Monday, September 20, 2010

last day - KL

6 sept 2010


malam terakhir di KL b4 balik raya
tapi malam tuh juga lar pakcik sayang sorang nih demam
so nak tak nak,
after berbuka pose, ira pun terus gerak ke rumah dia
mengada-ngada nak suh teman g klinik


masa puan doktor cek temprature,
puan dr. kata dia ok, dah tak demam


so ira pun cakap lar kat puan dr. pasal dia nih demam on off
masa tuh jugak, puan dr suh buat cek darah
takut demam denggi


ira pun ape lagi, terus setuju je
tapi dia...macam tak nak je
takut darah lar tuh,


haih, pakcik nih memang takut darah,
nanti kalau ira bersalin memang sah2 lar dia tak de sama dalam labour room tuh
susah tul


so secara pakse rela,
puan dr. pun amik darah dia
nasib baik tak nangis
hahaha



hah, tengok tuh,
kan dah kerut2 muka

harap badan je besar
konon race sini sana
tapi takut darah
ape daa...




after tunggu dalam 15 minit,
result darah pun keluar,

taraa...ye, memang betul ada tanda2 denggi
tapi tak teruk lagi lar
so puan dr. suh jangan puasa untuk 2 hari
suh makan ubat n banyakkan minum air
nanti lagi 2 hari kene datang semula
cek darah sekali lagi

kalau still tak ok,
nampak gayanya kene lar pakcik nih beraya di hospital

huhuhu...



ok, dah siap2 seme,
balik umah,

sempat lagi tuh dera orang sakit packing segala kepek pisang keju
untuk di hantar kepada customer,
maklum lar, semuanya order kepek pisang untuk raya kan




hah, cube tengok gambar nih, dah macam nak g hantar makanan untuk singgah sahur dah
berpack-pack..banyak tul
ini pun tak cukup lagi
ira kene order lagi kepek pisang keju nih
so sesapa yang nak order tuh bolew lar ye,

next order maybe sampai minggu depan
sebab sekarang nih kepek tuh ada dalam kapal laut
jauh tuh datang dari bandung indonesia
rm10 - 500gram

hisshh, bolew plak nak promote pisang keju..
k lar,
nanti kite update citer pasal perjalanan balik kampung plak eh

k buibye




opppsss...lupe nak update, raya ari tuh pakcik tuh tak kene masuk hospital sebab g cek darah kali ke2 dah ok..
alhamdulillah, lega ;)

2 comments:

Nora a.k.a Aira said...

eeee alamak nora takut darah huhu

p.s : luvira dear, serenity spa cawangan KL dekat setiawangsa :)

luvira said...

owh..nanti ira nak g tgk lar jugak..kot2 en pakwe bolew tolong sponsor ke..hahaha