Sunday, December 11, 2011

~11.12.11~



hari nih, genap setahun kami bertunang...rasanya macam kejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik dah setahun...macam2 perkara berlaku dalam masa setahun...


bertunang - kahwin - n now tengah preggy...insyaallah tahun depan jadi mama ;)
~alhamdulillah, syukur dengan rezeki yang KAU berikan~



memula ingat nak celebrate, dinner kat luar la konon....tapi dari celik mata, sampai la ke detik ini, aku dok depan lappy jea...menyiapkan PSM yang nak kene hantar minggu depan...sampai sanggup ponteng kelas ari nih, sebab nak siapkan PSM punye pasal...


aku bangun untuk mandi, makan n solat...pastuh dok depan lappy balik...pinggang pon dah sakit nih...pas je abis update blog nih nak baring n terus tido..


yang penting, PSM dah hampir 75% siap...dah email kat lect suruh cek ape2 yang yang patut...n bile dia email back, aku lew terus betul2kan mana2 yang salah...hopefully my PSM dapat siap b4 due date...risau nye...


hubby plak, dari celik mata dok sibuk ngan game ps3...katanya bosan, ira asek dok buat assignment jea...alalala, nanti dah siap setel seme nih, kite kuar jalan2 yea ;)



eehhh, dalam pada tuh, sempat gak buat popia ketam tau...sebab dari pagi lagi hubby kata nak makan, alar, ciannye dia...so ira pon curi2 masa la kejap, masa antara maghrib n isyak tuh, sempat la buat popia ketam nih..


nak tau macam ne nak buat??



1- sediakan inti popia...

hihihi, ni sebenarnye tak cukup bahan, so ira masukkan ketam n lada benggala jea..kalau nak lagi sedap, letak bawang cincang, daun bawang, n kalau sesapa suke blackpaper, korang campur jea dalam tuh..


masak sekejap kat atas dapur, jangan lama sangat, sebab nih nak buat syarat je..nanti kan kite nak goreng gak popia tuh



2- pastuh korang balutla inti tadi kat dalam kulit popia...gulung2 pastuh lekatkan hujung popia tuh ngan telur...kirenye telur tuh jadi gam lar nanti..



3 - taraaaa...dah siap di makan....


ok, selamat mencuba ;)





p/s : semoga hari-hari yang mendatang akan membawa lebih cahaya kebahagian buat kami sekeluarga...happy anniversary sayang .... love u more n more ;)

No comments: