Friday, September 9, 2011

baju raya??



dulu masa bercinta, setiap kali nak beraya je, mesti nak beli kain sama2, nak buat baju raya sesama lar...4 5 bulan b4 raya dah planning macam2, raya nanti nak pakai baju kaler nih, kaler tuh...pastuh, menjelang puasa, start g shopping baju raya sesama...


tapi bila dah bersama, macam hampas pon ada, maklumlar, raya tahun nih kurang persiapan sebabnya alahan mengandung yang teruk start dari bulan 6...so memang tak de preparation yang betul2...baju raya pon kire pakai baju yang mmg dah siap jahit tapi tak penah dipakai...n the best thing, tahun nih, my mom still ingat anak perempuan dia yang sorang nih, so dia dah siap2 belikan kain n tolong hanta tempah untuk baju raya..thanks ibu ;)



so tinggal baju hubby je yang tak beli lagi...so belek2 almari, secara kebetulan, ada baju melayu dia masa raya tahun 2007 kaler biru, sama ngan warna baju raya ira yang ibu tempah tuh...so kire hubby pakai baju lama je lar...alahai, cian my hubby...



ye lar, dalam tempoh alahan tuh, ira memang langsung tak keluar rumah, sampaikan jiran pon tak tau yang ira nih wujud ke tak dalam rumah tuh...kejenye asyik terbaring je...pastuh kalau keluar pon g klinik n hospital untuk masuk air dalam badan...2 bulan ira on n off g opis...nasib baik bos amat memahami masalah orang mengandung nih..









so untuk raya tahun depan dah start planning dah nih...hahaha, awalnye planning...sebabnye tak puas hati, tahun nih tak dapat buat persiapan raya...so nanti dalam bulan 1 ke dah nak g cari kain pasang yang sama kaler, pastuh bolew la g tempah awal2...weeee, sukenye...tak sabar nak tunggu raya tahun depan, sebab insyallah tahun depan beraya bertiga ;)







p/s : to my dear bff - pja amir -happy birthday...semoga kau sihat selalu, murah rezeki dan dikurniakan anak yang comel... ;)

1 comment:

aEn said...

bkn ckp ibu mengandung je yang x dpt buat persiapan raye..perantin baru pn recycle baju nikah je..hihi off budget..

p/s: nk ikot jejak langkah utk planning kaler baju utk raye next year jugak lah....

take care mommy to be.. =)