Thursday, January 30, 2014

Langkawi 2014 – part 1

Bismillahirrahmannirahim,
Assalamualaikum / salam tahun baru cina..

Ok ok, jom update pasal trip ke LANGKAWI ari tuh sebelum citer nih menjadi basi n aku punye memori semakin tipis…

Sebenarnye planning nak g langkawi dah lama dah…tapi tak la pegi2, sebabnya laki aku dok sibuk kerja n laki aku malas nak drive kalau jauh2 nih…
So harapan tinggal kenangan…ko berangan je la ira…so aku pon berangan la sambil2 tgk wesite AIR ASIA…alar, website tiket kapal terbang murah tuh??

Skali time aku tgk godek2 tuh…tetibe aku tgk ada tiket murah…
RM50 ++ je untuk pegi
RM60++ untuk balik…

Bagi aku tu dah murah la tuh…bgtau kat laki…laki on jea dengan syarat aku blanje tiket flight…hahaha…
So aku pon risik2 kat membe2, tanya harga tiket nih murah ke tak…
Skali membe aku kata dia penah dapat lagi murah la, rm39 je sehala…
So aku jadi berbelah bahagi…tak jadi la beli…hahaha…sebab kedekut kan…

Esoknye aku bukak lagi…tapi kali nih aku bukak hala ke petang plak…
Guess what???
Harga tiket lagi murah!!!!!
Rm26 pegi
Rm29 balik..

Oh mai…mai..owwhhh…
Laju2 call laki…nak kompemkan beli tiket..
Pastuh tengok tiket untuk alysa rm50…sebab infant kan..
Owhh demm!!!
Dah la tak de tempat duduk, pastu lagi mahal dari aku laki bini…

Try buat kids, tapi tak lepas sebab alysa tak cukup 24 bulan lagi…
Sbb bengang alysa punye seat mahal, aku tak jadi booking…
Hahaha…sengal kan??

Pastuh malam tuh aku nyesal la plak, sebab tak booking tadi, so aku bukak balik air asia…
Harga dah lain…rm100 ++
So aku terus tutup laptop, malas nak tgk…buat sakit hati!!!
Laki aku duk membebel cakap aku kedekut sangat, pasal hal alysa, terus tak mo book tiket murah tuh…huhuhu…
Aku??pasrahhh, sambil dalam ati menyesal tak sudah!!!

Esok paginye, aku try n error lagi skali…
Tgk tiket harga macam ari tuh, masa memula aku tgk…yang rm50++ pegi sahaja..balik rm60 ++
So aku xnak…tutup balik website..
Petang tuh aku bukak lagi skali..
Ehh, mata aku bersinar2 kau..
Flight yang sama, aku tgk malam tadi harga rm100++, pagi tadi rm60++, petang tuh aku tgk rm26 ++ je..
Tak de pk panjang dah…

Aku terus book, amik tiket pegi rm26 sorang laki bini, + beg 20kg
Balik plak rm29 sorang + beg 45kg (gile banyak amik beg sebab nak shopping banyak)
Alysa plak rm100 g balik untuk infant…gggrrrr…geram je aku…
So kesimpulannye tiket aku untuk 3 orang bernilai rm308 sahaja untuk pergi dan balik berserta beg… J
Sukeee…masa nih tak pk dah kalau orang nak kata ada yg lagi harga murah ke, sebab aku pk masa nih nak g berjalan je, kalau aku tak booking terus kompem aku xdapat nak berjalan dah…hahaha…

Ok, abis citer pasal nak booking tiket pond ah panjang berjela..
So aku stop kat sini je lah… J
Nanti sambung next entry plak…

Kesimpulannya, kalau nak booking tiket air asia, booking la time petang…jangan booking time pagi or malam…harga dia berbeza, ikut sedap hati je nak tukar2 harga walupon ko tgk flight yang sama ok…
Bukannye flight lain2…


So buibye…aku nak g lunch nih… J

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Dok tunggu jgk tiket murah nk g langkawi..cuma xthu bila nak pegi..klu g time cuti sek tiket mhl sgt..dh la nk bawak ramai rakyat..huhu..sis share la tarikh2 yg sis dpt murah tu..hehe

mrs kayrul said...

tahun lepas booking masa FREE tiket..best...tahun nie baru nak g langkawi lagi sekali....bulan 1 g ngan opis dan family...bulan 4 pergi guna duit sendiri plak