Friday, November 25, 2011

detail scan : part 2

semalam buat survey berkenaan detail scan for baby...so here we are~~~

Klinik : Pusat Perubatan Naluri Sdn Bhd.
Lokasi :
No. 94, Jalan 1/27F
Pusat Bandar Wangsa Maju,
Kuala Lumpur
53300 Wilayah Persekutuan.
Tel : 03-4143 3633

Rate : rm 250
Hanya bayaran consultation sahaja, tak termasuk CD...ceh, bayar kemain mahal, tapi tak dapat pape...bile eira tanya nak gamba n CD video macam ne, dia cakap, kene amik sendiri gune HP or kamera...so REJECT

Klinik : Kampung Baru Medical Centre (KBMC)
Lokasi :
No. 85, Jalan Raja Abdullah,
Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur.
Tel : 03-26931007

Rate : rm 200
Dapat semua lengkap, CD and gamba...TAPI next appoinment pada 19/12/2011...masa tu rasanya macam dah lambat sangat je...ira pon dah 30 week kot...so REJECT lagi


Klinik : Gombak Medical Centre
Lokasi :
No. 1, 1A, 3& 3A JALAN 3/16,
TAMAN SRI GOMBAK,
68100 BATU CAVES,
SELANGOR DARUL EHSAN
Tel : 03-61892829

Rate : bermula dari rm200

Hanya bayaran consultation sahaja, kalau nak CD kene tambah rm10...so macam ok lar kan, ingat nak g kat sini jea, tapi masih dalam pertimbangan lagi, next appoinment 27/11/2011...so termasuk dalam senarai, tapi masalahnye plak, ira ada kelas pada hari ahad tuh...so 50-50 lagi


Klinik : Pusat Pakar Wanita Medina

Lokasi : sebelah highway MRR2, dekat dengan Satay Samuri, Taman Melati

Rate : bermula dari rm150

Hanya bayaran consultation sahaja, kalau nak CD kene tambah rm10...tak payah buat appoinment, hanya walk in sahaja, setiap hari dari pukul 1 petang - 8 malam...ok, macam ini pilihan yang tepat...bile2 masa sahaja bolew pegi...so agak2 free je terus angkat kaki dan pegi ;)



Klinik : Hospital Pakar An- Nur
Lokasi :

No 14 & 16, Medan pusat Bandar 1, Seksyen 9, 43650, Bandar Baru Bangi
No Tel : 03-89266060

Rate : rm 200
Dapat semua lengkap, CD and gamba... next appoinment pada 29/11/2011...ni pon ok gak, TAPI macam jauh la plak dari rumah…huhuhu…


Kesimpulannye :

Tak sure lagi samada nak g Klinik Pakar Wanita Medina or Hospital Pakar An-Nur…nanti pape ira update lagi yea…k buibye

7 comments:

fatihiah said...

ehh Annur 200 je ehh Dira? Cehh... Fati tanya aritu sampai 280.. huuuu.....
take, nanti da buat lekas-lekas review ehh ;)

luvira said...

aah, dia kata rm200 jea...nti cube fati tanye blk...nape mahal sgt

P . J . A . A . M . I . R said...

Fati : sy br wt kt an-nur awal bln ari tu.. mmg rm200 je..
Eira : huhu.. xkisa mne2 janji worth & dpt tgk baby~~

Natasha Farina Arifin said...

hi mommy! aritu tasha dah buat detail scan kat DEMC Shah Alam, puas ati sgt dpt gambor, dpt video dan at least half an hour gak la derang buat..memang berbaloi..rasanya dlm rm250. siap dengan 3D sekali kan....? paling best buat time 7months coz time tuh baby belom besar sepenuhnya so, tak padat lagi perot kita, mommy...by the way gud luck ye! wish mommy all da best...=)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

kat area umah su ada wat promosi untuk 4d rm70..tapi kn wat temujanji dulu..sape cpt dia dpt..kat kapar

fatihiah said...

serius ehh rm 200 je... ok,k tenkiu!!

Nina said...

Ira. Nina baru je buat 3d4d scan ari jumaat lpas. 100 je. die bg cd with printout. dlm cd tuh ade softcopy & video. sgt recommended! if nak detailed scan, tmbh 100. so, total 200.

if Ira ade fb, try search "3d 4d scan Malaysia".

;)