Friday, January 10, 2014

Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014

Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2014.

Disebabkan tahun ini secara rasminya adalah TMM, maka aku pon buat keputusan, tahun nih tahun untuk berjalan2 didalam negara sahaja....ingat tu, dalam MALAYSIA sahaja...errkkk, tapi sebenarnye aku dah beli tiket untuk g luar negara oct nanti....tapi tak pe la...sekali je keluar negara...bukan macam tahun2 sebelum nih, asek la ko nak jelajah negara orang kan...

Sempena ko dah mengandung nih, memang tak de harapan la kan ko nak g jelajah negara orang sangat...so ko lupakan je lah niat ko tuh, so kite jelajah negara sendiri...

Jom buat checklist, mana kite nak terjah untuk tahun 2014...nih hanya perancangan, jadi tak jadi tak tentu lagi...

Januari
- Genting highland
- Langkawi (ni aku dah beli tiket flight, tinggal nak fly je...)

Februari
- Cameron highland (aku dah book hotel, so dengan harapan aku dapat g la nanti)

Mac and April - belum ada pape rancangan lagi...tapi aku macam nak g I-city or A famosa melaka or cherating??

May - memang tak g memana la...dah ko punye due bersalin masa tuh

Jun - Julai - Ogos : dok diam kat umah je...berpantang sambil menerima kejutan mak beranak dua kan...aku tak boleh nak bayang macam ne keadaan umah aku nanti

September : macam tak de planning...aku rasa kene dok umah je kot sebab bb kecik lagi

Oct : Obersea

Nov and Dec : tak de planning lagi...tapi macam nak g area johor...legoland or hello kitty maybe...


Semoga niat baik aku nak g melawat malaysia nih tercapai la...sambil2 menyumbang kepada ekonomi negara kan...hahaha...dah la, nak p sambung keje plak...kang aku dok update nih, ada plak yang dok mengata aku curi tulang plak kan...k bye :)


2 comments:

DYatie said...

Wahhhhh~ kagum pulak! hihihihi.

ibuhebat said...

wah.. bagus ni dah planning awal2 utk setahun :)