Tuesday, September 13, 2011

2nd time check up



hohoho
sangat penat ok semalam





beria2 je keluar rumah kul 730pagi, dengan harapan dapat setelkan awal kat spital...maklumlar, spital kerajaan kan, memang dah tau mesti lama punye






pastu sampai kul 8, so g amik nombor kat klinik gg, dapat la jadi orang yang keempat...so kire ok lar...tak de la menunggu lama sangat...TAPI...dah sampai aku nih kebuluran da duk kat situ, still tak de pape pon yang berlaku...jam dah kul 9, tapi orang petama pon tak masuk bilik doktor lagi...haih, ape ke lembab sangat lar dorang nih...




last2 hubby ajak g makan dulu, sebab aku dah macam orang nak mati jea, duk tebaring kat atas kerusi tuh menunggu turn tak tiba2....so dah setel g bekpes, naik kat klinik gg tengok2 still tak sampai lagi turn aku...warrghhh, memang rasa nak marah je masa tuh...nasib baik duk 15 minit dapat masuk, kalau dia tak panggil2 gak...memang aku balik dah...da tak larat nak tunggu kot...





kul 11 baru setel pasal gg, pastuh turun g klinik ibu dan anak plak...adoi...ni satu hal lagi, penuh kot...ramai gilew orang...tapi nak tak nak, sebab dah ada appoinment ari nih, so terpaksa la tunggu gak...tapi nasib baik bawak ipad...so sementara menunggu, ira n hubby sibuk lawan main game test twist...tengok sape cepat dia menang..dapat gak menguji minda...otak pun berkembang...sedar tak sedar dah sampai turn...




tapi kali nih check up tak scan baby...so hubby agak frust sebab dia da berangan2 nak jumpe anak kesayangan dia tuh...haih, tengok lar, maybe minggu depan kot g klinik panel...so bolew la scan je kat sana...




tadi juz cek darah, air kencing n so on...n doktor kata seme ok, cume tekanan darah rendah dari minggu sebelom nih...huhuhu...itu memang sejak dari dulu lagi tekanan darah ira rendah..so memang tak lew buat ape dah lar...n berat dah naik 3kg...yeaaahaaa...suke sangat2 ok...yelar, berat azali 40kg...tetibe masa tengah alahan teruk tuh turun sampai 34kg...ni da start ok sikit, naik balik jadi 37kg...





perut pun da naik sikit...tapi kalau pakai baju memang tak nampak ape pon...cume memang ira n hubby da perasan la perubahan perut ira...hihi...macam kelakar je tengok perut buncit...;)













ok lar, nanti ira update pasal jamuan hari raya hari nih...tadi tak sempat nak amik softcopy gamba kat opismate...kite jumpe esok ehh...k bye ;)

No comments: