Wednesday, April 25, 2012

pam susu??

kadang2 aku pikir2 balik, memang manusia nih tak pernah puas...TERMASUK lar aku...perkara paling latest...pam susu...aku dah ada medela harmony...kononnye nak pakai yang letrik la masa naik keje nih...sebab orang kata pakai letrik jimat masa...so survey punye survey tgk macam nak beli medela fs or medela PISA...aku suka beli brand medela sebab aku rasa medela 'friendly user' berbanding pam lain...

maksud 'friendly user' tuh macam dia boleh gune macam2 jenis botol...seme boleh masuk...kalau macam kite beli brand avent, dia sesuai gune botol dia jea...pastuh dia ringan berbanding brand lain...so senang nak bawak ke hulu ke hilir...n rupa paras dia pon lebih tertarik..

ehhh, berbalik kepada tajuk cerita, aku skang dah start keje...tapi still tak beli2 lagi pam letrik yang diimpikan...masih setia pada harmony walaupon dalam hati meronta2 mahukan FS...aku ada 2 orang membe yang sekapal ngan aku, maksudnya geng mengepam lar kat opis ni...sorang pakai FS sorang pakai PISA...aku terasa nak pakai yang dorang punye...n dorang plak kata macam nak beli aku punya setelah tengok aku seronok mengepam gune harmony (padahal dorang tak tahu betapa lenguhnye tangan ini)...hahaha...betulkan aku kata, manusia tak pernah nak puas...

oppsss...tapi bagi aku itu adalah satu keperluan (tapi sebenarnya macam lebih kepada kehendak)...hihihi...macam aku perlukan yang letrik masa aku kat opis sebab kat opis kan bz, so kene curi2 masa untuk mengepam...kalau pakai FS or PISA bolew pam dalam masa yang singkat n tak meletihkan tangan...kalau gune harmony sebenarnya ok gak, sebab aku lew dapat sama kuantiti susu dalam masa yang sama ngan kawan2 aku yang gune FS n PISA...cume bezanya aku cepat lenguh lar...tu jea...so ko rasa tuh keperluan ke kehendak?

tapi bagi kawan2 aku yang perlukan harmony plak, dorang nak buat standby letak kat rumah sebab malas nak usung pam tuh ke hulu kehilir...so dorang tinggal jea pam dorang kat opis...macam2 orang macam2 ragam...

korang plak macam mana??ada bape jenis pam??

p/s : aku penah jumpe ngan orang gile ngan pam susu...segala jenis pam dia nak ada...tu aku cakap, lain orang lain ragam ;)

7 comments:

P . J . A . A . M . I . R said...

2.. harmony kat umah, PISA kat opis.. tp dua2 memuaskan.. hihihi.. sblm beli cuba dlu tau yang.. takut xserasi.. takut hasil tak memuaskan..

luvira said...

tu la, rasa macam sayang duit plak...hahaha...

cherry_ijau said...

kat mane beli pam harmony tu ye ..

luvira said...

ira beli kat faboulous mom...tapi kat tempat2 lain pon ada...harmony banyak dipasaran...

**kami~nak~tawen** said...

anis ritu beli BP manual anakku je..nk bli yg brand mhl2 xmmpu lg..naty pas patang, dh nk msk keje baru nk beli yg elektrik...ske2 ati je request awal2 kt en.suami nk bp elektrik untuk adiah besday..huhu...

luvira said...

anis : hahaha...ira pon sama, mintak bp elektrik sebagai hadiah birthday...;)

mia izzati said...

untungnyee anak dapat susu badan lagi...mood sedih bila pikir anak sy tak dapat menyusu..yele pengetahuan cetekk.....aduyaiii.. dah terlambat..