Monday, October 1, 2012

Bandung : first day (25092012)

Hye peeps ;)


Fuhh,penat sungguh travel kali ni...sakit pinggang sbb mengendong 'handbag' kesayangan mama tu


First time travel jauh bawak alysa...first time jugak alysa fly naik kapal terbang...waa,alysa sangat behave semasa dalam flight...sangat bagus...lepas nih boleh la mama bawak alysa g jalan2 lagi...ok, next trip will be VIETNAM...:)


bak kata aunty2 aku, alysa sangat beruntung sebab dapat mama papa yang memang kaki travel...so dia dapat melancong percume...tak macam mama nye,dapat g obersi bile dah start keje (fuh, memang cite2 i untuk melancong satu dunia bila dah start keje)



fuh, kebetulan ada seat kosong...so alysa dapat tido dengan nyenyaknya...mama pon tak penat nak kene ribe alysa...ehh, sebenarnya bukan kebetulan...tapi tuh sebenarnye seat untuk LAKI aku...aiiyaaa, cintaku tertinggal di MALAYSIA...tapi nanti lar ira cite apesal plak laki i boleh tertinggal tuh...tak syok cite kat sini...huhuhu




ok, trip kali nih sebenarnya lebih kepada berjalan2 di bandung...bukan untuk shopping sangat...juz nak bawak 2 orang aunty ira yang tak pernah ke bandung...sambil2 bawak alysa 'balik kampung'...hihihi


flight ira ari tuh jam 6.30 pagi...so pagi-pagi buta tuh aku dah terpacak kat LCCT...masa tuh nak makan pon xde selera lagi...ditambah plak ngan laki i kene tinggal di malaysia...so sampai je bandung, bende pertama aku nak g MAKAN...mak lapar oiii...perut dah bunyi2...

so destinasi pertama ialah : GAMPOENG ACEH...sedap gak makan kat sini...not bad...harga pon ok lar...standart malaysia...:)


ok, disebabkan kitaorang sampai sana kul 8 pagi...still tak boleh nak cek in hotel...dah siap2 makan pon baru kul 9 lebih...so terus g shopping ke PASAR BARU...bende pertama kene g cari SIM KAD untuk hubungan antara ira n hubby...so amik simPATI...boleh gune ngan internet...yang penting ada internet...so bole berhubung ngan hubby, ibu n abah dengan menggunakan whats app...jimat kredit i :)


macam biasa lar, masa kat pasar baru nih, syurga kain lar...disebabkan laki i tak de, so ira pon macam tak de mud sangat nak bershopping...sob sob sob...so ira juz teman aunty2 ira yang gile macam tak mo berenti shopping...maklumlar, pes time datang...hahaha...dorang memang dah gile, sampai aku kene bagi tempoh masa untuk satu2 kedai...kalau tak, mau satu kedai dorang nak beli kot...

tuh aku dah tak larat, so sambil2 menunggu, sambil nursing in public...:) malu??errmmm, tak malu pon, malah aku bangga nursing in public...nak buat ape malu, bukannye nampak aurat pon...lagipon indonesia salah satu negara yang sangat2 menggalakan ibu2 memberi susu badan...;)




ok, sebelom balik, aku sempat jumpe kak nita...kawan aku di bandung...kak nita nih jual telekung tau...kedai dia di tingkat 1...agak2 nak beli telekung murah, g je serang kedai kak nita nih...

CENTRAL MUSLIM,
~lantai 1, pasar baru~



ehh..ehh...tetibe je laki i dah sampai...waaa...senyum memanjang...baru lar ira boleh shopping dengan senang hati...hahaha...so nanti kite citer nest episod...pasal macam mana laki i boleh tertinggal...hahahaha :)

2 comments:

aTy _faRed~ said...

sungguh jeles ngan baby alysa yang dah sampai bandung sedangkan ai pon tak sampai lagi..heheh

aizu's life said...

seronoknyaaa.. best x g sane??
insyaallah ujg bln 12 nnt kite lak nk ke sane.. jln ngn asben & fmly.. x sabanyeee (^_^)