Tuesday, April 10, 2012

Sabar mama

Malam tadi alysa sangat2 menguji tahap kesabaran mama...adoiii,rasa macam nak mengamuk jea tau...dia boleh mengamuk xmo tido langsung start dari kul 10 malam ke 6.30 pg tadi....

Selalunye mmg dia xmo tido...tapi bile kite peluk2 tu dia tido la kejap so mama pon bolew la tido...tapi malam tadi bile peluk2 pon mata bulat jea...
Yang jadi geram tu,bile kite letak je dia nak menangis...bile letak atas riba elok je dia main sorang2...

Letih kot nak duduk jea...pastu melayan dia...bile mama pejam mata,dia pon nangis balik...geram tul tau...malam2 bukan mada utk beramah mesra la alysa sayang...malam2 masa utk tido...

Penat la mama macam ni...lagi 10 hari da nak start keje,tapi alysa still tak bolew nak beza siang n malam...waktu siang kalau kite kacau dia suh bangun pon dia buat derk jea...ko buat la ape pon,mata sedap je tutup...kalau bangun pon,dia celik jap pastu tido balik...warrrggghhh

Nasib baik la tahap kesabaran mama masih ada tau...kalau tak,isshhh...isshhh...tak tau la ape mama nak buat kat alysa ni....

Tapi bile tgk muka comel anak mama ni,hilang sikit marahnya...

2 comments:

PUAN SUE said...

Alhamdulillah anak su dah xnangis.malam pun tak berjaga dah..siangpun dah tau time tido dia mase bile..haritu mak sapukan aqilah dengan air yassin..alhamdulillah lepas tu ok

mia izzati said...

aie...anak kita pon camtu gak..bila dah masuk sebulan lebih baru la dia leh beza siang malam..kalau idak..lagu tuu la..kita jaga dia bangun..hehe..