byk..kt kl sume 35o..btul tu

luvira said...

hehe..tu lar pasal..seme org kata jauh..tapi sebab nak sedap pakai punya pasal, so ira sanggup ke kuantan..

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

ape name kedainye ye ira? nnt boleh suggest kat tunang & famili tunang...

~ mizzAmy ~ said...

mmg agak jauh lah jugak kan. tapi if sekali hantar berbelas pasang, mmg berbaloi. untung auntie tuh. ;)

cik syahira said...

assalamualaikum.

ira, kalau kualiti jahitannya memuaskan why not spend lebih sikit kan? saya tanya kat kl, mereka dah set harga 350. alhamdulillah, tailor saya still bagi harga terbaik buat saya 80 je sepasang. ini pun baju je fully beaded, kain saya pilih material jenis satin. alhamdulillah, kualiti jahitan menepati citarasa saya..

luvira said...

kasut pink : errmm, kalau tak silap lar, namanya kedai fashion wanita sri tanjung..kat atas terminat makmur tuh..

mizzamy : hehehe..untung memang untung..tapi mesti dia pening kepala nak jahit baju banyak2 tuh..

cik syahira : murah tuh kalau 80 je..kat ne kedai tuh..mana tau ira lew try kat sana plak..

Anonymous said...

sekarang kedai aunty ni kat mana? masih di terminal?