Monday, December 12, 2011

review : Baby Warehouse Sale

yeaayyy...akhirnye, dapat gak g warehouse sale...tetibe plak kelas tak de ari sabtu lepas, so ape lagi, cakap kat hubby, minggu nih kite start shopping barang2 baby...huhuhu




pagi2 lagi dah kuar g area selayang mall tuh, sebab nak beli kain untuk buat bedung baby...hah, yang nih ira citer next entry ehh pasal bedung baby...




pastuh, dah beli kain tuh, ternampak plak jualan gudang kat dalam selayang mall, hah, yang nih pon ira review next entry...




skang nih nak review pasal warehouse kat subang dulu...








kitaorang gerak g subang dah petang...dalam kul 3, sebab nya dari pagi dah start shopping kan...so kul 3 baru sampai subang..so mari kite tengok2 ape yang best...




disebabkan baju dah tak de dalam list, so kite cari ape yang perlu jea, yang tak perlu tak payah tengok...nih tgh pilih mitten n booties untuk baby...








hah, tengok tuh, mama baru pegang dua tiga bende...papa dah pegang macam2..pastuh bolew plak tanya




papa : errmmm, mainan nih nak kene beli tak??


mama : yang mana satu??


papa : (tunjuk kat hot wheel tuh)


mama : haih, itu bukan untuk baby, tuh papa yang nak main...dah..dah..jangan nak mengarut2..




haih, dua tiga kali tau dia dok pusing2 kat situ...dok tengok2, pastuh tengok lagi..




hah, korang nampak tak walker warna oren tuh??


alkisah ceritanya, memula tak de planning pon nak beli...sebab lambat lagi kot nak pakai...tetibe ternampak plak walker kaler oren nih...hubby terus nak beli gak...




pastuh bile pk2, beli je lar, sebab ibu penah kata, walker nih pon penting...lagipon ibu pesan, kalau nak beli walker, cari yang tapak dia lebar dari bahagian atas..baru budak stabil...




so aku tengok pon macam ok jea, n harga pon not bad lar...rm55 satu...so juz pejam mata, amik je lar








ini lar saya...huhuhu, perut macam orang baru 5 bulan...padahal dah 29 minggu...pastuh, masa sampai tuh, ira ada tengok sorang mommy to be nih, perut dia besarnye...pastuh terbayangkan, macam ne lar dia bawak perut dia...aku yang perut cenonet nih pon dah mengah je rasanya...







baby playgym - rm69


waaa....ira paling suke yang nih...memula tuh dah tak nak beli...pas angkat letak, angkat lagi, letak balik...sebab tak de corak yang best...




tetibe masa dah nak balik tuh, round lagi skali, baru nampak design nih, so amik je lar...hihihi, act orang kata tak yah beli pon tak pe playgym nih...pakai tilam biasa or toto jea...




tapi setelah banyak membaca tentang baby, aku dapati playgym nih dapat meransang otak anak aku nanti...ye lar, masa dia umur 0-6 bulan lar, otak dia mula nak bekerja...masa tuh, kite kene ransangkan dia dengan warna2 n bunyi-bunyian...




lagipon aku pk, nanti kalau penat balik kerja, letak je lar dulu dia kat sini, biar dia main sorang2 dulu sementara mama nak rehat...hihihi...




nanti bile baby dah mula nak meniarap, bukak je lar tempat mainan dia tuh, so lew jadikan tilam biasa je...masa tuh, seme toys yang tergantung2 tuh semua cabut jea, letak dalam stroller plak ;)







baby carrier - rm45


ok, yang nih memang aku plan nak beli...tapi tak tau nak beli yang macam ne...ari tuh ada nampak yg brand pureen, murah je, dalam rm 20 ++ klu tak silap, tp kain dia macam tak best plak...




alih2 nampak plak yang nih, hah, aku tgk2 ada 4 cara pemakaian, dari new born sampai lar baby dah besar...yang selalu aku jumpe tuh, untuk baby umur 3 bulan ke atas...untuk newborn tak lew pakai...pastuh lagi satu yang aku suke, dia bolew masuk dalam mesin basuh...hah, kan senang..tak de la pakai2 tapi tak basuh2...huhuhu...










papa bag - rm89


aku pon tak sure mahal ke murah...hahaha, sebabnye memang tak pernah survey pon sebelom nih...tp disebabkan malas nak pk, amik je lar...lagipon besar, n bolew sumbat macam2...memula ira nak beli yg lady bird tuh...kan comel jea, tapi hubby tak mo, sebab dia kata macam budak2...hahaha, padahal dia malu nak bawak lar tuh nanti...lagipon yang lady bird tuh kecik saiz dia...kalau kat sana harga dia rm45...aku tak tau la kalau kat luar bape harga dia..




hmmm, dah balik umah, saje je cek kat internet, owwhh, kalau beli online, harga dia rm99.90...so kire jimatlar rm10...hihihi







twin pack 80's wet tissue - rm 8.50
3 mitten n booties - rm 4/pair




ok, itu ajelar untuk kali nih...pasnih dah tak payah g warehouse sale lagi kot...hahaha, sebab seme warehouse jauh2, n tak de masa nak g...so pasnih g cari barang2 kecik2 macam napkin, diapers, minyak2 baby n bende2 lain tuh kat supermarket je lar...








p/s : sape tau kat mana ada jual napkin yang corak2 tuh??dah lama mencari, tapi tak jumpe lagi...nak yang corak2 tuh, nampak lawa sikit...hahahaha ;)

7 comments:

ciksuen said...

best kan sopping brg2 baby..ikut hati mcm sume je nk amek. geram tgk brg cute2 ni. hehe

mRs mysarah said...

iraaaaa...


diaper bag tu sama larr!! tp i beli masa kat midvalley hari tu, dapat la murah sikit 79hengget

haishh ira, taste kita ni banyak betul sama. cmne nih?? huhuhu

p/s; baby carrier tu kaler merah ke?? ok JELES :P

luvira said...

sara : hah??same lagi??hahaha...ok lar tuh..memang taste kite sama...alor, rugi lar ira.. g mid valley ari tuh masa kedai seme dah nak tutup...so mmg tak dapat beli pape la kat sana ;(

baby carier tuh kaler oren...sbb hubby kata dah banyak sangat kaler merah...seme bende nak merah..kalau tak merah, biru...so decide amik oren la plak ;)

luvira said...

ciksuen : aah, kalau ikut hati, seme bende nak...;P

P . J . A . A . M . I . R said...

yang napkin tu ofismate aku kate cer try cari kat manjaku.. aku pun xtau de ke idak.. ko pi la tgk kat manjaku kat sri gmbk tu.. kat area big saver tu.. kot klo de, bgtau aku.. aku nak gak.. hehe..

PUAN SUE said...

suke baby playgym tu..comel2

aTy _faRed~ said...

ha'ah..yang pureen nyer kain memang tak berape besh ar..saye nak beli macam awak nyer tu.. kire 45 tu murah gak ar..sbb saye survey yang elok harga Rm 90 keatas..:)