Monday, April 9, 2012

Hari bersama keluarga

Jumaat lepas papa cuti...so boleh jalan2 ngan mama n alysa...hoyyeeehhh...

Pagi2 lagi da mandikan alysa...pakai comel2...pastu tunggu pakcu,makcu n kakak ayuni datang rumah..sebab nak g tgk nenek kat spital...


Dalam kul 12 gerak g kg baru tgk nenek...pastu papa g solat jumaat kat masjid kg baru..mama n alysa tunggu papa kat nenek...

Pas papa siap solat,kite semua bergerak ke faboulous mom kat ttdi...sebab mama nak g shopping nursing wear...nanti senang la mama bagi alysa susu...tak de la nak teselak2 nampak itu nampak ini...

Da alang2 ke ttdi,kitaorang pon singgah the curve...mama teringin nak makan kenny rogers...uuuu,terbayang2 macoroni cheese n ayam blackpaper...sedapnye...


Nasib baik masa makan tuh alysa baik je tido dalam stroller...hihihi,mama abis je suapan terakhir,alysa mula celik mata n start enjin utk menangis sebab nak susu...adoi,alysa ni kan kalau nak susu tak sabo2...abis satu kenny rogers boleh dengar suara dia...nasib baik mama bawak nursing cover,so tak de masalah la nak susukan alysa kat public...



Lepas makan kite g jalan2 cari dress utk alysa pakai masa majlis akikah dia nanti...susah tul nak cari saiz newborn..seme besar2...pas satu kedai ke satu kedai masuk...last2 ada butik anakku kat situ...hah,baru jumpe saiz alysa...sukenye bile kaler dia pon menepati citerasa mama...hihi...

Da selesai baju alysa kitaorang g tgk2 breastpump plak...hmmm,masih lagi berkira2 nak beli madela fs ke pisa...hmmm,tgk je la nanti...


Da penat bejalan...si kecik ni pon da start nak ngamuk xmo duk dalam stroller,ape lagi terus balik la...huhu...


Selesai la hari berjalan2 dan makan2 sempena abis pantang bersama keluarga...




3 comments:

mia izzati said...

sama la kita..tergedik2 nunggu abih pantang..

hafizerna said...

erna nak beli nursing cover tu..tapi macam tak pandai nak guna je nanti. ni tak cover pun terkial-kial lagi..saya ummi baru belajar.hehe..

eira,nursing ware kat fabulos moms tu..ok x? jadi beli x?

luvira said...

Ira xbeli nursing cover kat faboulos mom...ira mmg kebetulan ada kain yg ala2 nursing cover,so ira gune tu jea la...senang je,kite sauk je kat leher,pastu intai sikit tgk bb minum susu...kadang2 kat shopping complex alysa da meraung mintak susu,ira g kat mana sudut pki nursing cover pastu alysa minum susu sambil ira jalan jea...huhu...kecik2 ni ringan lagi bolew la buat cenggitu..da besar nti xde makne da,berat la...