Tuesday, July 13, 2010

kasut oh kasut

semalam masa aku n ibu tengah bertungkus lumus menyiapkan choc untuk FESTIMA nanti, kitaorang sempat lar bincang tentang persiapan ira ke tarikh itu..ada satu masalah yang agak kritikal dan masalah besar jugak lar..satu benda yang paling aku risau..


KASUT


aduh, kenapa lar kene pakai kasut eh masa bersanding??aku nih dah lar kaki kecik, susah plak tuh nak dapat size yang sesuai..agak2 ada ke yea kasut nikah / sanding saiz 3?paling2 tak pun saiz 4 lar..ada setengah kasut aku pakai saiz 3, ada saiz 4..


dah banyak kedai aku g cari, tapi asyik tak de size je..selalunye kaki aku nih nak kasut vincci, crocs n primavera je..kalau yang lain tuh susah lar nak dapat..sebab tuh kebanyakkan kasut aku 3 brand nih jea...


ibu ada cadangkan untuk tempah kasut sendiri, tapi masih mencari tempat untuk menempah kasut..ada tak sesapa bolew bagi suggestion untuk ira? susah gak jika kite bersaiz xs nih..semua nak kene tempah..baju kene tempah, kasut pun tempah, cincin pun tempah..tak lew nak dapat terus yang dah ready made..sedey tul..


tadi ada lar mensurvey2 jenis2 kasut kat google, bilew tengok kasut kat bawah nih, macam cantik jea, tapi tinggi lar plak kan..hehehe..aku kalau bolew nak rendah2 jea, paling2 tinggi pun 2 inch..hisshh, kalau bolew nak pakai kasut flat je..hahaha..manalar aku reti nak pakai high heel nih..


(tuan blog, pinjam ye gambar nih, tapi dah tak ingat amik dari mana)


yang kat bawah nih pun nampak macam simple sangat..sweet jea..ira rasa kalau nak buat kasut nih, ada design ala2 kasut kat bawah nih..

(yang nih plak, di amek dari tepungpelita)


ataupun g je cari kat primavera kasut nih..cantik pun cantik..pastuh yang lagi terasa suke sangat tuh sebab ada butterfly kat tepi tuh..cume macam tinggi jea..haih, nak tak nak terpakse lar pakai kasut tinggi gak, jangan sampai terpelecok masa tengah jalan tuh sudah..maunye malu aku nanti..huhuhu..


sesiapa yang tau mana2 kedai kasut untuk orang bersaiz kecik nih, TOLONG lar bgtau ye..or, ada tempat untuk tempah kasut ke??


sangat2 memerlukan jasa baik korang semua..TQ ;)

1 comment:

sharax said...

kasut saiz 3.. Vincci+ kat pavilion, bangsar village.. tapi choice x banyak.. ataupun charmaine ade kat klcc suria, part belakang2 tu.. (note: saya pun susah cari kasut kawen aritu, last2 pakai kasut mak andam saiz 3+, sib baik cutting die kecik, so, xdelah tertinggal2 kasut masa berjalan...)