Thursday, September 30, 2010

day 3 - kelantan

ok, jom sambung balik cerita raya..huhu


sehari sebelum raya (9 sept 2010)
oppss, tapi sebelum tuh, nak wish bezday my BFF - pja amir-
hahaha, masa 9 sept tuh ira rasa tak wish kot, bukan tak ingat tapi masa ingat je hp tak de kat tangan, terus tak wish sampai lew ke hari nih..
sorry ye ;(


pagi2 lagi ibu dah kejut bangun..suh teman g pasar..alar, malasnye..



so destinasi yang pertama, g cari ayam...hah, nak masak rendang ayam kan untuk pagi raya..beratur tuh..seme orang nak beli ayam..


tengok tuh..berplastik2 ayam..


dah setel beli ayam, terus ke pasar MACHANG..nak beli rencah2 untuk masak lew..seronok plak tengok ragam orang masa nih..so dah memang kamera tersedia dalam handbag, ape lagi, sambil2 membeli belah, sempat lew ambik gambar yang best2 ..


ini saat yang paling seksa, beratur nak beli SANTAN sampai sejam, tapi still tak dapat lagi..waa, yang jadi mangsa beraturnye aku lew..sedih tul..kene menunggu jadi pak pacak kat situ..setengah jam pertama masih bolew bertahan..pastuh boring gilew, call abah suh dia ganti plak..hahaha..then abah lew ganti plak beratur..

last2 dah sejam lebey still tak dapat santan, kitaorang pun balik je, panjat pokok kelapa, mesin kelapa pastuh perah santan..


pastuh beramai2 memasak kat belakang umah..owh, tapi tukang masak sebenar tak de lar plak dalam gambar..huhu..yang tukang menyibuk je enteprem..


errmmm..dapnye..rendang ibu..memang tak sah kalau tak de pagi raya..hidangan wajib


ptg tuh, b4 bukak pose, sempat lagi g pasar ramdhan..tapi macam bukan bazar je..tak de ape yang menarik pun..


yeay..esok raya..so masing2 tunggu turn untuk menggosok baju...gosok baju masing2 ok..;)

No comments: