Wednesday, September 7, 2011

saving for you

hari ni, bangun pagi2 terus terpikir nak g bank islam lar kejap pagi nih...sebab dah bape kali tertangguh nak g bukak akaun bank untuk baby...dah lar sebelom nih g bank, tapi masyaallah punyelah ramainye orang...nak tunggu giliran tuh mau 2 jam agaknye...sudahnye ira amik borang je...

so pagi2 masa siap2 nak g opis tuh, terpikir nak g bank pagi2 lar, mesti tak de orang sangat..tak de la nak kene menunggu lama...terus bagitau bos masuk lambat sikit, sebab nak setelkan urusan bank...



hubby plak ok jea, maklumlar keje sendiri...dia nak masuk keje kul bape pon no problem...asalkan tak de meeting yang penting2 ngan client sudahlar...so, kul 8.30 tuh dah kuar g breakfast dulu...huhuhu, sejak alahan semakin ok nih, nafsu makan sangat menjadi-jadi...asyik nak makan je...kul 2 pagi pon lew merengek kat hubby nak makan, sebab lapar sangat...


siap je breakfast, terus g bank...sedang2 elok kitaorang sampai bank tuh pon bukak, terus la jumpe ngan officer dia bincang2 ape yang patut...so kitaorang pon sepakat, akaun bank nih dibuat atas nama bersama...kitaorang tak amik kad bank, bagi mengelakkan duit keluar, hanya duit masuk sahaja dibenarkan...so kitaorang amik buku bank...pastu, kalau nak keluarkan duit pon kene dua-dua ada, baru duit lew kuar...


n hubby tak abis2 ulang kat officer tuh, nih akaun untuk baby...nih akaun untuk baby...nih akaun untuk baby...dia macam so excited macam nak bagitau seme orang he will get the baby soon...haih, sabar ye sayang...


ok, pas setel seme bende, terus anta hubby balik umah, n ira pon terus la ke opis...till here, bye ;)

No comments: