Tuesday, January 28, 2014

genting highland 2014 : part 2

assalamualaikum,

hihihi, ok jom sambung cerita entry yang lepas...yang aku cerita separuh jalan tuh...


aku amik yang indoor je...nak melayan kan alysa je la pon...
RM32 sorang...rasa macam tak berbaloi je...bukannye banyak pon mainan yang boleh main..
masa aku tanya kat kaunter orang tuh kata seme boleh main yang ada kat indoor nih...
so kitaorang tgk list tuh macam banyak la kan...so pk2 macam berbaloi la nak beli...

sebenarnye dia TIPU ok...
ada sesetengah permainan je yang ko boleh main unlimited tak kire bape kali ko nak main asalkan ko sudi beratur berulang2 kali...

tapi banyak sangat permainan yang best ko tak lew masuk, kene ada extra caj plak kalau nak masuk....
huhuhu...macam snow walk.ripley believe it or not...apa lagi ehh? aku pon dah tak bape nak ingat sangat...

tapi yang boleh main ada la dalam 4 jenis mainan
1. main kuda marry go round
2. nak ketapi (yang nih alysa suka sampai tak nak turun...haih..
3. floating boat
4. ketapi krismas yang ada rusa tuh..

pastuh ada la mainan yang alysa tak boleh nak main tapi boleh main dengan adanya tiket indoor
1. bumper car
2. roller coaster



kite ukur tinggi dulu...
bawah 90 cm FREE of CHARGED


alysa sibuk nak main kete ni
kesian plak tgk...tapi masalahnye, dia ada min height and max height..

kalau ikut kelayakkan alysa memang layak la
tapi kalau dia naik sorang agak bahaya..

mama plak tak boleh naik sebab terlebey tinggi..
memang untuk budak2 kecik je..


kesimpulannye,
alysa menangis tgh2 orang ramai tuh...
huhuhuhu...


mama n alysa
mama at 18 week 2nd pregnancy
alysa : one year eleven month

skang nih tgh seronok jalan2 ngan alysa sebab dia dah pandai macam2.
pastuh dah tak yah susah2 nak dukung sangat, sebab dia memang sangat2 suka berjalan...kecuali kalau time dah penat sangat tuh la baru dia nak berdukung...

tapi...kene more ALERT...kalau boleh double triple alert...dia sangat laju...
jangan cuai walau sesaat....sebab sometimes dia tak mo kite pegang tangan dia...
gaya macam dah besar sangat la, nak jalan sendiri...

kesimpulannye, best g lepak2 genting la, sebab suasana dia sejuk sangat..
rasa macam nak pindah duk tempat sejuk je...
huhuhu...


note : tapi skang nih musim ala2 winter kan kat sesetengah negeri di malaysia...
;)

No comments: