Tuesday, January 21, 2014

Review : genting highland

1 januari 2014
act tak de planning pon...
owh, maksud aku tak planning is, tak plan nak g 1 jan ari tuh...
memang dah lama nak g genting, last aku g genting zaman anak dara dulu kot...
time cintan cintun gitu...hihihi..

kali nih datang dah bawak anak sorang...
siap bawak anak lagi sorang dalam perut...
tak ke lama dah tu??

lain la laki aku, tiap2 minggu naik genting..
g sunday ride katanya...asal sunday je g lepak bekpes ngan kawan2 atas bukit genting tu haaa...
tinggal lew anak bini dia nih dok melepak kat umah je..
sebab tu bile aku ajak dia g dia tak mo, katanya dah boring, lagipon tak syok g nek kete, tak lew layan corner katanya...
aku sekeh kang baru tau...

setelah proses pujuk rayu,
sambil2 aku ajar alysa buat ayat sedih sikit,
pagi tahun baru tuh, laki aku kata...
"jom, kite naik genting"

mane ko tak teruja...memang dah lama nak g kan..
so siap2, start kete terus jalan :)




la hai, aku kisah menarik masa nak naik genting tuh,
tetibe la plak kete aku boleh termati tgh2 bukit tuh..
tak ke ko cuak...tgh2 selekoh2 tuh, kete plak laju2 walaupon kat selekoh...
ngeri ko tau...kete aku boleh mati tetibe...

tak tau apa punca...maybe dah lama tak servis kot..
tetibe plak naik bukit tinggi...kete pon semput..
tapi kejap je...
laki aku matikan enjin, tengok2 apa2 yang patut, dalam 15 minit gitu kete dah boleh start..

terus aku suh ajak laki naik cable car je..
risau gak kan takut kete tak lew naik tinggi lagi..
tapi lakiku malas nak naik cable car...

katanya leceh, kene beratur panjang...nak menunggu lagi..
so dia dengan selamber je naik genting ngan kete semput aku tu.

alhamdulillah, sampai gak kami ke atas bukit tuh...
syok ooo... sejuk gile...
haih, mak yg tgh mengandung nih memang la sentiasa panas je, so aku mmg suke sangat2 dok atas tuh..



ko tgk, alysa pon suke ko...
mulut tu asek membebel je sepanjang jalan...
syok sangat kot dapat berjalan...

lagipon dah lama kitaorang tak g jalan2,
sebabnye laki aku asek la keje jumaat sabtu ahad.
tiap2 minggu...boring tol..




ok, tujuan sebenar naik genting bukan untuk bermain or masuk ke taman tema..
juz untuk jalan2 and pusing2 sambil menikmati angin sejuk.

TAPI

bile alysa dah tgk semua permainan yang ada,
mulala dia tunjuk nak itu nak ini...

lalu papanya buat keputusan,
jom la mama, g beli tiket...

g la ke kaunter tiket...tgk bape harga tiket...


***to be continue...sebabnye entry ni dok dalam draft dah berzaman...berzaman jugak la kang aku nak perabiskan menulis...so post dulu yg ni...nanti aku rajin aku taip lagi sambungan dia...hihi...jangan marah aaaa... (^_^)






No comments: