Thursday, July 8, 2010

ALLAH maha adil

owwhh...
pja, aku rasa ape yang aku lalui dulu dah terbalas..sebenarnye bukan aku mendoakan benda tuh terjadi..tapi mungkin ini dugaan ALLAH...


satu masa dulu, masa aku tengah bercinta dengan anak dia, macam2 dia buat supaya kitaorang putus..tak cukup dengan call aku, cakap macam2, dia suh plak anak pompuan dia bgtau aku..ok fine, aku pun putus lar ngan anak dia..


sekarang, anak dia sendiri menderita, sebab sekarang ape yang penah dia buat kat aku, terkene kat anak dia..tapi, aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anak dia..sebab anak dia tak salah ape pun...


yang aku paling terasa sangat2, masa raya, aku n pja g umah dia beraya atas jemputan anak dia..kalau ikutkan hati, memang tak nak pegi..tapi dah anak dia beria2 ajak datang gak, so aku pun pegi lar untuk tunaikan janji..bukan pe, tahun yang sebelum tuh aku tak dapat datang umah dia masa raya, so masa tahun kejadian, aku terpakse lar datang..


bolew plak, dan dan aku sampai je, mak dia nak solat..ok..aku paham..solat..tapi takkan lar solat sampai sejam kot...memang langsung tak nak jumpe aku..haih..pja, ko ingat tak kejadian tuh??sampai skang masih fresh lagi tau kat kepala otak aku nih..memang terasa gilew arr...


tapi, aku bersyukur gak pada ALLAH, sebab kalau mak dia tak buat macam tuh, tak de lar aku kenal jelan,buah hati intan payung aku yang sekarang nih...


ALLAH dah rancang yang terbaik untuk kite kat dunia nih..jangan lar sesekali kite sia2 kan..


untuk dia, aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk dia..sebab dia pun memang baik, cume mak dia je, demand sangat...sometimes macam tak caya je, orang zaman sekarang nih, still memandang harta benda, paras rupe...


nasib baik lar family aku menerima jelan seadanya jelan, n family jelan menerima aku seadanya aku(hahaha..ye ke)

2 comments:

aBez hafizza said...

along..dengar mcm saket...
adoi ade gak along pengalaman mcm dlm novel..
xpe long..abg jelan ade hahha

luvira said...

memang sakit pun..haih, dah lar first love..berbulan tau menanggung...hahaha..tapi tak pe..abg jelan tetap di hati ..huhu ;)