Monday, January 13, 2014

3d/4d scan + detail scan??

assalamualaikum..

again...aku memang excited kalau bab scan baby nih...untuk pregnancy kedua nih, aku lebih excited, kalau boleh tiap2 bulan nak g scan baby...n memang tiap2 bulan aku scan baby...sbbnya mengandung kali nih aku tak g check up kat klinik kerajaan...semua aku g kat klinik panel je...: klinik sri indah, taman samudera gombak...jumpe ngan dr padilah...sangat ramah, n yang penting dapat jumpe doc pompuan setiap kali check up n dapat tgk baby skali dalam perut...

kalau ko g klinik kerajaan, ya ALLAH, sampai sakit2 badan aku menunggu, kalau ko g kul 7 pagi, belum tentu kul 9 pagi tuh nama ko kene panggil...pastuh cek air kencing, amik darah...pastu masuk bilik nurse, nurse membebel2 tah bende yang sama tiap2 bulan pastuh balik...tak de scan or jumpe doc pon....tunggu dekat 4 jam...so aku nekad, kali nih aku nak g klinik panel sahaja...

sama je, g klinik, amik nombor, tunggu tak sampai sejam, dah kene panggil, borak2 ngan doc, check air kencing, check darah, pastuh scan...pastuh siap...dah setel, tak de sakit pinggang aku menunggu.

ehh, nih dah lari tajuk aku sebenarnya nak cerita pasal scan 3d/4d ni...masa alysa dulu, aku buat 3d/4d + detail scan masa alysa umur 27 minggu dalam perut...kat hospital an-nur bangi dengan bayaran rm200 tunai...puas hati, tapi aku rasa macam sangat jauh untuk ke bangi...huhuhu..klik sini untuk review untuk time Alysa dulu.

skang nih, aku jenuh la google balik semula, dok mencari tempat untuk buat detail + 3d/4d scan untuk adik baby plak...sambil2 belek2 balik hasil google aku 2 tahun yang lepas...aku rasa harga tuh semua dah tak valid untuk tahun (kenaikkan) 2014 nih kan... ni review zaman tok kadok dulu...so seme dah tak boleh pakai...kalau tak silap aku, untuk harga an-nur pon skang nih dah naik jadi rm240.00...so memang tak jadi lew aku nak g sana lagi, tambah plak dengan jauh dari umah aku...

so aku pon gigih la google...tapi hasilnya memang tetap sama, 90% bagi sugestion buat 3d/4d scan kat sini

or 

aku pon godek2 la...majority kata servis bagus, lebih2 lagi dengan Miss Jezz...so aku pon decide la nak buat appoinment...kalau korang nak jugak buat appoinment, boleh klik sini : Appoinment ... korang kene daftar jadi ahli dulu tau... kalau korang nak tau rate harga dia plak, boleh klick sini : Price 




tapi setelah aku klik klik dan klik lagi untuk book appoinment, harapan ku hancuss, sebab rupa2nya dia open week by week...so ko kene sentiasa alert...aku planning nak book awal bulan feb nanti, target dalam 24 week gitu...hopefully ada rezeki nak buat detail scan untuk si kecik nih plak :)

2 comments:

Mommy_Cha said...

tetiba gatal gak nak gi scan.
pastu elok doc pon jawab..
"Puan dlm perot tak nmpk baby...lelemak byk.
bhahaha"
okbai!

Erna Nordiana Zamri said...

ira, nanti erna pm erna terus la ek. tak berapa nak paham..erna pun nak booked siap-siap la :)