Thursday, January 30, 2014

checkup 2nd baby : 22 week

assalamualaikum semua...
semalam balik keje, laju2 g checkup adik baby..
sebabnya, mama dah terlupe yang sepatutnye mama g checkup on 21/1 ari tuh...
tapi mama dok la perasan mama punye tarikh checkup 28/1...hihihi

sekali masa tgk buku rupe2nye dah lepas tarikh...
so semalam laju2 g klinik..
bawak sekali kakak alysa nak intai adik baby...

amboii kakak alysa kuat tol membebel skang nih..
tak larat dah mama nak dengar nak oii..
lebih2 lagi dia skang nih dah pandai buat ayat

contoh ayat yang selalu mama dengar
'waa...atiknye' (wah, cantuknye)
'eee..akitla mama (sakitla mama)
'mama, nak cucu' (mama, nak susu)
'alar, nak ikut'

dan macam2 lagi...

kalau nak banding ngan sebelum nih, alysa pandai sebutan perkataan je, tak pandai lagi nak gabung menjadi satu ayat...dia pandai buat ayat nih dalam sebulan yg lepas...

mama tak boleh nak bayang la kalau dia dah pandai cakap betul2, tah apa la lagi yang dia dok membebel...mulut tu tak berenti bercakap...kadang2 rasa macam nak seletop je mulut tuh...pok pek pok pek macam mak nenek...huhuhu...

tapi mulut mak nenek tu la yang hari2 mama rinduuuuu nak dengar...kalau dia tak de, rasa sunyi sangat rumah...

ehh, ni nak update pasal adik baby kan...
huhuhu, so far adik baby sihat, berat terkini 580g (22 week)
berat mama plak naik mendadak..
dari 38kg naik 43kg...

wooowwww...
mama suke!!!
tapi yang mama tak suke, bile next checkup mama kene minum air gula..

apa??
air gula??
owh tidakk!!!!!!!
tak tau macam ne rasa....
tak penah minum lagi...

masa scan semalam,
adik baby macam biasa la bergerak aktif...
tunjuk skill la tuh...

yang kakak alysa plak tak abis2 duk panggil baby2 sambil membebel tak paham apa bahasa dia tuh..
yang kelakar tuh, tgh2 scan tuh, adik baby boleh buat aksi tutup telinga ngan dua2 belah tangan tuh...
agaknye adik baby pon cakap kakak alysa nih asek membebel je, sakit telinga adik dengar...

owhh...
tak sabarnye rasa nak tunggu adik baby keluar
tak sabo nak tengok reaksi kakak alysa bersama adik baby...

semoga adik baby n kakak alysa sentiasa sihat2 selalu..
ok, sebelum entry berakhir, jom kite tgk gelagat kakak alysa masa menunggu kat klinik :)



2 comments:

cik mah said...

Comey je kakakbby..pok pek pok pek...

ieza ashaari said...

errrr.. eira oi.. patutlah eira ckp kat ieza eira kecik.. huhu.. xpe2.. nanti besar r tu.. :)

adik baby tutup telinga sbb ikut naluri eira tu.. pnt dgr kakak bebel ye adik baby.. hihi..