Monday, July 12, 2010

key note


ok, ingat tak entry yang lepas ira citer pasal nak g survey2 pelamin..hoho..ari sabtu lepas sempat g dua tempat..satu kat wedding galore, bangi satu lagi kat dezz collection, sg besi

ok, jom kite tengok quo harga untuk dua butik nih..mana lagi berbaloi??


wedding galore, bangi

Pelamin Dewan Grand 3 panel (Kerusi Highback)
Backdrop Pentas
Stage pentas covered with petals
Sepasang Baju Sanding
1 x Makeup
8 x flower stand
Pintu gerbang
Red carpet sepanjang dewan
(RM3800)

untuk yang nih, pakej n deco dia amat menarik, tapi dari segi baju, tak banyak pilihan..pastuh jauh lar plak..kalau nak buat ape2 perubahan, macam leceh lar plak..nak kene g bangi..so, reject dari list



dezz collection, sg besi

Pelamin 3 panel (Kerusi biasa)
Sepasang Baju Sanding
1 x Makeup
6 x flower stand
Pintu gerbang
Red carpet sepanjang dewan
(RM 3700)


yang nih plak baju banyak pilihan..cakap je nak fesyen ape, mesti ada..tapi yang tak best tuh, kerusi pelamin dia macam tak best..dia tak de kerusi yang tinggi2 tuh..semua pelamin dia jenis lama..so yang nih pun reject from list


owwhh..setakat nih, d intan collection gak yang menambat hati..bukan je dari segi harga, dari segi pelamin pun menepati citarasa, n lagi satu, dia bolew buatkan baju baru untuk ira..n kak intan pun agak 'mesra alam' berbanding 2 butik owner di atas..n setakat nih, d intan lar yang paling dekat dengan umah..;)


tapi keputusan masih belum di buat, nak g survey2 lagi beberapa tempat..kalau tak de yang berkenan gak, hujung bulan nih dah g tempah lar kat kak intan..hehehe..act hati dah terpaut kat d intan..hope bolew nego2 lagi harga..hehehe ;)



owh, ini lar driver aku sabtu lepas..huhuhu..jenuh dia melayan kerenah ira yang banyak sangat hal..kejap nak ke sini, kejap nak ke sana..maklumlar, ira nih cerewet sebenarnye..semuanya kalau bolew nak paling the best..errkk, ada ke orang tak nak the best kan??semua orang mesti nak yang terbaek untuk hari keramat tuh..betul tak??

otw masa nak balik umah tuh..(setelah kepenatan menshoppingkan diri di kedai cokelat n mensurvey2 pelamin)
tetibe abang jelan call lar plak tanya kat mana..tah ape yang dia cakap tah, tetibe

dia : jom balik umah
aku : jom lar (memang aku bajet nak balik umah gombak lar kan)
dia : betul u nak balik
aku : ye lew, abis tuh nak g mana lagi?
dia : tak, maksud i, balik umah mak, mak jatuh kerusi..dia panjat2 nak amik barang pastuh tergelincir
aku : owh, jom lar (tak de pk panjang, terus ok je)



so, here we are..hehehe..owh, disebabkan perjalanan agak 'lama'..pastuh diiringi plak dengan hujan yang amat lebat..aku pun keboringan, bukak radio pun tak dengar sangat sebab hujan terlalu lebat, so tetibe ada lar plak suara sumbang nih..

kononnye nak masuk key note..huhuhu..jom kite tengok..

video

masa nih dia tak tau pun aku tengah rekod..huhuhu..konon2 nye nak amik gambar je..psss..jangan bgtau dia tau!!



hah, dah sampai umah mak..eh, rupe2nye kitaorang orang pertama sampai..so secara tidak langsung, tetibe ira bertukar..walaupun dah bape beratus kali g umah dia..dah beribu kali jumpe family dia, tapi sampai skang aku tak lew nak menyesuaikan diri..tetibe jadi pendiam sangat2..hahaha..sepatah tanya, sepatah jawab..itu pun kire ok, kalau tak, aku hanya mampu tersenyum je..huhuhu..

pastuh, bile ayuni dah sampai, aku pun tetibe bertukar kembali menjadi diri sendiri, dah macam umah sendiri dah, duk sibuk melayan ayuni, sebab ibu ayuni nak makan..

nasib baik ada ayuni, kalau tak, memang jadi batu lar kat situ..haih, bile lar nak ubah perangai nih..susah sangat nak mesra ngan orang lain, sebab tuh aku tak bape banyak kawan..huhu..tapi kalau dah start kawan, itu lar kawan aku sampai mati..


hah, tgk tuh, aunty ira je lebey2 pandang kamera, ayuni tengok pe tuh??




owh, tengok cu lan nak kopek durian ye...

kalau korang semua nak tau, ayunie nih 'hantu durian'..sampai ibu dia terpakse sorokkan durian tuh..asyik nak makan je..takut plak demam, sebab durian kan panas...

dah abis kenduri durian tuh, kitaorang pun balik lew umah..

hah, lupe nak bgtau keadaan mak jelan, dia ok, cume ada lar sakit sakit sikit..dah buat x ray, alhamdullah tak de ape2 yang patah..


ok lar..penat tul sabtu ari tuh, kuar dari pagi, dah malam baru sampai umah...

owh, sebelum balik umah tuh, aku sempat g kidnap pja kat umah dia suh tido umah aku.hehehe..TQ pja



2 comments:

ElyaElmo said...

hi dear!!! u try laa tgk Al finaz kat PJ...baju die lawa2..hari tu elya gi pameran pengantin, jatuh cinta nagn baju2 die...harga die quite ok!!!
this week maybe nk gi tgk2 gak:D

luvira said...

owhh..ye ke??TQ..ira pun nak g tgk lar..hope ada yang ok..