Wednesday, December 8, 2010

everything on progress

yuuhuuu..tinggal lagi  3 hari...lalala..mari kite cek ape yang sudah n ape yang belum di buat




Pilih tarikh/waktu/tempat (done)
- rumah selayang
- 11 dec 2010 jam 12 tengah hari

Tentukan jumlah hantaran L/P (done)
- lelaki (7 dulang)
- perempuan (5 dulang)

Pilihan Tema hantaran (done)
- perempuan - red
- lelaki - purple

Gubahan hantaran
untuk lelaki

 
~ kasut - done
~ sirih junjung - tak siap lagi
~ baju nikah - siap
~ cokelat - ari kamis baru nak buat
~ buah - ari jumaat baru nak g beli
~ sejadah n songkok - siap
~ cup cakes - ari sabtu pagi baru nak amik


untuk perempuan
~ sirih junjung - belum lagi
~ baju nikah - done
~ cokelat - ari kamis baru nak buat
~ cincin - done
~ kek - ari jumaat amik

 
Pakaian
-Baju, veil, - done
-Tudung - dah siap, tapi tak g amik lagi 

- Aksesori - nanti pja datang antar


Pelamin
- pomander ball - setel
- bunga kiri kanan dah siap gubah
- langsir seme dah siap pasang


Bunga tangan
- belum hias lagi

 
Make-up
- make up awin (rm260, tapi baru bayar rm200)

Jurugambar
- done - fiq sponsor - jangan tetibe fiq buat hal tak lew datang sudah...

catering (done)
- 2 bijik khemah

- 200 tetamu (family terdekat sahaja tau)
- ada penambahan menu - sambal udang special ibu


Door gift
-telur - ari jumaat baru nak masukkan telur dalam bekas
- choc - ari nih kene pulun buat

Sediakan bajet majlis ( khemah, kerusi, meja )
- tak sempat nak sediakan bajet pun..tau2 je duit dah abis..huhu

Tentukan wakil pihak L/P sbg juruckp
- lelaki - abg bakar (pakcik)
- perempuan - cik ja ( pakcik)

Tentukan jumlah keluarga dari pihak L yg akan ikut serta
- dalam 10 buah kereta..

 
L Maklumkan pada P, supaya mudah utk membuat persiapan
- done

 
Perkara2 yang akan dibincang kedua keluarga pd hari pertunangan
- done


itu je lar kot..ada pape lagi ke errkk yang tertinggal??

2 comments:

Nurul Syamimi said...

nice entry ;)
gud luck on your engagement day
lepas ni boleh buat list wedding pulak ye ^_^

CikSyafa said...

gud luck my dear ^__^ welcome to the club hehe