Tuesday, October 30, 2012

Swimming time

Hari ahad ari tuh xde buat pe...so tetibe tepk nk g swim...act dah lama sangat neck float alysa tuh terbiar je...pastuh swimming suit pon asek tergantung je dlm almari...setiap kali nk g swim,mesti papa bz...cian alysa..swim dalam bilik air je la...


So 28.10.2012...akhirnya papa korbankan sedikit masa dia untuk alysa...sempena hari raya korban kan...so berkorban la sikit utk anak tersayang...

Kitaorang g kolam renang sri siantan tu je...dekat sangat ngan rumah..bayaran masuk rm4 je sorang...tapi kene make sure ko pakai pakaian renang yg betul ehh...xboleh pakai tshirt n seluar pjg tuh kalau nak swimming...


So disebabkan aku tidaklah berpakaian renang,maka aku xboleh la terjun dalam swimming pool...sob sob sob...terpakse redha...so aku main kat tepi2 swimming pool je la...sambil2 tu boleh tangkap gamba kan..


Mcm ne ngan alysa???fuhh,anak dara i tuh,mmg suke sangat la kalau dapat berendam lama2 dalam air...bile org angkat marah...padahal tangan dah kecut2...pastuh demand plak tuh...xmo kene panas...kalau panas,kite plak kene halang dia xmo bg kene cahaya...kalau x,ngamuk dia...haih la anak,ko ingat mama boleh tutup suis ke cahaya matahari tuh...


Da setengah jam berendam...aku pon g mandikan alysa...xlew lama2,sbb badan da menggigil...so tinggal papa je swim sorang2..agak2 da letih,kemas2 balik umah...huhu,alysa kepenatan...minum susu terus lena ;)

5 comments:

Mommy_Cha said...

sama ngan mikha! tulah new passion dia..swimming! aduyai budak berdua nih leh geng lah swim2 pasni. dia pon after swim terus minum susu then ketidoran :) hahahaha!

P . J . A . A . M . I . R said...

Insyirah : nti blh la kite pi swimming same2 ye..

Wawa said...

nak beli neck float tu tapi daddy nye cam kesian pulak sbb macam tercekik. hihihi. :p

erna said...

seronok betul alysa..teringin juga nak bawak iman. tp nantilah..tunggu babah sihat sepenuhnya. amin

Ros Anis Rusli said...

airiell pun g swim gak ritu..comey j tgk baby kita swim kan..montel j kan..geram kt vontot..hehe.