Tuesday, July 13, 2010

girl vs guy

oppss...terjumpe benda nih kat blog nih...tuan blog, ira pinjam eh..nak buat perbandingan..hehehe..macam menarik je kan..jom kite kaji



GIRL : Prefer survey at Pameran Pengantin…bridal shop..kedai nk beli barang hantaran ke berjam2 although not buying anything.
GUY : Nak cepat balik sebab takde pape menarik..boring

ye, ini memang selalu terjadi antara aku n dia..bile tengah best2 mencari2 barang, tetibe dia dah nak balik..tapi skang ira dah pandai, setiap kali kuar untuk mensurvey2 barang, ira bekalkan PSP untuk dia..tak pun ira suh dia berFB..

GIRL : Details and perfectionist in terms of selecting material or outfit..nk labuci kat tangan je..labuci kene corak bunge kaler2..nak berape persalinan eh? Veil nk panjang takat bahu ke sampai lutut?Nak covered shoes ke heels?
GUY : Amik je la mane2 yang cantik n murah..less accessories is better..

owh..memang amat susah nak mintak pendapat..at last bile dia dah boring, dia kata semua cantik, walaupun bende tuh tak cantik..

GIRL : Prefer to be wedding planner and prepare budget..siap buat excel sheet and reasearch any do-it-yourself thing..even tiny2 corsage and susun atur meja pun kalau boleh die nak control…bunga manggar pun kene matching dgn pelamin..hehe..
GUY : Ahhh..bagi duit kt mak je..pastu mintak caterer prepare everything..

tak suke2..ira siap tunjuk lagi cek list ape yang kene buat, tapi dia kata dia ikut jea ape yang ira n mak dia plan..

GIRL : Excited and nervous for wedding almost all the time..kalo lg 5bulan nk kawen rase mcm lagi 5 hari lagi..
GUY : Ala..lambat lg la..relekla dulu..

asal ajak bincang pasal ape yang perlu di buat, dia kata lambat lagi..apesal nak kelam kabut

GIRL : Sibuk nk pegi spa..hairdo…to ensure you are the most gorgeous princess for the day. girl can accept guy yang perut boroi..botak (asalkan sayang and protect her all the time)
GUY : Tak payah..serabut lambang kemachoan and keunggulan lelaki..huh! of coz guy prefer wife yg hot..cantik sepanjang masa..

tu lar, ira terime je seadanya dia, dia siap cakap kat ira, make sure u jangan gemuk after bersalin..what???

GIRL : Risonye nk kawen..xtau masak..takutnye nak beranak! Boleh ke jadi isteri mithali?
GUY : Ape nk bagi anak org makan lepas ni?hehe boleh kawen lagi x? :)

hahaha..yang nih no komen..memang selalu kuar dari mulut aku n mulut dia

GIRL : Sensitive sebab lelaki macam x excited or amik tau pasal kawen
GUY : Nak buat cmne? Laki memang cmtu..rilekla..

mule2 dulu memang teramat sensitif..tapi sekarang dah buat macam biasa jea..ye lar, Nak buat cmne? Laki memang cmtu..rilekla..




huhuhu..memang betul lar..kadang2 rasa tension je bile ira je yang excited terlebey nak uruskan segala persiapan..tapi dia???

ape2 pun, ira tau yang dia pun dah tak sabar2 nak kawen..hahaha.. i know him ;)

1 comment:

choclairissa said...

haha comel~tq sbb link..mmg laki camtu..perempuan tersgtla excited kn?