Thursday, September 30, 2010

raya - 1 day

raya pertama
(10 sept 2010)


semua mak-mak pergi ke masjid, yang tinggal hanya anak2 dara di rumah bersama budak2 kecik...sebabnya anak2 dara kene kemas ape2 yang WAJIB dikemas..mak2 tau je, after balik dari masjid seme dah setel

so sementara menunggu mak2 balik dari masjid, ape kata bergambar dulu ;)


ok, semua dah balik dari masjid, ape lagi, masa untuk bergambar secara beramai2...best2


with my lovely aunty n sis


yang nih plak antara keluarga yang ada masa pagi raya..tak ramai pun tahun nih..
yang ada family ira, mak lang, mak ngah, and cu..

yang lain2 tuh balik umah mentua dulu..;)

ok, kat bawah nih, gambar ira bersama keluarga dengan aksi gaya bebas..comel tak??






dah abis sesi bergambar, mari kite masuk ke rumah..sesi bermaaf-maafan sambil mengutip duit raya..ehh..silap plak, sambil memberi duit raya..haih, satu pelaburan di musim raya



nih tok mek..ok


tengok..bukan dapat duit raya tau..tapi ira yang bagi duit raya to abah n ibu..waaa..bangga kejap..sebab masa hari raya je lar yang ira bg duit pun..huhu..lagipun ada rezeki terpijak sikit masa nak dekat2 raya tuh..sebab tuh lar pelaburan tahun nih agak tinggi ;)



ok, abis raya pertama..after abis sesi bermaaf-maafan, terus berkumpul makan2 dan tengok tv je..sebabnye kite raya pada hari jumaat, so tak g berjalan raya sebab nak tunggu semayang jumaat ;)

No comments: