Tuesday, October 2, 2012

review : snuggbaby

entry tertangguh...aku nak review baby carrier aku nih sejak berzaman-zaman lamenye...sejak aku beli 2 bulan lepas...tapi sampai skang asek dok dalam draf je bersama gamba-gamba lama, tapi tak sempat2 nak tulis pasal SNUGGBABY - THE STORK

ok, disebabkan aku baru pulang dari berjalan2 bersama baby carrier yang sangat BEST ini, maka aku remove balik gamba2 lama n aku letak gamba2 baru aku semasa di bandung...hahaha, baru semangat sikit nak update blog...ye tak???ni bile tgk gamba lama, terus tak bersemangat (hihi alasan semata)


ok, seperti yang korang sedia maklum, sebelum nih aku ada ring sling...pakai ring slig pon best jugak...tapi itu masa alysa baby ok lar...skang dia dah besar n semakin tinggi, so skang dah tak bape sesuai untuk dipakai apabila kitaorang keluar berjalan2...ring sling hanya dipakai didalam rumah...kot2 dia nak berdukung je, so aku masukkan je dia dalam beg kanggaroo tuh...


tapi sejak ada STORK, lagi senang nak bawak alysa n lagi banyak langkah kitaorang berjalan...sebabnya pakai STORK sangat2 selesa...memang terbaekkk...disamping harganya pon memang terbaeekkk (eerrkkk, mahal)  tapi kualitinya sangat-sangat berbaloi dengan harganya


selain keselesaan, stork juga dilengkapi dengan sleeping hood...ini extra charge tau :) senag kalau travel, kot2 panas ke, so aku tutup la pale alysa ngan sleeping hood nih...act kegunaan sleeping hood nih untuk tutup pale alysa kalau dia tido...so tak de la kepala di bergerak2 sangat...kire macam statik je lar



kalau dah pakai STORK, aku boleh senang lenang angkat barang2 lain selain dukung alysa...tak payah nak susah2 sibuk nak dukung dia lagi...pastuh nak pegang barang lagi...kan?? dan yang paling best, aku boleh amik cam whore depan cermin sambil menunggu makcik2 aku n laki aku yang gile shopping...haih!!!


hah, selain dari tuh, dia boleh jugak dilipat2 dan dijadikan alas untuk alysa duduk...in case la kalau anak korang dah bosan dok dalam tuh, dia nak bebas kan...so korang pon buatlar macam laki aku buat gamba diatas...so xdelah berat sangat untuk menanggung beban alysa (ceh, macam la anak ko berat sangat)



dan lagi satu...aku boleh posing dengan gaya bebas walaupon sedang menggendong anak...hihihii....serius weh, tak rugi membeli...skang stroller aku tuh dah berabuk kat dalam store...hihihii...gud bye stroller...gune stroller kalau kat tempat2 khas je, contohnye macam g tgk laki aku main go kart ke...:)

owwhhh, ada lagi...kalau korang angkut stroller, korang tak boleh jalan berpimpin tangan dengan laki ko...tapi kene duk la tolak stroller tuh kan??hahaha...nih aku siap lew peluk2 lagi time jalan, baru la nampak happy family gitu...ehh, tak de gamba la plak...:)

hah, dia boleh gak letak baby kat bahagian belakang...tapi disebabkan alysa halus cinonet, so dia duk depan je lar...tunggu besar sikit la aku letak dia atas belakang plak :) berat max dia boleh tampung sehingga 20kg...hah ko, sampai anak ko 4 tahun pon aku rasa dia boleh duk lagi dalam tuh...(tp ape kejadahnye nak dukung kalau dia dah besar kan...ko jalan lew sendiri anak oii, mama nak dukung adik plak)


ok, so akhirnye abis entry tertangguh aku nih...so kalau korang agak2 nak tgk cuci cuci mata untuk tgk patern lain, boleh la singgah sini

4 comments:

CikNaa said...

ciknaa baru plan nk beli baru..yg lame tu mcm tak kemas la.

fatihiah said...

betol! berbaloi baloi, senang nak makan sambil gendung anak time g kenduri.. hahahah
Fati pon da rembat 1 :P
rambang mata~~~

aTy _faRed~ said...

beshnyer...!!!!menarik..?? eerr..harge berape..??

luvira said...

Harga??hihi, harga standart rm300 klu tak silap...tapi ira custom, n tambah macam2... Tambah sleeping hood, tambah waist pocket, pastu nak custom emboidery so jadi la rm382 kalau xsilap...