Tuesday, October 16, 2012

Babysitter : part 2

Babysitter lagi??huhu,utk pengetahuan korang seme...aku da tukar bbsiter yg baru...yang awal2 aku hantar alysa tu mcm xbape berkenan...antara sebab sebabnye :

1. Hari first aku hanta,dia da mintak aku belikan buai utk alysa sedangkan alysa tido xpakai buai...tp utk menyenangkan dia,aku ajak laki g beli buai...(tp belom beli lg,baru survey2...fuhh,selamat duit mak..haha)

2. Hari pertama tuh jugak,dia mintak walker plak...katanya anak aku suke masuk bawah meja...ok,walker mmg da ada,so aku cakap nanti aku hantar walker

3. Hari kedua, masa aku amik alysa,dia mintak puting plak...haih,kakak ni...padahal alysa mmg xsuke hisap puting...dia kata alysa hisap puting...so siap suh aku g cari puting mahal kat manjaku lagi..masa ni aku da xsedap hati...apehal plak nk pakse2 ank aku hisap puting...

4. Hari kedua gak, dia da start komplen susu aku macam2 la...da rosak la...susu aku tuh tarikh bulan 8...dia kata da xboleh minum la sbb susu ibu ni tahan sebulan je...haih,pandai2 plak nak ajar aku...ok,tang susu tuh mmg aku xbekenan sangat...

5. Dia jaga terlalu ramai...5 orang termasuk alysa...so mcm xcukup tgn je dia nak handle sorang2...

Pastu kebetulan ari jumaat ari tu adik aku balik,so dia yg jaga alysa...ari sabtu ahad tuh jugak la aku usaha cari bbsitter lain...alhamdulillah...akhirnye jumpe yang berkenan di hati...suke sangat...

Tapi jauh la plak dari umah n bertentangan utk ke tempat kerja...pastu plak jln nk ke rumah bbsiter terlalu jem,amik masa yg lama utk aku anta alysa...

Hari pertama aku hanta...erkk,jem gile...lmbat aku msk opis...so plan b...hari kedua aku nek kete n alysa...hubby nek moto jmpe kt umh pengasuh...park kete umh dia pastu g keje...

Huhu...cabaran tol...maklumla sebelom ni ada bibik mane la penah cenggini...nanti2 klu ada masa aku cerita plak hal tunggang terbalik umah aku bile bibik xde...



gelagat alysa pagi ni : OTW ke rumah wan :)


P/s : doakan alysa seronok ehh tinggal kat situ

5 comments:

Cik Puan Tqah said...

macam2 eh..sabar je la..gelagat orang lain-lain kann

P . J . A . A . M . I . R said...

geran plak aku dgr.. mmg bgs pun ko dah tak hantar ke dia.. org cm tu cuma care about her need je.. bukan about child need.. mmg btol2 jge budak sbb nk duit le tuh..
klo dgn aku dh lame aku bsh kot.. semua kajian aku kuarkan.. haha...
Ko hantar alysa kt ner?

luvira said...

pja : aku hanta kat pinggiran...b4 nih anta fasa 9 tuh...tapi..eeee, geram tul aku...mesti dia nak pakse anak aku tido je kejenye...sebab tuh nak seme bende

erna said...

memang bukan mudah dapat pengasuh yang benar serasi dan berkenan di hati. semoga alysa baik baik sahaja :)

aTy _faRed~ said...

hamboi2 bs nyer pon...tu yang tak kenan orang jage anak kite nak ikut care die pulak..haaiihh...yang paart susu tu lagi ar...