Sunday, July 25, 2010

teringinnye

huhuhu..teringin sesangat nak pakai gaun macam nih masa wedding nanti..tapi ibu tak bagi lar plak..nak buat konsep tradisional..alar, aku nak english style..



(nih kawan aku punye wife,huhuhu, aku cilok gambar nih dari FB dia..sorry pit lala)


semua yang aku impikan semua tak bolew, bila nak buat macam nih, ibu kata nak macam tuh...so, nak tak nak ikut je lar..tapi aku tau, ape yang ibu buat tuh, semua yang terbaek untuk aku..:)



aku : nak konsep english
ibu : nak konsep tradisional

aku : sewa je lar baju
ibu : beli je terus

aku : doorgift kite bagi makanan je lar, bende lain orang buang je nanti
ibu : tak lew, kene bagi cenderahati sekali, nanti baru orang ingat

aku : kad kawen murah2 je lar, bukan orang simpan pun
ibu : jangan murah sangat, nanti buat malu ibu je

aku : tak nak cincin yang ada permata besar (cincin bajet, sebab bukannye nak pakai pun, aku tak suke pakai cincin)
ibu : tak lew, kene yang ada diamond macam ibu punye (sambil tunjukkan cincin anniversary dia yang abah bagi, harga 3k)

aku : kite buat kat umah lar
ibu : buat kat dewan

aku : tak payah bertunang lar, jimat belanja
ibu : kene bertunang, nanti orang mengata tibe2 kawen

aku : masa bertunang tak payah pakai pelamin lar, buat simple2 jea, hias sendiri
ibu : sewa je pelamin, tak de masa nak buat sendiri

aku : nih sape nak kawen nih?ibu ke along
ibu : along, tapi along kene dengar cakap ibu, jangan buat malu ibu





waaa....susah tul jadi anak sulung nih, tambah2 lagi cucu sulong..semua dia nak buat..dari yang simple2 rasanya dah jadi macam ter'grand' lar plak..huhuhu..tak pe lar, aku sebagai anak ikut je lar..bagi dia puas hati..maybe teruje sangat kot..hahaha..;)

2 comments:

P . J . A . A . M . I . R said...

tak pe, jgn riso.. aku tolong ko.. hehe..

sarra said...

hahaha..cute giler ar mak ko weh