Monday, April 30, 2012

sarung tangan?


korang bukak sarung tangan baby korang masa umur dia bape hari??aku dah start bukak sarung tangan dia masa dia 50 hari...sebab aku ada baca satu artikel, masa nih baby baru nak mula2 merasa...rasa sejuk, panas, sakit n sebagainya...so sangat bagus bagi perkembangan otak baby....

tapi masalahnye skang...ramai la plak yg tak bagi aku bukak sarung tangan dia...takut masuk angin lar, takut bercalar muka lar...bla bla bla...

so aku kompius...nak pakai ke nak bukak??

3 comments:

mRs mysarah said...

i pown bukak awal. belum abes pantang lagi pown kadang2 dah bukak. memang kalo dia tak pakai mitten ni, lagi bagus sebenarnya sebab boleh rangsang tangan dia. tapi kena make sure kuku pendek lah. si hafiy pernah jugak la bercalar muka sebab mencakar hehehe

aTy _faRed~ said...

orang kate bukak awal..bagi die belajar menyentuh dan memegang..lagi elok kot rasenyer..asalkan kuku baby dipotong pendek..tak de ar bercalar muker...saye pon insyaalah nak cube secepat yang boleh tak pakai kan baby mitten...:)

mia izzati said...

mia 5 bulan baru bukak..sama dengan le tuu..atok nyee tak bagi bukak..stokin sampai la ni atok dia suh pakai.